0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Schița originilor
#LoveDigital Social Media Growth Summit e un eveniment dedicat solopreneurilor, freelancerilor și coach-ilor, care, la fel ca tine, sunt gata să își amplifice prezența și influența în lumea social media.
Alătură-te celor 20+ experți și descoperă cum să-ți mărești impactul pe social media și să-ți crești afacerea online.
Înregistrează-te ACUM
Carte

Schița originilor

Evoluția unei societăți bune

Autor(i): Dr. Nicholas A. Christakis,
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Argument
Anul apariţiei: 2000
Pagini: 456 (15x23 cm)
Preţ: 89,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Într-o societate dominată de divergențe și idei greu de reconciliat, Nicholas A. Christakis își setează o miză aproape imposibilă: să spună povestea evoluției omului sub forma unei incursiuni optimiste în știință și istorie.

Abordând subiecte variate, de la viața triburilor primitive și a comunităților religioase până la tehnologia de ultimă generație și sentimentul de alienare, cartea lui este un tur de forță prin universul experiențelor umane.

Admirabila povestire a lui Christakis ne arată că bunătatea și iubirea nu sunt simple resurse la care apelăm ca să ne integrăm în comunitate sau ca să ajungem la un ideal transcendent, ci reprezintă modalitatea prin care genele ne-au programat să înfruntăm dificultățile.

Lumea noastră este reflexia acestor calități profunde care, în ciuda vicisitudinilor trecutului, rămân constante. Schița originilor ne amintește într-un mod plin de entuziasm că natura umană nu este dominată de diferențele care ne despart, ci de asemănările care formează o societate bazată pe cooperare și afecțiune reciprocă.

O privire optimistă și plină de prospețime asupra speciei umane.

Kirkus Reviews

Christakis reunește filozofia, antropologia, sociologia și genetica pentru a ne da o veste extraordinară: evoluția ne-a pregătit să fim mai buni. Într-un moment în care istoria întunecată a primelor decenii ale secolului trecut pare să se repete, e o ușurare să ne amintim de ce partea mai bună a naturii omenești triumfă în cele din urmă.

Anne Applebaum

O pledoarie impresionantă pentru capacitatea noastră de a fi prieteni.

The New York Times

Aceste concluzii ale unei explorări de o viață a naturii umane ne îndeamnă să fim lucizi și, totodată, ne dau speranță.

Washington Independent

Într-un stil plin de culoare, personal și adeseori exuberant, Christakis demonstrează că legăturile interumane sunt bazate atât pe cultură, cât și pe moștenirea genetică.

Andrew Solomon

Diversitatea culturilor și a identităților personale maschează faptul că suntem o singură ființă. În această carte genială, frumoasă și atotcuprinzătoare, Christakis arată cum opt înclinații umane universale ne-au legat unii de ceilalți și ne-au făcut stăpâni asupra planetei, vieții și sorții noastre comune.

Daniel Gilbert