0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Religie
  3. Cărți: Știință și religie
  4. Ipoteza Dumnezeu
Carte

Ipoteza Dumnezeu

Ipoteza Dumnezeu. Editura Litera Internațional
Cumpăr
Autor(i): Gerald Benedict
Editura: Litera Internațional
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 240 (14x21 cm)
Preţ: 28,80 Lei
Disponibilitate: în stoc

Există sau nu (un) Dumnezeu?

Teiștii ar răspunde la această întrebare cu da, ateiștii, cu nu, iar agnosticii ar spune că nu putem ști. Dezbaterea privind existența lui Dumnezeu este veche de când lumea, dar continuă să înflăcăreze spiritele, impulsionată de ultimele descoperiri din domeniul fizicii cuantice. În esență, polemica se reduce la știință versus religie, aflate aparent într-un conflict ireconciliabil. Gerald Benedict se situează pe o poziție neutră, trecând în revistă argumentele ambelor tabere.

După ce descrie, în capitolele de început, obiectul central al dezbaterii – conceptul de Dumnezeu, originile și semnificația lui –, autorul abordează nenumărate probleme controversate, precum adevărul Sfintelor Scripturi, validitatea miracolelor sfinte, existența liberului-arbitru etc.

Conștient de complexitatea ipotezei-Dumnezeu, Benedict aduce în discuție numeroase idei și teorii atât din religia occidentală, cât și din cea orientală, și face apel la filosofia științei, a religiei și istoriei, la teorii ale cunoașterii, la psihologie și antropologie.

Fără îndoială, dialogul deschis pe care îl promovează inteligent este singurul fel prin care vom putea înțelege cuvintele lui Einstein: „știința fără religie e șchioapă, religia fără știință e oarbă“.