0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Cărţi: Reţete culinare
  4. Marea carte a murăturilor
Carte

Marea carte a murăturilor

Marea carte a murăturilor. Editura Integral
CumpărDetalii carte

Autor(i): Dan-Silviu Boerescu
Editura: Integral
Colecţia: Bucătărescu
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 144 (13x20 cm)
Preţ: 17,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Nu ştiu câte naţiuni gastronomice au deprins să pună în saramura sau în oţeturi aromate toate legumele şi fructele imaginabile, dar românii fac faţă cu brio tuturor acestor provocări!

Nu sunt, însă de ignorat nici versiunile de murături internaţionale de toate felurile tratate în stil fusion!

Cuprinsul cărţii: „Marea carte a murăturilor“

  • În loc de Prefață: Cum se făceau conserve de casă și se puneau murături altădată
  • MURĂTURI ÎN OȚET
    • Castraveți tradiționali în oțet
    • Castraveți în oțet cu hrean
    • Variantă: Castraveți murați ca în zona Făgărașului
    • Castraveți picanți cu arpagic și ardei iute
    • Lecție de istorie despre castraveții murați
    • Întoarcere în prezent: sfaturi pentru prepararea murăturilor de casă de la Jamie Oliver
    • Ardei iuți conservați în oțet fără fierbere
    • Gogonele murate cu morcovi și țelină
    • Gogoșari murați cu ienibahar și marinată cu ulei de șofrănel
    • Ardei kapia murați cu hrean și negrilică
    • Vinete murate cu usturoi
    • Variantă: Vinete marinate cu ceapă
    • Borcan multicolor cu legume asortate murate
    • Sfeclă roșie murată cu hrean
    • Dovlecei murați cu turmeric
    • Dovleac murat cu cardamon
    • Bame murate cu ardei iute
    • Ridichi murate în stil coreean
    • Fasole verde murată cu chimen și mărar
    • Ciuperci de pădure (bureți) murate fără apă
    • Variantă: Ciuperci conservate după ce au fost fierte înăbușit
    • Variantă: Ciuperci coapte murate
    • Boabe de porumb dulce murat
    • Usturoi murat
    • Murături (tursu) turcești
  • MURĂTURI ÎN SARAMURĂ
    • Castraveți murați de vară
    • Generalități despre legumele conservate în saramură verificate de tradiția gastronomică populară
    • Castraveți murați – sfaturi din bătrâni
    • Castraveți în saramură de Viscri pentru Prințul Charles
    • Castraveți murați pentru iarnă la putinică
    • Curcubeu de legume în saramură
    • Gogonele murate în stil tradițional
    • Gogonele opărite și murate
    • Gogoșari cu sare
    • Ardei grași pentru umplut
    • Gogoșari umpluți cu morcov ras și varză fideluță
    • Dovlecei în saramură
    • Dovlecei pentru umplut
    • Roșii în apă
    • Pepenași murați
    • Mazăre boabe la borcan
    • Conopidă murată în buchețele
    • Fasole verde păstăi la borcan
    • Spanac opărit pentru iarnă
    • Variantă: Piureu de spanac
    • Spanac conservat cu sare
    • Frunze aromate de pătrunjel, mărar, țelină
    • Variantă: Frunze aromate păstrate în sare
    • Vinete murate în saramură
    • Vinete libaneze cu nuci
    • Murături tăiate asortate
    • Ciuperci crude cu sare
    • Variantă: Ciuperci fierte cu sare
    • Foi de viță pentru sarmale
    • Moare (zeamă de varză acră)
    • Poveste: Cum puneau varza generațiile trecute
    • Sfaturi din bătrâni: Varza murată
    • Varză tocată murată
    • Variantă: Varză roșie murată
    • Variantă: Murături ardelenești
    • O mică extravaganță: Prăjitură de ciocolată cu varză murată
    • Porumb marinat pe știulete
  • MURĂTURI CU MIERE
    • Ardei grași murați cu miere
    • Ardei kapia cu miere și muștar
    • Ardei iuți murați în oțet cu miere de albine
    • Ardei iuți murați cu arpagic și miere
    • Ceapă murată cu miere
    • Variantă: Ceapă murată rapid
    • Gogoșari în oțet cu miere și conopidă
    • Variantă: Gogoșari umpluți cu „atracții“
    • Gogoșari murați cu miere și ienibahar
    • Amestec de fructe cu miere
  • MURĂTURI SURPRINZĂTOARE, CU CARE NU TE ÎNTÂLNEȘTI ÎN FIECARE ZI!
    • Un ingredient străvechi pentru murături: Acetomel (sirop de miere cu oțet)
    • Garnitură de gutui murate
    • La îndemâna tuturor: Agurida
    • Castraveți cu zeamă de aguridă
    • Agică (salată picantă din Basarabia)
    • Rețetar de Agică a doamnei Romanciuc
    • Lămâi murate în stil marocan
    • Smochine murate
    • Muștar cu must dulce
    • O variațiune incitantă: Oțet de zmeură
    • O delicatesă cu iz asiatic: ouă murate
    • Variantă: Ouă chinezești „de 100 de ani“
    • Variantă: Ouă de prepeliță murate
    • Rețetă simplificată de kimchi (varză murată în stil coreean)
    • Struguri murați cu cuișoare
    • Mere murate picante cu mentă
    • Pere în oțet
    • Prune murate
    • Sparanghel opărit
    • Mango murat, cu ghimbir
    • Ananas picant murat
    • Banane verzi murate
    • Carne murată pentru Șașlâk
    • Țipar marinat în stil roman (Anguilla alla scapece)
    • Pui de caracatiță marinați în oțet de vin roșu
  • ZACUSCĂ – UN UNIVERS FASCINANT
    • Zacuscă tradițională
    • Variantă: Zacuscă cu mult usturoi
    • Zacuscă de gogonele
    • Variantă: Zacuscă de pătlăgele verzi tăiate rondele
    • Variantă: Piureu de pătlăgele verzi
    • Variantă: piureu înăbușit în ulei
    • Zacuscă cu zahăr brun și cuișoare
    • Zacuscă cu măsline
    • Zacuscă cu țelină
    • Zacuscă mozaic
    • Variante: Zacuscă îmbogățită cu ciuperci sau fasole boabe
    • Zacuscă bulgărească
    • Zacuscă sârbească
    • Zacuscă de fructe ca în Banat
    • Zacuscă de gogoșari cu fructe
    • Zacuscă de gutui hunedoreană
    • Zacuscă de pește lipovenească
    • Variantă: Zacuscă de macrou
  • Lămuriri bibliografice
  • Index alfabetic al rețetelor de murături și zacuscă