0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Haos
Carte

Haos

Nașterea unei noi științe

Autor(i): James Gleick
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecția de știință
Anul apariţiei: 2020
Pagini: 478 (14x21 cm)
Preţ: 59,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„HAOS“ prezintă unei generații noi de cititori teoria haosului, una dintre cele mai importante inovații în cunoașterea științifică din epoca noastră.

De la Efectul Fluturelui descoperit de Edward Lorenz până la calculul constantei universale a lui Mitchell Feigenbaum și la conceptul de fractali dezvoltat de Benoit Mandelbrot, care a creat o nouă geometrie a naturii, povestea captivantă țesută de Gleick se apleacă asupra personalităților fundamentale al căror geniu a deschis o nouă cale pentru știință.

În „Haos“, Gleick face istoria teoriei haosului nu doar fascinantă, ci și accesibilă începătorilor, și ne deschide ochii către o nouă perspectivă surprinzătoare asupra universului.

De la bătaia unor aripi de fluture la ritmurile complicate ale inimii umane, neregularitățile aparent fără legătură capătă un înțeles nou dacă le privim prin prisma teoriei haosului.

În „Haos“, bestsellerul din care s-au vândut peste un milion de exemplare, James Gleick, nominalizat la National Book Award și la Premiul Pulitzer, dezvăluie știința haosului și oamenii de știință din spatele acestuia, spunând povestea uneia dintre cele mai importante inovații științifice din epoca noastră.

Povestea captivantă țesută de Gleick se concentrează pe personalitățile fundamentale al căror geniu cumulat a deschis o nouă cale pentru știință.

O carte care inspiră admirație. După ce am citit-o, am avut senzația că cineva a găsit întrerupătorul și a aprins lumina.

Douglas Adams, autorul cărții „Ghidul autostopistului galactic“

Foarte interesantă […] O perspectivă neașteptată asupra unor legi ale universului recent descoperite.

Chicago Tribune

Intensă și palpitantă […] O ilustrație fascinantă a schimbărilor fundamentale din știință.

The New York Times Book Review