0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Yoga
 3. Calea Yoga. Esenţă şi origini
Carte

Calea Yoga. Esenţă şi origini

Calea Yoga. Esenţă şi origini. Editura Mix
CumpărDetalii carte

Autor(i): Osho
Editura: Mix
Colecţia: Yoga: Ştiinţa Sufletului
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 324 (13x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Pe parcursul a 10 discursuri despre Yoga Sutra (aforismele) lui Patanjali, Osho deschide calea către o înţelegere mai profundă a practicii yoga, ilustrând fiecare sutra cu exemple din viaţa de fiecare zi, care pot deveni tot atâtea posibilităţi de meditaţie şi de trezire a conştiinţei.

Cartea face parte din seria de 10 volume intitulată Yoga: Ştiinţa Sufletului, din care editura Mix a mai publicat volumele Alchimia Yoga şi Calea spre eliberare.

Yoga a devenit, la nivel internaţional, o componentă curentă a preocupărilor omului modern pentru a-şi asigura bunăstarea fizică, mentală şi spirituală.

Odată cu creşterea popularităţii programelor care integrează posturi corporale şi exerciţii de respiraţie, interesul pentru dimensiunile filozofice şi spirituale ale practicii yoga a crescut, de asemenea.

În această carte, Osho îl prezintă pe Patanjali, fondatorul ştiinţei milenare yoga, ale cărui aforisme (sutra-e) sunt revelate, actualizate şi ilustrate cu exemple din viaţa omului modern.

Yoga înseamnă încetarea procesului mental. Aceasta este cea mai bună definiţie a yogăi. Yoga înseamnă atingerea unei stări non-mentale. Cuvântul minte acoperă totul: egoul, dorinţele noastre, speranţele, filozofiile, religiile, scripturile. Mintea acoperă totul. Încetarea procesului mental înseamnă transcenderea realităţii cognoscibile, o aruncare în necunoscut. Atunci când mintea dispare, te trezeşti subit în necunoscut. Yoga este un salt în necunoscut, sau mai bine zis, în incognoscibil.

Sutra înseamnă minim esenţial. O sutra nu este o propoziţie întreagă. Cuprinde doar esenţialul, ca atunci când scrieţi o telegramă şi tăiaţi cuvintele în plus. Ceea ce rămâne devine o sutra de nouă sau zece cuvinte. Dacă aţi scrie o scrisoare, aţi umple zece pagini şi chiar şi după cele zece pagini s-ar putea ca mesajul să nu fie complet. Dar într-o telegramă de zece cuvinte nu numai că mesajul este complet, este izbitor de complet. Atinge inima, conţine întreaga esenţă.

Cuprinsul cărţii: „Calea Yoga. Esenţă şi origini“

 • Şi acum, disciplina numită yoga
 • Fără dorinţe, eşti iluminat
 • Cele cinci modificări ale minţii
 • Nebunie sau meditaţie
 • De ce nu puteţi dansa?
 • Puritatea căii yoga
 • Se naşte extazul
 • Opreşte-te şi ai ajuns!
 • Viaţa aceasta, fericirea supremă
 • Sfârşitul este în început