0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Elogiul mersului
Carte

Elogiul mersului

Autor(i): Shane O’Mara,
Editura: Polirom
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 264 (13x20 cm)
Preţ: 39,95 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Când ne gândim la ceea ce ne definește ca oameni, trecem de multe ori cu vederea o caracteristică esențială, și anume mersul biped. Este capacitatea care ne-a permis să părăsim Africa și să ne răspândim în toată lumea, de la îndepărtații ghețari din Alaska până în deșerturile toride din Australia.

Însă mersul biped ne oferă avantaje mai numeroase și mai diverse decât am fi tentați să credem la o primă privire.

Cartea lui Shane O’Mara este povestea captivantă a evoluției noastre, de la dezvoltarea și mecanica mersului până la mersul în orașe aglomerate și surprinzătoarele relații care există între mers și sănătatea mintală, creativitate sau coeziunea socială.

Convingătoare și fascinantă, „Elogiul mersului“ este condimentată cu de toate, de la poeți din secolul al XIX-lea până la experimente moderne cu subiecți care joacă jocuri video în scanere RMN.

The Sunday Times

Mersul ne face mai sănătoși, mai fericiți și mai deștepți. Shane O’Mara știe acest lucru – nu doar din experiență personală, ci și din date concrete obiective.

The Guardian

„Elogiul mersului“ oferă un antidot pentru numeroasele suferințe care se pot acumula din cauza stilului nostru de viață modern caracterizat de sedentarism.

Simple Things

Fascinant… O’Mara demonstrează că mersul este strâns legat de corp, de creier și, în definitiv, de existența noastră ca specie.

The Times