Cartea de bucate de Post
Autor(i): Dan-Silviu Boerescu
Editura: Integral
Colecţia: Bucătărescu
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 160 (13x20 cm)
Preţ: 17,00 Lei
Disponibilitate: în stoc
Editura: Integral
Colecţia: Bucătărescu
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 160 (13x20 cm)
Preţ: 17,00 Lei
Disponibilitate: în stoc
Postul nu înseamnă abandonul rețetelor savuroase, ci dimpotrivă! Pe urmele bucătăriei monahale și explorând tainele bucătăriei țărănești tradiționale, reinterpretate în limbaj culinar modern, rețetele de Post se transformă în adevărate provocări pentru cei pasionați de oale, cratițe și tigăi!
Fără a renunța în vreun fel la plăcerile gustului, organismul va experimenta o detoxifiere fantastică, efectul asupra colesterolului și trigliceridelor fiind remarcabile.
Cine apreciază o porție de sărmăluțe de post cu ciuperci va da dovadă de un rafinament cu totul special, dublat de o stare meditativă aparte.
Cuprinsul cărţii: „Cartea de bucate de Post“
- În loc de prefață: Gustul renunțării iluminate – savoare fără „frupt“
- GUSTĂRI FĂRĂ DE PĂCAT
- Agică
- Andive înăbușite
- Arpagic Istanbul
- Azimă tradițională
- Bame făcute țărănește
- „Brânză“ de nuci caju
- Carpaccio de ananas cu lime
- Chipsuri de cartofi, sfeclă și morcovi
- Gaida (salată de mazăre din Armenia)
- Guacamole
- Hremzli
- „Icre“ de chia
- „Icre“ de fasole
- Icre false cu nucă și ceapă
- Învârtitură de ciuperci
- Mecita (Salată rusească de ardei kapia)
- Muhamor (Salată rusească de ciuperci)
- Pachețele cu legume și ghimbir
- Pastă de măsline
- Pâine de secară cu varză și chimen
- Piureu de pătlăgele verzi
- Plachie de năut
- Porumb la grătar
- Riteș
- Salată Coleslaw
- Salată de anghinare cu fistic
- Salată de avocado, grapefruit și dovleac
- Salată de castraveți cu borș
- Salată de fasole verde
- Salată de fenel cu portocală roșie
- Salată de germeni de lucernă
- Salată de legume cu ghimbir
- Salată de mazăre
- Salată de mere
- Salată de quinoa cu grapefruit, stafide și migdale
- Salată de spanac și ciuperci cu alune
- Salată de sfeclă roșie
- Salată de vinete cu ardei
- Salată grill
- Salată orientală
- Sfeclă usturoiată
- Sote de broccoli cu lămâie și usturoi
- Struguri prăjiți cu tofu și usturoi
- Tocmeală de cartofi
- Vinete și zucchini la grătar
- Zacuscă românească tradițională
- Variante: Zacuscă îmbogățită cu ciuperci sau fasole boabe
- SUPE, CIORBE, ZEMURI DIN RAIUL BUCĂTĂRIILOR TRADIȚIONALE
- Borș de fasole uscată cu mânătărci
- Borș de legume
- Ciorbă attică de linte
- „Ciorbă de burtă“ fără burtă
- Ciorbă de post din fasole albă uscată
- Gazpacho – supă spaniolă de legume
- Lapte de migdale
- Sos de piper verde
- Sos „Mole“ de casă
- Sos picant exotic (Chutney)
- Supă de cartofi dulci și salată
- Supă de hrișcă
- Supă de legume cu spumant
- Supă de morcovi copți
- Supă de praz cu țelină
- Supă de roșii cu leuștean
- Supă de usturoi și migdale
- FELURI PRINCIPALE GUSTOASE FĂRĂ CARNE, OUĂ, LAPTE
- Caponata de vinete
- Cartofi la grătar cu roșii și usturoi
- Chiftele de post
- Ciuperci cu maioneză ușoară (fără ou) și usturoi
- Dovleac cu ceapă caramelizată și usturoi copt
- Fasole albă călită
- Fasole bătută
- Fasole potolită
- Fasole sleită
- Festin de legume la grătar
- Ghiveci călugăresc
- Imam baialdî
- Legume aburite
- Mâncare de linte
- Mâncare de mărar și pătrunjel
- Mâncare de prune uscate
- Mâncărică de gutui
- Melci cu pătlăgele roșii
- Napoleon de vinete cu pesto
- Orez cu ciuperci
- Pilaf turcesc cu legume
- Sandviș cu frigărui de legume
- Sarmale de orez
- „Tort“ de salată cu rodie
- Vinete coapte iuți-dulci
- Vinete cu linte
- DEZLEGARE LA PEȘTE – ZILE ÎNSEMNATE CU CRUCE ROȘIE ÎN CALENDARUL CULINAR
- Borș de pește ca–n Delta Dunării
- Borș de pește mânăstiresc
- File de barbun cu tapenadă
- Frigărui de fructe cu creveți
- Icre de crap ca pe vremea lui Antim Ivireanu
- Macrou cu legume la cuptor
- Orez integral cu sardine și legume la tigaie
- Pană de somn cu usturoi
- Paste cu fenicul, sardine și semințe de pin
- Plachie de-raci
- „Potcoave“ de crap în saramură
- Ton pe pat de fasole, cu ceapă caramelizată și porumb dulce
- Zacuscă de pește lipovenească
- SAPTĂMANA ALBĂ – DEZLEGARE LA LAPTE, BRÂNZĂ ȘI OUĂ
- Arpacaș gratinat
- Brioșă cu afine
- Budincă de migdale
- Ceapă umplută
- Chiftele de știucă cu raci
- Chifteluțe de zarzavat
- Cir de mălai cu lapte
- Ciulama de ciuperci
- Ciurecuri
- Cod gratinat cu alioli
- Minciunele
- Muscăleasca
- Ochiuri românești
- Omletă cu lapți de crap
- Omletă din albușuri
- Ouă cu usturoi
- Ouă umplute cu sos rece de muștar
- Pește pane presărat cu arahide
- Prăjitură din făină de porumb
- Salată cu brânzeturi, rucola, migdale și anșoa
- Saleuri
- Supă de agrișe cu ouă de prepeliță
- Supă de trahana
- Zabaion de vin alb
- COFETURI DE POST SAU ÎNDULCIREA MARTIRIULUI GASTRONOMIC
- Amestec de fructe cu miere
- Cușcuș cu căpșune
- Frigărui de fructe cu rozmarin
- Gogoși de post cu cartofi
- Mucenici moldovenești (sfințișori)
- Mucenici muntenești
- Mustalevria (Muhalebiu de must)
- Pelincile Domnului (Turtă cu julfă)
- Șerbet de zahăr ars
- Cu privire la timpurile și durata postului
- Lămuriri bibliografice
- Index alfabetic al rețete/or de murături și zacuscă