0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţă
  3. Călătoria în timp
Carte

Călătoria în timp

Călătoria în timp. Editura Publica
CumpărDetalii carte

O istorie

Autor(i): James Gleick
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 352 (14x20 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Apreciatul autor al cărţilor „Informaţia“ şi „Isaac Newton“ ne poartă într-o expediţie ameţitoare în domeniul călătoriei în timp, de la originile ei subversive până la evoluţia sa în literatură şi ştiinţă şi influenţa asupra felului în care înţelegem timpul în sine.

Povestea începe la sfârşitul secolului trecut, când tânărul H.G. Wells scria şi rescria povestirea fantastică din care avea să se nască prima lui carte şi o senzaţie internaţională: „Maşina timpului“. Era o epocă în care o mulţime de forţe se uneau pentru a remodela perspectiva umană asupra timpului. Unele erau filosofice, altele tehnologice: telegraful electric, locomotiva cu aburi, descoperirea civilizaţiilor îngropate şi perfecţionarea ceasurilor.

James Gleick urmăreşte evoluţia călătoriei în timp ca idee care devine parte din cultura contemporană – de la Marcel Proust la Doctor Who, de la Jorge Luis Borges la Woody Allen.

Autorul cercetează inevitabilele paradoxuri în buclă şi analizează graniţa flexibilă dintre ficţiune „pulp“ şi fizica modernă. În final, se apleacă asupra unei transfigurări temporale care zguduie chiar prezentul nostru: lumea conectată instantaneu, cu prezentul ei atotcuprinzător şi viitorul tot mai scurt.

O fuziune fascinantă de filosofie, critică literară, fizică şi observaţie culturală. Este plină de spirit, este la obiect şi reuşeşte, cu fiecare pagină, să ne dea mintea peste cap. În întreaga carte, Gleick dă dovadă de o sensibilitate acută şi jucăuşă la natura înşelătoare pe care o capătă dintr-odată limbajul când vorbim despre timp […] Un memento minunat că cea mai puternică tehnologie pentru călătoria prin timp pe care o avem la dispoziţie este şi cea mai veche dintre tehnologiile umane: povestitul.

Anthony Doerr, The New York Times Book Review

Cuceritor. Călătoria prin timp a devenit un adevărat parc de distracţii cu atracţii vesele, pe care domnul Gleick îl explorează cu un entuziasm molipsitor.

Michael Saler, The Wall Street Journal

La fel ca David Foster Wallace, Gleick este un entuziast cu multe domenii de interes şi un maestru în arta explicaţiilor. Una din trăsăturile cele mai atrăgătoare ale cărţii este că autorul ei e dispus să adopte puncte de vedere multiple şi să trateze arta şi experienţa cu aceeaşi seriozitate ca teoria.

Kate Tuttle, Los Angeles Times

În noua lui carte captivantă, James Gleick se urcă în maşina timpului a lui H.G. Wells şi face o călătorie fascinantă prin cea mai greu de înţeles dintre cele patru dimensiuni. În paginile sale, timpul zboară.

John Banville, autorul romanului „The Sea“

James Gleick este un maestru al istoriei ideilor, neegalat de nimeni. Trece de la sinteză la elucidare, apoi la revelaţii uluitoare şi originale. „Călătoria în timp“ este, ca mai toate cărţile lui, pur şi simplu indispensabilă.

Charles Yu, autorul romanului „How to Live Safely in a Science Fictional Universe“