0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Biografii
 3. Viaţa mea (Autobiografia)
Carte

Viaţa mea (Autobiografia)

Viaţa mea (Autobiografia). Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Charles Darwin
Editura: Herald
Colecţia: Autobiografia
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 224 (13x20 cm)
Preţ: 34,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În acest volum avem privilegiul de a face cunoştinţă cu Charles Darwin nu doar în calitate de om de ştiinţă, ci şi ca prieten, ca tată, ca soţ şi fiu iubitor.

Darwin ne face părtaşi la existenţa sa de zi cu zi, ne împărtăşeşte metodele sale de lucru, amintiri dragi din copilărie şi din tinereţe – toate acestea făcând din „Viaţa mea“ o carte înduioşătoare şi totodată captivantă.

Francis, unul dintre fiii naturalistului, intervine cu un text propriu, oferind o perspectivă inedită şi bine-venită asupra caracterului şi stilului de viaţă al tatălui său. De asemenea, Francis oferă informaţii despre arborele genealogic al naturalistului, precum şi despre personalitatea bunicului şi a tatălui acestuia.

Mintea îndrăzneaţă şi neobosită, integritatea şi simplitatea caracterului lui Charles Darwin sunt dezvăluite în această relatare personală a vieţii sale.

Pasiunea lui pentru ştiinţele naturale i-a animat existenţa, dar nu l-a împiedicat să se bucure din plin de familie şi prieteni, precum şi de mici plăceri precum lectura romanelor sau muzica.

„Nu cred să existe modalitate mai bună de a-mi petrece viaţa decât aducându-mi mica mea contribuţie pe tărâmul ştiinţelor naturii. Cred că am făcut-o cum m-am priceput mai bine, iar criticii pot spune ce vor, dar nu îmi vor zdruncina această convingere.“

Charles Darwin, „Viaţa mea“

„Dar nu m-am dedat niciunei alte activităţi cu atâta pasiune la Cambridge, nicio altă activitate nu mi-a oferit atâta plăcere precum colecţionarea gazelor. Era vorba despre simplă plăcere de a colecţiona, căci nu le disecam şi nu comparam decât arareori caracteristicile exterioare cu descrierile publicate.“

Charles Darwin, „Viaţa mea“

„Uitându-mă în urmă, acum îmi dau seama că dragostea mea pentru ştiinţa a prevalat treptat asupra tuturor celorlalte pasiuni.“

Charles Darwin, „Viaţa mea“

Cuprinsul cărţii: „Viaţa mea (Autobiografia)“

 • Prefaţă
 • Familia Darwin
 • Autobiografie
  • Cambridge (1828-1831)
  • Călătoria corăbiei Beagle (27 decembrie 1831 – 2 octombrie 1836)
  • De la întoarcerea mea în Anglia (2 Octombrie 1836) până la căsătoria mea (29 ianuarie 1839)
  • De la căsătoria mea (29 ianuarie 1839) şi stabilirea pe Upper Gower Street până la plecarea noastră din Londra şi stabilirea la Down (14 septembrie 1842)
  • Şederea la Down, din 14 septembrie 1842 până în prezent (1876)
  • Cele câteva lucrări pe care le-am publicat
  • Scris la 1 mai 1881
 • Francis Darwin: Amintiri despre viaţa cotidiană a tatălui meu