0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Biografii
 3. Viața mea (Autobiografia)
Carte

Viața mea (Autobiografia)

Autor(i): Charles Darwin
Editura: Herald
Colecţia: Autobiografia
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 224 (13x20 cm)
Preţ: 34,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În acest volum avem privilegiul de a face cunoștință cu Charles Darwin nu doar în calitate de om de știință, ci și ca prieten, ca tată, ca soț și fiu iubitor.

Darwin ne face părtași la existența sa de zi cu zi, ne împărtășește metodele sale de lucru, amintiri dragi din copilărie și din tinerețe – toate acestea făcând din „Viața mea“ o carte înduioșătoare și totodată captivantă.

Francis, unul dintre fiii naturalistului, intervine cu un text propriu, oferind o perspectivă inedită și bine-venită asupra caracterului și stilului de viață al tatălui său. De asemenea, Francis oferă informații despre arborele genealogic al naturalistului, precum și despre personalitatea bunicului și a tatălui acestuia.

Mintea îndrăzneață și neobosită, integritatea și simplitatea caracterului lui Charles Darwin sunt dezvăluite în această relatare personală a vieții sale.

Pasiunea lui pentru științele naturale i-a animat existența, dar nu l-a împiedicat să se bucure din plin de familie și prieteni, precum și de mici plăceri precum lectura romanelor sau muzica.

„Nu cred să existe modalitate mai bună de a-mi petrece viața decât aducându-mi mica mea contribuție pe tărâmul științelor naturii. Cred că am făcut-o cum m-am priceput mai bine, iar criticii pot spune ce vor, dar nu îmi vor zdruncina această convingere.“

Charles Darwin, „Viața mea“

„Dar nu m-am dedat niciunei alte activități cu atâta pasiune la Cambridge, nicio altă activitate nu mi-a oferit atâta plăcere precum colecționarea gazelor. Era vorba despre simplă plăcere de a colecționa, căci nu le disecam și nu comparam decât arareori caracteristicile exterioare cu descrierile publicate.“

Charles Darwin, „Viața mea“

„Uitându-mă în urmă, acum îmi dau seama că dragostea mea pentru știința a prevalat treptat asupra tuturor celorlalte pasiuni.“

Charles Darwin, „Viața mea“

Cuprinsul cărţii: „Viața mea (Autobiografia)“

 • Prefață
 • Familia Darwin
 • Autobiografie
  • Cambridge (1828-1831)
  • Călătoria corăbiei Beagle (27 decembrie 1831 – 2 octombrie 1836)
  • De la întoarcerea mea în Anglia (2 Octombrie 1836) până la căsătoria mea (29 ianuarie 1839)
  • De la căsătoria mea (29 ianuarie 1839) și stabilirea pe Upper Gower Street până la plecarea noastră din Londra și stabilirea la Down (14 septembrie 1842)
  • Șederea la Down, din 14 septembrie 1842 până în prezent (1876)
  • Cele câteva lucrări pe care le-am publicat
  • Scris la 1 mai 1881
 • Francis Darwin: Amintiri despre viața cotidiană a tatălui meu