0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţă
  3. Iluzia cunoaşterii

PROMOȚIE

Până în 7 decembrie

Reduceri între 12% și 30% la peste 1700 de titluri

Ofertă valabilă în limita stocului disponibil.

Carte

Iluzia cunoaşterii

Iluzia cunoaşterii. Editura Publica
CumpărDetalii carte

De ce nu gândim niciodată singuri

Autor(i): Steven Sloman, Philip Fernbach
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 344 (14x20 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Oamenii au construit societăţi şi tehnologii de o complexitate extraordinară, dar cei mai mulţi dintre noi nu ştim nici măcar cum funcţionează un pix sau o toaletă.

Cum am realizat atât de mult în pofida faptului că înţelegem atât de puţin?

Steven Sloman şi Philip Fernbach, experţi în ştiinţe cognitive, susţin că supravieţuim şi prosperăm în ciuda carenţelor noastre mintale deoarece trăim într-o comunitate cognitivă bogată.

Cheia inteligenţei noastre se află în oamenii şi lucrurile care ne înconjoară. Constant extragem informaţiile şi expertiza care sunt stocate în afara capetelor noastre: în corpurile noastre, în lucrurile aflate în posesia noastră şi în comunitatea cu care interacţionăm – şi, de obicei, nici măcar nu ne dăm seama de acest lucru.

Mintea omenească este deopotrivă sclipitoare şi jalnică. Am supus focul, am creat instituţii democratice, am pus piciorul pe Lună şi am reconstituit genomul. Cu toate acestea, cu toţii suntem predispuşi să comitem erori, câteodată iraţionali şi adeseori ignoranţi.

Natura în esenţă comunitară a inteligenţei şi a cunoaşterii explică motivele pentru care presupunem frecvent că ştim mai mult decât cunoaştem în realitate, pentru care este atât de grea schimbarea opiniilor politice şi a falselor convingeri şi pentru care abordările educaţiei şi ale managementului care se axează asupra individului dau greş adeseori.

Dar minţile noastre deschise către colaborare ne dau, de asemenea, posibilitatea de a face lucruri uimitoare. Această carte susţine că adevăratul geniu poate fi găsit în modalităţile în care creăm inteligenţa folosind comunitatea din jurul nostru.

Iubesc această carte. O abordare sclipitoare, care îţi deschide ochii, făcându-te să înţelegi cât de puţin ştie fiecare dintre noi şi cât de mult cunoaştem cu toţii laolaltă. Este nemaipomenită şi, de asemenea, foarte amuzantă. Citiţi-o!

Cass R. Sunstein, coautor al cărţii „Nudge“, fondator şi director al Programului de Economie Comportamentală şi Politici Publice de la Harvard Law School

În această carte sclipitoare, Steven Sloman şi Philip Fernbach ne arată cât de mult depinde mintea individului de minţile celorlalţi. „Iluzia cunoaşterii“ este un proiect al unei societăţi instruite.

Barry Schwartz, autorul cărţilor „The Paradox of Choice“, „Practical Wisdom“ şi „Why We Work“

O carte excepţional de clară şi de bine argumentată. Are de spus unele lucruri importante şi radicale despre aproape orice, de la farmecul poveştilor şi modul în care telefoanele iPhone ne fac mai isteţi până la argumentele pro şi contra în ceea ce priveşte democraţia. Este psihologia la cel mai înalt nivel.

Paul Bloom, profesor de psihologie la Yale University şi autor al cărţii „Against Empathy: The Case for Rational Compassion“

Steven Sloman şi Philip Fernbach sunt experţi în materie de ignoranţă. Cartea lor captivantă dezvăluie toate modalităţile în care ne autoiluzionăm, crezând că ştim mai mult decât o facem în realitate.