0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Alimentație sănătoasă
  3. Cărți: Rețete culinare
  4. Fii brutar în lumea mare
Carte

Fii brutar în lumea mare

Coperta cărții: Fii brutar în lumea mare – Ocolul pământului cu 72 de rețete de la editura Casa.
Cartea: Fii brutar în lumea mare – Ocolul pământului cu 72 de rețete
Autor: Tóthné Libor Maria,
Editura: Casa
Cumpăr

Ocolul pământului cu 72 de rețete

Autor(i): Tóthné Libor Maria,
Editura: Casa
Colecţia: Gastronomie
Anul apariţiei: 2021
Pagini: 176 (21x26 cm)
ISBN:9786067871593
Preţ: 79,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Vă invităm într-o călătorie specială în jurul lumii!

Vom face cunoștință și vom degusta preparate de panificație din mai mult de 30 de țări. Am organizat călătoria, iar ghidul nostru va fi brutăria Limara, prin urmare nu veți avea altceva de făcut, decât să vă alăturați nouă și ei.

Vom gusta empanada pe străzile din Buenos Aires, ne vom afunda în vâltoarea unui bazar indian cu aromă de condimente și naan și vom mânca semla servită cu lapte cald și zahăr într-o casă de vacanță pe malul unui lac suedez.

Vom lua cu noi și maiaua, căci n-o putem lăsa acasă. Pe drum, Limara ne va învăța cum s-o îngrijim, s-o hrănim și să coacem cu ea dacă vom avea poftă.

Vom observa că pâinea și aluaturile dospite arată altfel în fiecare țară, cu toate că sunt înrudite. Gogoașa ungurească are verișori olandezi, chiar și kenyeni, americani și italieni.

Cozonacul nostru împletit, în Israel este mai sărat și presărat cu mac, iar în Finlanda este îmbogățit cu cardamom și scorțișoară. Vom observa că rețetele trec peste granițe, continente, se influențează reciproc și că toate, fără excepție, au efect asupra papilelor noastre gustative.

Ne vom întoarce acasă cu 72 de rețete, multe experiențe și cunoștințe, deoarece fiecare pâine, cozonac sau gogoașă ne va istorisi propria poveste.

Cuprinsul cărţii: „Fii brutar în lumea mare“

  • Prefață
    • Câteva sfaturi bune
    • Sufletul pâinii: Maiaua
      • Prepararea maialei
  • Pâini
    • Pâine cu polenta
    • Pâine din Ticino
    • Pâine cu varză murată
    • Pâine Scali
    • Pâine de Ramadan
    • Pâine din Zürich
    • Pâine cu bicarbonat
    • Pâine din Beaucaire
    • Pâine Cottage Loaf
    • Pâine de secară cu maia
    • Pâine cu cartofi coaptă pe frunză de varză
    • Ciabatta
    • Pain Brié
    • Pâine Boule
    • Pâine siciliană
    • Baghetă tradițională
    • Pâine khobz kesra
    • Seelen
    • Pâine normandă cu mere
    • Pâine stromboli
  • Lipii
    • Focaccia
    • Pitá naan
    • Puri
    • Fougasse
    • Pitá cu buzunar
    • Haciapuri
    • Piadina
    • Chapati
    • Pizza Margherita
    • Pâine indiană prăjită în ulei
    • Knäckebröd
    • Pide
    • Langoș alsacian cu ceapă
    • Gözleme
  • Produse de panificație
    • Simit
    • Scone
    • Slanac
    • Bialy
    • Grisine
    • Brioșe englezești
    • Pâinici bavareze pentru sandvișuri
    • Blinii
    • Chifle dulci din Hawaii
    • Mantu
    • Acma
    • Chifle cu făină de secară și semințe de floarea-soarelui
    • Chiflă pentru micul dejun
    • Ensaïmada
  • Produse de panificație umplute
    • Panzerotti
    • Melcu cu tahini
    • Rulouri cu scorțișoară din Hamburg – Franzbrötchen
    • Chifle moraviene umplute
    • Badambura
    • Găluște austriece fierte la abur
    • Empanada
    • Semla
    • Piroști cu varză
    • Kanelbullar
  • Cozonaci
    • Pâine massa sovada
    • Cozonac Hokkaidö
    • Callah
    • Cozonac de ziua celor 3 magi
    • Kürtőskalács
    • Povitica
    • Brioșă cu stafide
    • Cozonac somodi de la Rimetea
  • Gogoși
    • Gogoașă americană
    • Beignet
    • Oliebol
    • Mandazi
    • Bomboloni
  • Index
  • Despre autoare