0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Universul accidental
Carte

Universul accidental

Lumea pe care credeai că o știi

Autor(i): Alan Lightman
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 136 (20x14 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cu pasiune și curiozitate, Alan Lightman explorează noile provocări emoționale și filosofice lansate de descoperirile științifice recente.

Cartea de față analizează:

  • dialogul dintre știință și religie;
  • conflictul dintre dorința umană pentru permanență și efemerul naturii;
  • posibilitatea ca universul nostru să fie doar un accident;
  • maniera în care tehnologia modernă ne-a separat de experimentarea directă a naturii;
  • reticența față de ideea că trupurile și mințile noastre pot fi explicate prin logica științifică și legile naturale.

În spatele tuturor acestor meditații se află sugestia – înfricoșătoare și entuziasmantă – că ceea ce vedem și înțelegem din lumea din jurul nostru este doar o mică bucată dintr-un întreg extraordinar, dar poate de nepătruns.

Probabil că Alan Lightman este singurul scriitor capabil să cutreiere nu unul, ci șapte universuri într-o carte cât o palmă.

The Columbus Dispatch

Provocator, dar elegant, Lightman celebrează marea noastră aventură pentru cunoaștere și ne vorbește despre provocările pe care ni le aduc descoperirile pe care le facem.

Booklist

Această carte captivantă examinează principalele teorii științifice ale vremii, într-un stil viu, aproape liric, celebrând pasiunea umană de a înțelege universul care ne înconjoară.

Portland Press Herald

Toți cititorii se pot bucura de această proză bine organizată și elegantă, care te face să meditezi la ce putem demonstra obiectiv despre lumea în care trăim și la ce va rămâne mereu un mister.

The Boston Globe

Lightman are față de necunoscut o afecțiune și o modestie atrăgătoare, iar față de oameni, mai ales față de cei cu vieți atât de scurte, dar întrebări atât de mari – o compasiune încă și mai puternică.

The Columbus Dispatch