0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Politică
  3. Punctul haosului
Carte

Punctul haosului

Șapte ani de evitat. Lumea la răscruce de drumuri

Autor(i): Ervin Laszlo
Editura: Pro Editură și Tipografie
Colecţia: Universuri secrete
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 192 (15x23 cm)
Preţ: 27,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În fiecare zi, starea socială devine din ce în ce mai încordată, economia se prăbușește, parcă întreaga lume se apropie de colaps.

Ne-am obișnuit să spunem că aceasta este România, că aici am ajuns datorită unor guvernări proaste și credem că tot răul de pe pământ s-a strâns aici în această țară. Îmi permit să spun că este o imagine falsă. Nu doar România trece prin această criză, ci întreaga lume se află la o răscruce, la o mare răscruce.

Conflictele dintre oameni, dintre națiuni și etnii sunt din ce în ce mai dese și parcă, mai violente ca nicicând. Poluarea face ravagii peste tot pe pământ, catastrofe naturale întâlnite la tot pasul, treceri bruște de la temperaturi mult prea ridicate, la temperaturi mult prea scăzute față de cele cu care eram obișnuiți, natura se dezlănțuie mai aprig ca niciodată.

Cele ce am enumerat mai sus sunt numai câteva elemente de care ar trebui să ținem seama în situația în care ne aflăm, cu datele de acum, dacă acestea vor continua să se manifeste; nu trebuie să fi viitorolog pentru a prezice un viitor sumbru la care se poate aștepta omenirea.

În „Punctul Haosului“, Ervin Laszlo, ne spune că încă nu este prea târziu pentru a ne trezi și pentru a începe să fim atenți la tot ceea ce gândim și la tot ceea ce facem. Orice mic gest pe care-l faci, creând în jurul tău poluare și distrugere în locul în care trăiești, poate avea consecințe asupra acestuia, iremediabile.

Ervin Laszlo ne spune că suntem în al doisprezecelea ceas și ar trebui să înțelegem că e timpul să începem să respectăm această planetă.

Cartea „Punctul Haosului“ ne vorbește despre necesitatea transformării conștiinței noastre. Trebuie să ne oprim din distrugere, din aceste crime pe care omenirea le săvârșește zi de zi, ucigând puțin câte puțin, din această planetă vie aflată în agonie.

Punctul fundamental unde trebuie produsă această transformare este în primul rând asupra concepției omului potrivit căreia, natura este un organism care poate fi exploatat la nesfârșit. E timpul să înțelegem că aceasta este un organism viu, care ne-a dat viață, care ne dăruiește hrana fără de care niciunul dintre noi nu ar putea trăi.

Exploatările forestiere masive, poluarea industrială, consumul excesiv de carburanți și combustibil, deșeurile ce se pot dezintegra în câteva zeci de ani, depozitate fără a se ține seama de zonele afectate, toate acestea și nu numai, duc la uciderea, încet, dar sigur a acestei planete.

Ervin Laszlo încearcă să ne facă să conștientizăm într-un mod constructiv, situația în care ne aflăm, dându-ne acel impuls necesar pentru a lua atitudine în primul rând în viața noastră de zi cu zi, începând de la a stinge luminile în camerele unde nu ai nevoie, de a opri apa de la robinet să mai curgă atunci când nu ai nevoie, de a folosi pungi de pânză în loc de pungi de plastic, toate acestea însemnând că ai început să faci un minim de efort conștient pentru a schimba în mai bine destinul acestei planete și viitorul copiilor noștri.