0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Cărți pentru copii
  3. Întreabă-l pe astronaut!
Carte

Întreabă-l pe astronaut!

Întreabă-l pe astronaut!. Editura Niculescu
Cumpăr

O galaxie de răspunsuri uimitoare despre zborul în spațiu

Autor(i): Tom Jones
Editura: Niculescu
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 256 (17x24 cm)
Preţ: 34,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Un zbor cosmic te poate schimba în multe privințe. După experiența cuprinderii planetei natale din exteriorul ei, ai o deschidere mult mai mare spre înțelegerea lumii terestre ca pe un tot unitar cu interacțiuni și corelații greu de realizat fără acea viziune globală asupra lumii, viziune pe care o dobândești doar într-un zbor cosmic. După o astfel de trăire poți împărtăși o experiență rară, de multe ori unică, poți împărtăși puncte de vedere originale, cu conotații aparte, profunde și apreciate de către interlocutori ca fiind importante, într-o lume plină de informații mai mult sau mai puțin esențiale.

Un astronaut este o persoană cu o pregătire științifică multilaterală, cu parametri medicali și psihologici mult peste medie, o persoană curajoasă și stăpână pe sine care, de regulă, se manifestă prin prisma acestor caracteristici și în viața de zi cu zi, în activitățile publice sau private la care participă. De aceea, poate, oamenii sunt curioși să afle răspunsurile date de către un astronaut multiplelor întrebări legate de Cosmos și Terra, de mediu și societate, de trecut, prezent și viitor, de viața pământeană de zi cu zi sau de expansiunea viitoare a omului în Univers. Pe un astronaut poți să-l întrebi aproape orice și va găsi un răspuns pertinent emis prin prisma experienței lui de excepție.

Cât durează să ajungi pe orbita Pământului?

Undeva între 5,6 și 11,7 minute, depinde ce tip de rachetă folosești. Rachetele Soyuz ajung pe orbită în 8 minute și 45 de secunde. Racheta spațială comercială Falcon 9 poate plasa modulul său de marfă pe orbită în puțin mai mult de 9 minute. Rachetele cu care am zburat aveau nevoie de aproximativ 8 minute și 30 de secunde. Racheta Apollo-Saturn V își ducea astronauții pe orbită în 11,7 minute.