0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Zahărul în boxa acuzaţilor
Carte

Zahărul în boxa acuzaţilor

Zahărul în boxa acuzaţilor. Editura Meteor Press
CumpărDetalii carte

Autor(i): Gary Taubes
Editura: Meteor Press
Colecţia: Gastronomie
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 368 (13x20 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

După cum ne promite în titlul cărţii, „Zahărul în boxa acuzaţilor“, Gary Taubes construieşte un rechizitoriu convingător împotriva zahărului, pe care-l consideră principalul vinovat pentru actuala epidemie de boli cronice care ne scurtează viaţa, pornind de la diabet, hipertensiune şi boli cardiovasculare, până la cancer şi maladia Alzheimer.

Argumentele autorului sunt expuse cât se poate de clar: obezitatea a ajuns la proporţii epidemice, aproximativ 10% dintre copii suferă de boala ficatului gras nealcoolică. Aproape un adult din şapte este diabetic şi unul din patru sau cinci va muri de cancer.

Cum a ajuns zahărul să se infiltreze în viaţa noastră dominând-o aproape în totalitate?

De la o mirodenie rară şi scumpă, a început să fie folosit ca aditiv, medicament, răsfăţ culinar, pentru ca, în zilele noastre să-l găsim în aproape orice aliment: sosuri, ketchup, conserve, mezeluri, bacon, crenvurşti, covrigei, chipsuri, alune prăjite, sosuri de spaghete, roşii conservate şi pâine.

  • Am devenit dependenţi de zahăr?
  • Este zahărul un drog?
  • Cât de nociv este, cu adevărat, consumul de zahăr?
  • Şi ce decizii putem lua pentru a ne proteja?

Sunt întrebări la care Gary Taubes încearcă să răspundă cu argumente documentate, istorice, economice şi medicale, demascând eforturile depuse de industria zahărului, aparent în complicitate cu autorităţile din domeniul sănătăţii publice, de a exonera zahărul şi de a ne convinge că de vină pentru toate bolile noastre moderne sunt supraconsumul, grăsimile saturate şi lipsa exerciţiilor fizice.

Suntem oare victimele unei îndoctrinări nutriţionale cu consecinţe incalculabile pentru sănătatea noastră? Vom putea afla citind „Zahărul în boxa acuzaţilor“.