0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Sănătate
  3. De ce nu fac zebrele ulcer?
Carte

De ce nu fac zebrele ulcer?

De ce nu fac zebrele ulcer?. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Ce este stresul, cum ne îmbolnăveşte şi cum îl putem combate

Autor(i): Robert M. Sapolsky
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 688 (17x24 cm)
Preţ: 89,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Ajunsă acum la cea de-a treia ediţie, cartea de mare succes a lui Robert M. Sapolsky „De ce nu fac zebrele ulcer?“, tipărită în peste 225 000 de exemplare, prezintă noi capitole despre modul în care stresul afectează somnul şi dependenţa, precum şi idei penetrante privind anxietatea, tulburările de personalitate şi impactul spiritualităţii asupra formelor de management al stresului.

După cum explică Sapolsky, cei mai mulţi dintre noi rămânem treji în timpul nopţii, nu din cauză că ne frământă răspunsul la întrebarea dacă avem lepră sau malarie.

În schimb, bolile de care ne temem – şi cele de care suferim în prezent – sunt boli provocate de acumularea lentă a unor vătămări, precum bolile de inimă şi cancerul. Când suntem îngrijoraţi sau afectaţi de stres, corpul nostru declanşează aceleaşi reacţii fiziologice întâlnite şi la animale, dar noi nu rezolvăm conflictul în aceeaşi modalitate – luptând sau rupând-o la fugă. Cu timpul, această activare a unei reacţii la stres ne îmbolnăveşte literalmente.

Combinând cercetări dintre cele mai avansate cu o doză sănătoasă de umor agreabil şi cu sfaturi practice, „De ce nu fac zebrele ulcer?“ explică modul în care stresul prelungit provoacă sau intensifică o varietate de calamităţi, printre care depresia, ulcerele, colita, bolile de inimă şi altele. În plus, ne oferă o îndrumare esenţială în ceea ce priveşte controlul reacţiilor noastre la stres. Această ediţie nouă promite să fie cea mai cuprinzătoare şi mai captivantă de până acum.

Robert M. Sapolsky este unul dintre cei mai eminenţi autori de literatură ştiinţifică din zilele noastre.

Oliver Sacks

Sapolsky reuşeşte interpretarea unui material tehnic în aşa fel încât cititorii înţeleg modul în care aceleaşi reacţii fiziologice, atât de bine adaptate pentru rezolvarea unor urgenţe fizice de scurtă durată, se pot transforma în posibile dezastre când sunt provocate artificial, de cauze psihologice sau de altă natură. Autorul se foloseşte cu un talent aparte de cuvinte şi imagini… Veţi găsi o mulţime de idei apte să vă intrige.

The Washington Post

Robert Sapolsky face disecţia anatomiei reacţiei umane la stres într-un mod spiritual.

The Wall Street Journal