0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Odiseea umană
Carte

Odiseea umană

Odiseea umană. Editura Herald
Cumpăr

De la viața în copaci la înțelegerea cosmosului

Autor(i): Leonard Mlodinow
Editura: Herald
Colecţia: Mathesis
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 416 (14x21 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Leonard Mlodinow ne poartă într-o călătorie pasionantă și plină de inspirație prin incitanta istorie a evoluției umane și prin evenimentele-cheie din dezvoltarea științelor.

Simultan, autorul oferă o perspectivă nouă și fascinantă asupra caracteristicilor unice ale speciei și societății noastre, care ne-au ajutat să evoluăm de la uneltele de piatră la limbajul scris, abordând nașterea chimiei, biologiei și fizicii moderne, până la lumea tehnologiei de astăzi.

De-a lungul acestei odisei umane, autorul explorează condițiile culturale care au influențat gândirea științifică de-a lungul secolelor, precum și personalitățile pitorești a câtorva dintre marii filosofi, savanți și gânditori: Isaac Newton, care își înfigea ace în ochi pentru a înțelege mai bine schimbările suferite de lumină și culoare, Antoine Lavoisier, care timp de două săptămâni a băut doar lapte, ca să cerceteze efectele acestuia asupra propriului corp.

Charles Darwin, Albert Einstein, Werner Heisenberg și multe alte minți mai puțin cunoscute, dar la fel de strălucite, populează aceste pagini și fiecare dintre poveștile lor arată cât de multe dintre succesele umanității pot fi puse pe seama căutării încăpățânate de răspunsuri la întrebări simple (De ce? Cum?), puse cu mult curaj.

„Odiseea umană: de la viața în copaci la înțelegerea cosmosului“ este o carte pentru iubitorii de știință și pentru toți ce interesați de gândirea creativă și de efortul nostru nesfârșit de a ne înțelege lumea.

Foarte informată, accesibilă și impregnată de umorul caracteristic autorului, această lucrare profundă reprezintă un omagiu impresionant adus curiozității intelectuale a omenirii.

Mlodinow reușește întotdeauna să facă știința atât accesibilă, cât și distractivă.

Stephen Hawking, autorul cărții „Scurta istorie a timpului“

O poveste fascinantă despre istoria științei…

Mlodinow evidențiază multe repere culturale și, pentru a ne apropia mai mult de istorie, spune povestiri personale incisive și totodată amuzante despre experiențele sale în calitate de expert în fizică teoretică.

Marcia Bartusiak, The Washington Post

O istorie uimitor de compactă, și totuși mulțumitoare… [Mlodinow] este un geniu al literaturii de popularizare a științei… Amatorii de știință n-ar putea avea parte de un text introductiv mai bun.

Ray Olson, Booklist