0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Sănătate
  3. Despre somn
#LoveDigital Social Media Growth Summit e un eveniment dedicat solopreneurilor, freelancerilor și coach-ilor, care, la fel ca tine, sunt gata să își amplifice prezența și influența în lumea social media.
Alătură-te celor 20+ experți și descoperă cum să-ți mărești impactul pe social media și să-ți crești afacerea online.
Înregistrează-te ACUM
Carte

Despre somn

De ce este vital să dormim și să visăm

Autor(i): Matthew Walker
Editura: Vellant
Colecţia: Versant
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 440 (13x20 cm)
Preţ: 43,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

O lectură încântătoare, obligatorie, atât pentru cei care suferă de tulburări de somn, cât și pentru cei care doresc să înțeleagă rolul vital pe care acesta îl are în starea de sănătate optimă.

Somnul repară armura sistemului nostru imunitar, ajutând în lupta împotriva elementelor maligne, prevenind infecțiile și ținând la distanță tot felul de boli.

Somnul reface starea metabolică a corpului prin ajustarea în detaliu a echilibrului dintre insulină și glucoza din sânge.

Somnul adecvat se leagă strâns de forma în care se află sistemul nostru cardiovascular, scăzând tensiunea arterială și în același timp menținându ne inimile în condiții optime.

Dacă ne întrebăm de ce dormim din perspectiva evoluției, misterul doar se adâncește. Indiferent din ce unghi priviți, somnul pare să fie cel mai bizar fenomen biologic. Când dormiți, nu puteți să faceți rost de hrană. Nu puteți socializa. Nu puteți găsi un partener pentru a vă reproduce. Nu puteți să vă creșteți sau protejați urmașii. Cel mai rău, somnul vă face să fiți vulnerabili în fața prădătorilor. Somnul este, cu siguranță, unul dintre cele mai discutabile comportamente ale omului.

Matthew Walker

Cine trebuie să citească această carte?

  • Oricine vrea să trăiască (mai) sănătos;
  • Oricine dorește să-și îmbunătățească calitatea somnului;
  • Studenții la biologie, medicină, psihiatrie, psihologie;

Majoritatea dintre noi nu avem habar ce facem cu o treime din viețile noastre. Matt Walker ne explică cum noile descoperiri științifice dezleagă acest mister. „Despre somn“ este o lectură încântătoare!

Daniel Gilbert, profesor de psihologie, Harvard University

„Despre somn“ este pur și simplu o lectură obligatorie. Matthew Walker ne poartă într-o călătorie fascinantă în care vom descoperi totul despre știința somnului. Dincolo de curiozitatea pur intelectuală, cartea explorează consecințele pe care lipsa unui somn de calitate le are asupra sănătății noastre și ne furnizează sfaturi despre cum să ne îmbunătățim modul în care ne trăim viața.

Adam Gazzaley, professor de neurologie și psihiatrie, University of Chicago

Despre somn este o carte cu misiune.

New York Times Book Review

E poate puțin precipitat să spun că această carte mi-a salvat viața, dar pot să spun cu siguranță că mi-a deschis ochii în multe privințe.

The Guardian