0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Creativitate
  4. REgândește
Carte

REgândește

Surprinzătoarea noutate a vechilor idei

Autor(i): Steven Poole
Editura: Niculescu
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 288 (16x23 cm)
Preţ: 39,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

O demonstrație strălucitoare și originală a faptului că noile idei provin dintr-unele vechi mai frecvent decât ne dăm seama și că secretul gândirii ar putea consta, de fapt, în regândire.

ȘTIAȚI CĂ:

  • Producătorul de mașini electrice Tesla valorifică o invenție apărută pentru prima oară în 1837?
  • După 11 septembrie, primele trupe terestre ale S.U.A. trimise să lupte împotriva talibanilor n-au făcut-o în interiorul unor tancuri ultramoderne, ci călare pe cai?
  • În 2004, FDA a aprobat lipitorile ca dispozitiv medical?
  • În 2015, un farmacolog chinez a primit Premiul Nobel pentru descoperirea unui tratament contra malariei bazat pe plante, care a fost inspirat dintr-un text datând din secolul al IV-lea?
  • Epigenetica a fost descoperită de un francez pe nume Lamarck, a cărui teorie a evoluției a fost considerată greșită vreme de două sute de ani?
  • Inițial, Viagra a fost creată ca tratament pentru angina pectorală, dar un efect secundar „întăritor“ a determinat compania farmaceutică să găsească o nouă întrebuințare pentru micuța pilulă albastră?

Inovația nu-i întotdeauna atât de inedită precum pare.

Aceasta este povestea modului în care vechile idei care au fost luate în zeflemea sau ignorate secole de-a rândul dau astăzi buzna în avangarda științei și tehnologiei, influențându-ne felul în care ne trăim viețile.

Recurgând la exemple din lumea afacerilor, filosofie sau știință, variind de la propunerile neconvenționale din sălile de ședințe la marile proiecte pentru schimbări sociale și politice, „Regândește“ demonstrează că reevaluarea ideilor vechi, la care s-a renunțat, este adeseori cheia unor idei noi ale epocii noastre.

Convingătoare, splendidă și scrisă exuberant, lucrarea editorialistului de la The Guardian, Steven Poole, dovedește că, dacă vrem să influențăm viitorul, ar trebui să începem prin a arunca o privire în trecut.

O călătorie pe un covor fermecat prin istoria gândirii, la o înălțime de la care ni se înfiripă în fața ochilor corespondențe și tipare neașteptate…

Talentul narativ al autorului stă mărturie că acest vârtej al descoperirilor nu va sfârși într-un maldăr de hârtii împrăștiate pe podea…

Puterea lui de a orchestra lucrurile a dat rezultate. Printre cele mai frumoase complimente pe care le poți face acestei cărți este că te ajută să vezi lucrurile într-un mod diferit. Câtă vreme nu vei fi orbit de focurile de artificii, „Regândește“ te va ajuta să capeți o perspectivă nouă.

The Guardian

>O comoară… O carte isteață și distractivă care, în cel mai rău caz, te va ajuta să fii mai interesant la petreceri.

The Times

O taxonomie distractivă, care-ți deschide ochii asupra ideilor care refuză să dispară.

The Financial Times

Cu această carte, Poole confirmă că este unul dintre cei mai antrenanți și mai provocatori scriitori în domeniul științei și al tehnologiei.

The Spectator

Uimitoare… Fascinantă… Când vine vorba despre descrierea unei idei complexe, Poole este unul dintre cei mai buni scriitori de care putem avea parte… O carte profundă și provocatoare.

The Sunday Times