0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţă
  3. Odiseea umană
Carte

Odiseea umană

Odiseea umană. Editura Herald
Detalii carte

De la viaţa în copaci la înţelegerea cosmosului

Autor(i): Leonard Mlodinow
Editura: Herald
Colecţia: Mathesis
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 416 (14x21 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Leonard Mlodinow ne poartă într-o călătorie pasionantă şi plină de inspiraţie prin incitanta istorie a evoluţiei umane şi prin evenimentele-cheie din dezvoltarea ştiinţelor.

Simultan, autorul oferă o perspectivă nouă şi fascinantă asupra caracteristicilor unice ale speciei şi societăţii noastre, care ne-au ajutat să evoluăm de la uneltele de piatră la limbajul scris, abordând naşterea chimiei, biologiei şi fizicii moderne, până la lumea tehnologiei de astăzi.

De-a lungul acestei odisei umane, autorul explorează condiţiile culturale care au influenţat gândirea ştiinţifică de-a lungul secolelor, precum şi personalităţile pitoreşti a câtorva dintre marii filosofi, savanţi şi gânditori: Isaac Newton, care îşi înfigea ace în ochi pentru a înţelege mai bine schimbările suferite de lumină şi culoare, Antoine Lavoisier, care timp de două săptămâni a băut doar lapte, ca să cerceteze efectele acestuia asupra propriului corp.

Charles Darwin, Albert Einstein, Werner Heisenberg şi multe alte minţi mai puţin cunoscute, dar la fel de strălucite, populează aceste pagini şi fiecare dintre poveştile lor arată cât de multe dintre succesele umanităţii pot fi puse pe seama căutării încăpăţânate de răspunsuri la întrebări simple (De ce? Cum?), puse cu mult curaj.

„Odiseea umană: de la viaţa în copaci la înţelegerea cosmosului“ este o carte pentru iubitorii de ştiinţă şi pentru toţi ce interesaţi de gândirea creativă şi de efortul nostru nesfârşit de a ne înţelege lumea.

Foarte informată, accesibilă şi impregnată de umorul caracteristic autorului, această lucrare profundă reprezintă un omagiu impresionant adus curiozităţii intelectuale a omenirii.

Mlodinow reuşeşte întotdeauna să facă ştiinţa atât accesibilă, cât şi distractivă.

Stephen Hawking, autorul cărţii „Scurta istorie a timpului“

O poveste fascinantă despre istoria ştiinţei…

Mlodinow evidenţiază multe repere culturale şi, pentru a ne apropia mai mult de istorie, spune povestiri personale incisive şi totodată amuzante despre experienţele sale în calitate de expert în fizică teoretică.

Marcia Bartusiak, The Washington Post

O istorie uimitor de compactă, şi totuşi mulţumitoare… [Mlodinow] este un geniu al literaturii de popularizare a ştiinţei… Amatorii de ştiinţă n-ar putea avea parte de un text introductiv mai bun.

Ray Olson, Booklist