0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Alimentație sănătoasă
  3. Alimentația conștientă. Vol. 1+2
Carte

Alimentația conștientă. Vol. 1+2

Alimentația conștientă. Vol. 1+2. Editura For You
Cumpăr
Autor(i): Dr. Gabriel Cousens,
Editura: For You
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 832 (16x22 cm)
Preţ: 70,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Clasica lucrare „Alimentația conștientă“ este socotită „Biblia vegetarienilor“, atât pentru începători, cât și pentru cercetătorii avansați în domeniul sănătății.

Această carte-etalon din domeniul alimentației vii constituie o călătorie plină de inspirație și un manual de viață bazat pe principiul unității minte-corp-spirit.

În primul volum al monumentalei lucrări, faimosul dr. Gabriel Cousens își conduce cu talent cititorii către conștientizarea modului în care alegerile alimentare le afectează trupul, mintea, emoțiile și viața spirituală.

Autorul subliniază că nu există o abordare unică pentru toți, ci că soluția constă în efortul fiecăruia dintre noi de a ne cunoaște corpul și de a afla ce funcționează în cazul nostru.

Dr. Cousens analizează în detaliu sistemele de dietă oxidativă, autonomă, ayurvedică, anabolic-catabolică, endocrină, bazată pe grupele de sânge și multe altele. El studiază și dietele unor comunități din diverse părți ale lumii pentru a evidenția efectele degenerative pe care anumite alimente și practicile agricole le au asupra întregii populații de pe Glob.

Află care sunt cele mai recente și mai eficiente reguli ale unei alimentații sănătoase și cum se combină acestea cu alte comportamente benefice, precum băile de soare, respirația profundă și contactul cu natura în cât mai multe forme.

Volumul II include informații de ultimă oră privind enzimele, nutriția vegetariană pentru sarcină și un meniu internațional inovator de 14 zile pentru bucătărie gourmet, cușer, vegetariană, cu hrană vie, plus 150 de rețete savuroase, ușor de realizat.

Cuprinsul cărţii: „Alimentația conștientă. Vol. 1+2“

  • Principii ale individualizării dietei
    • Perspective asupra individualizării dietei
    • Asimilarea energiilor Mamei Natură
    • O descoperire revoluționară în personalizarea propriei diete: conexiunea dintre proporțiile nutriționale și tipurile fiziologice
    • Personalizarea dietei conform propriei constituții minte-corp
    • Alimente care ne pot echilibra sau dezechilibra
    • Mesaje alimentare subtile de la Natură
    • Efectele mâncării asupra corpului, minții și spiritului
    • Dieta deficientă: o cauză a degenerării fizice și mentale
    • Creierul dependent
    • Postul hrănește spiritul
    • Echilibrul acid-alcalin, o cheie fundamentală a sănătății
    • O nouă paradigmă asupra nutriției
  • Alegerea vegetarianismului
    • Îndrumări generale pentru o dietă sănătoasă
    • Vegetarianismul: un pas către sănătate și armonie
    • Obțin vegetarienii suficientă vitamina B12?
    • Îndoieli cu privire la dieta vegetariană
    • Învățături ale iudaismului și Torei (Vechiul Testament) cu privire la vegetarianism
    • Iisus și vegetarianismul
    • Vegetarianismul în religiile lumii
  • Tranziția către vegetarianism
    • Schimbarea către vegetarianism
    • Etapa 1: Nu consum și „carne de vită“ la masă
    • Etapa 2: Nu e momentul să merg la pescuit
    • Etapa 3: Crearea unei diete vegetariene
    • Etapa 4: Dieta vegetariană olimpică
    • Apă sigură și sănătoasă: un vis frumos
    • Enzimele: un secret al sănătății și longevității
    • Alimentația cu hrană vie, un dar al naturii
    • Călătorind cu hrana crudă
    • Cum te poate proteja dieta de pericolele radiației radioactive
    • Nutriția pentru graviditate
  • Arta preparării hranei vii
    • Rețete cu hrană vie
    • Rețete de Masala
    • Rețete din alune și semințe
      • Pateuri
      • Antreuri din alune și semințe
      • Lapte de semințe
      • Rețete favorite din semințe de in
    • Rețete din cereale
      • Cereale pentru micul dejun
      • Antreuri din cereale
      • Supe și salate din cereale
      • Pâini eseniene
    • Antreuri vegetale
      • Asiatice
      • Din Orientul Mijlociu
      • Italiene
      • Franțuzești
      • Mexicane
      • Americane
    • Supe
      • Supe calde
      • Supe reci
    • Salate
    • Dressinguri de salate
      • Dressinguri din semințe
      • Dressinguri ușoare
    • Sosuri, tartinabile și dip-uri
      • Sosuri
      • Sosuri pentru pizza
      • Humus
      • Tartinabile și dip-uri
    • Rețete din alge marine
      • Antreuri din alge marine
      • Supe din alge marine
      • Salate și dressinguri din alge marine
      • Dip-uri, gustări ușoare și asezonate din alge marine
    • Rețete din fructe
    • Alimente fermentate
      • Chefir
      • Brânză și iaurt din semințe
      • Legume fermentate
    • Alimente deshidratate
      • Biscuiți crocanți, chipsuri și ronțănele
      • Gustări dulci deshidratate
    • Deserturi
    • Smoothie-uri
    • Meniul de zile
    • Înmuierea și încolțirea
  • Bibliografie
  • Lecturi recomandate
  • Glosar
  • Anexă - EM™: o binecuvântare pentru noul mileniu
  • Mulțumiri