0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Istorie
  3. Scurtă istorie a tuturor
Carte

Scurtă istorie a tuturor

Scurtă istorie a tuturor. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Ce poveşti spun genele noastre

Autor(i): Dr. Adam Rutherford,
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 432 (14x21 cm)
Preţ: 55,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Povestea aceasta este despre tine.

Spune cine eşti şi cum ai apărut. Este povestea ta unică, la fel cum unică este pentru fiecare dintre cei 100 de miliarde de oameni moderni care au văzut vreodată lumina zilei.

În acelaşi timp, este povestea noastră colectivă, pentru că fiecare purtăm în genom istoria speciei – naşteri, morţi, boli, războaie, foamete, migraţii şi sex din belşug.

De la prima descifrare, în 2001, genomul uman a făcut obiectul unei multitudini de afirmaţii, contraafirmaţii şi mituri. De fapt, după cum explică Adam Rutherford, genomurile noastre trebuie citite nu ca pe manuale de instrucţiuni, ci ca nişte poeme epice. ADN-ul determină mult mai puţine despre noi ca indivizi decât ni s-a spus, dar enorm de multe despre noi ca specie.

În această călătorie captivantă prin peisajul tot mai vast al geneticii, Adam Rutherford ne dezvăluie ce ne spun genele despre istorie şi ce ne spune istoria despre gene. De la oameni de Neanderthal la crimă, de la capetele roşii la rasă, de la regi morţi la ciumă, de la evoluţie la epigenetică, volumul de faţă este un portret nou, care iluminează şi desfiinţează mituri, al nostru aşa cum suntem şi al devenirii noastre.

Magistrală, informativă şi fermecătoare.

Peter Frankopan

Amplă, plină de spirit şi de surprize şi presărată cu revelaţii sclipitoare. Rutherford dezvăluie istoria epică a speciei umane, înscrisă în ADN.

Alice Roberts

Genetica ne deschide calea spre trecut mai larg ca niciodată. Adam Rutherford pune genele la locul lor din genealogie cu mare talent.

Matt Ridley

Încântător de captivantă, spirituală, bine informată şi profundă. Rutherford înlătură mai bine decât oricare alt autor ceaţa din jurul geneticii şi ne prezintă ce are de spus genetica modernă despre identitatea, istoria şi viitorul nostru.

Cartea lui Adam Rutherford este bine scrisă, stimulatoare şi interesantă. Şi, lucru şi mai important, are dreptate în toate privinţele.