0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Yoga
  3. Cărţi: Tantra
  4. Tantra. Dimensiunea sacră a erotismului
Carte

Tantra. Dimensiunea sacră a erotismului

Tantra. Dimensiunea sacră a erotismului. Editura Mix
CumpărDetalii carte

Autor(i): Daniel Odier
Editura: Mix
Colecţia: Alternative spirituale
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 215 (13x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

„Tantra“ este lucrarea autobiografică a unuia dintre cei mai onoraţi scriitori ai Franţei. În această carte, autorul îşi dezvăluie experienţele iniţiatice trăite în Himalaya, împreună cu o maestră tantrică.

În anul 1968, Daniel Odier a plecat din Europa în căutarea unui maestru care să-l ajute să pătrundă dincolo de textele şi căutarea intelectuală. Voia să aibă experienţa înţelepciunii şi a spiritualităţii unui ascet, concomitent cu frumuseţea, iubirea şi senzualitatea unei vieţi pasionale. Le-a găsit îngemănate în şivaismul tantric – calea spirituală secretă, care urmăreşte să transceandă eul şi să descopere divinul prin îmbrăţişarea amoroasă.

Tantrismul şivait din Caşmir ocupă un loc excepţional în istoria gândirii. Apărut acum mai mult de 7000 de ani în valea Indusului, acest curent mistic, ştiinţific şi artistic al culturii dravidiene conţine totalitatea potenţialităţilor umane, fără a exclude nimic, şi privilegiază acţiunea adeptului care se angajează total pe calea cunoaşterii.

Tantrismul este probabil singura filozofie antică ce a traversat toate zguduirile istorice, toate năvălirile şi subjugările, pentru a ne parveni intactă, printr-o transmitere neîntreruptă de la Maestru la discipol. De asemenea, este singura care a păstrat întruchiparea Marii Zeiţe, fără să inverseze raportul de putere între femeie şi bărbat, pentru a-l favoriza pe cel din urmă. L-au onorat tradiţii succesorale de mari Maestre, şi chiar şi în ziua de azi numeroase yoginī transmit această înţelepciune ancestrală.

Cu pielea ei oacheşă, parfumată şi miruită, yoginī părea să plutească în spaţiu, cu picioarele ridicate de o parte şi de alta a corpului, cu privirea iluminată. Sexul ei deschis, originea şi destinaţia ultimă a lumii, răspândea raze aurii ce se întreţeseau cu indigoul cerului. Am rămas fascinat, aşezat în tăcere lângă yoghinul chinez care mă primise în schitul lui. Yoginī, consoarta lui, totodată apropiată şi îndepărtată, corp şi minte, putere şi dar, stabilă în postura ei de yoga, întruchipa potenţialul extraordinar al realizării.

Daniel Odier

Cuprinsul cărţii: „Tantra. Dimensiunea sacră a erotismului“

  • Introducere
  • Interior povestiri
  • Epilog
  • Despre autor