0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţă
  3. Cel dintâi mister
Carte

Cel dintâi mister

Cel dintâi mister. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Povestea ta – dinainte de a te naşte

Autor(i): Katharina Vestre, Linnea Vestre
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 160 (14x21 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Cel dintâi mister“ spune povestea ta (şi a mea, şi a noastră, a tuturor), de la concepere până la naştere, de la primele diviziuni celulare primitive până la următoarele nouă luni, când, copii umani gata-făcuţi, ne luptăm să ne facem drum spre lume, pe o cale foarte îngustă.

Ştiai că expresia „iepurele a murit“ (folosită pentru a anunţa o sarcină) vine de la testele de sarcină făcute în anii 1920, când medicii injectau urina femeii într-o iepuroaică şi apoi examinau ovarele animalului?

Sau că micuţul mascul al viermelui de mare Bonellia viridis îşi petrece întreaga viaţă în interiorul femelei mult mai mari decât el, ca donator personal de spermă?

Acestea sunt două dintre numeroasele situaţii stranii pe care le vei găsi în „Cel dintâi mister“. Este povestea ta dinainte de a te fi născut, poveste în care Katharina Vestre conturează procesul miraculos din pântecul mamei. Este ştiinţă pe înţelesul tuturor, istoria ştiinţei, poveste şi educaţie publică de cea mai bună calitate. O carte fermecătoare, distractivă, amuzantă, accesibilă, adresată tuturor şi plină de informaţii.

Cartea este genul prietenos, curios, genial de limpede şi de uman de a scrie despre ştiinţă, pe care îl ador.

Ed Lake, Profile Books

O poveste emoţionantă şi foarte frumos ilustrată despre modul în care am fost creaţi. Autoarea are o abilitate incredibilă de a explica fenomene complexe într-o manieră atrăgătoare şi uşor de înţeles.

Catherine Krøger, Dagbladet