0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Alimentație sănătoasă
  3. Zahărul în boxa acuzaților
Carte

Zahărul în boxa acuzaților

Zahărul în boxa acuzaților. Editura Meteor Press
Cumpăr
Autor(i): Gary Taubes
Editura: Meteor Press
Colecţia: Gastronomie
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 368 (13x20 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

După cum ne promite în titlul cărții, „Zahărul în boxa acuzaților“, Gary Taubes construiește un rechizitoriu convingător împotriva zahărului, pe care-l consideră principalul vinovat pentru actuala epidemie de boli cronice care ne scurtează viața, pornind de la diabet, hipertensiune și boli cardiovasculare, până la cancer și maladia Alzheimer.

Argumentele autorului sunt expuse cât se poate de clar: obezitatea a ajuns la proporții epidemice, aproximativ 10% dintre copii suferă de boala ficatului gras nealcoolică. Aproape un adult din șapte este diabetic și unul din patru sau cinci va muri de cancer.

Cum a ajuns zahărul să se infiltreze în viața noastră dominând-o aproape în totalitate?

De la o mirodenie rară și scumpă, a început să fie folosit ca aditiv, medicament, răsfăț culinar, pentru ca, în zilele noastre să-l găsim în aproape orice aliment: sosuri, ketchup, conserve, mezeluri, bacon, crenvurști, covrigei, chipsuri, alune prăjite, sosuri de spaghete, roșii conservate și pâine.

  • Am devenit dependenți de zahăr?
  • Este zahărul un drog?
  • Cât de nociv este, cu adevărat, consumul de zahăr?
  • Și ce decizii putem lua pentru a ne proteja?

Sunt întrebări la care Gary Taubes încearcă să răspundă cu argumente documentate, istorice, economice și medicale, demascând eforturile depuse de industria zahărului, aparent în complicitate cu autoritățile din domeniul sănătății publice, de a exonera zahărul și de a ne convinge că de vină pentru toate bolile noastre moderne sunt supraconsumul, grăsimile saturate și lipsa exercițiilor fizice.

Suntem oare victimele unei îndoctrinări nutriționale cu consecințe incalculabile pentru sănătatea noastră? Vom putea afla citind „Zahărul în boxa acuzaților“.