0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Yoga
 3. Calea Yoga. Esență și origini
Carte

Calea Yoga. Esență și origini

Coperta cărții: Calea Yoga. Esență și origini de la editura Mix.
Cartea: Calea Yoga. Esență și origini
Autor: Osho
Editura: Mix
Cumpăr
Autor(i): Osho
Editura: Mix
Colecţia: Yoga: Știința Sufletului
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 324 (13x20 cm)
ISBN:9786068460499
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Pe parcursul a 10 discursuri despre Yoga Sutra (aforismele) lui Patanjali, Osho deschide calea către o înțelegere mai profundă a practicii yoga, ilustrând fiecare sutra cu exemple din viața de fiecare zi, care pot deveni tot atâtea posibilități de meditație și de trezire a conștiinței.

Cartea face parte din seria de 10 volume intitulată Yoga: Știința Sufletului, din care editura Mix a mai publicat volumele Alchimia Yoga și Calea spre eliberare.

Yoga a devenit, la nivel internațional, o componentă curentă a preocupărilor omului modern pentru a-și asigura bunăstarea fizică, mentală și spirituală.

Odată cu creșterea popularității programelor care integrează posturi corporale și exerciții de respirație, interesul pentru dimensiunile filozofice și spirituale ale practicii yoga a crescut, de asemenea.

În această carte, Osho îl prezintă pe Patanjali, fondatorul științei milenare yoga, ale cărui aforisme (sutra-e) sunt revelate, actualizate și ilustrate cu exemple din viața omului modern.

Yoga înseamnă încetarea procesului mental. Aceasta este cea mai bună definiție a yogăi. Yoga înseamnă atingerea unei stări non-mentale. Cuvântul minte acoperă totul: egoul, dorințele noastre, speranțele, filozofiile, religiile, scripturile. Mintea acoperă totul. Încetarea procesului mental înseamnă transcenderea realității cognoscibile, o aruncare în necunoscut. Atunci când mintea dispare, te trezești subit în necunoscut. Yoga este un salt în necunoscut, sau mai bine zis, în incognoscibil.

Sutra înseamnă minim esențial. O sutra nu este o propoziție întreagă. Cuprinde doar esențialul, ca atunci când scrieți o telegramă și tăiați cuvintele în plus. Ceea ce rămâne devine o sutra de nouă sau zece cuvinte. Dacă ați scrie o scrisoare, ați umple zece pagini și chiar și după cele zece pagini s-ar putea ca mesajul să nu fie complet. Dar într-o telegramă de zece cuvinte nu numai că mesajul este complet, este izbitor de complet. Atinge inima, conține întreaga esență.

Cuprinsul cărţii: „Calea Yoga. Esență și origini“

 • Și acum, disciplina numită yoga
 • Fără dorințe, ești iluminat
 • Cele cinci modificări ale minții
 • Nebunie sau meditație
 • De ce nu puteți dansa?
 • Puritatea căii yoga
 • Se naște extazul
 • Oprește-te și ai ajuns!
 • Viața aceasta, fericirea supremă
 • Sfârșitul este în început