0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Yoga
 3. Yoga: Misterul de dincolo de minte
Carte

Yoga: Misterul de dincolo de minte

Yoga: Misterul de dincolo de minte. Editura Mix
CumpărDetalii carte

Autor(i): Osho
Editura: Mix
Colecţia: Yoga: Ştiinţa Sufletului
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 330 (13x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În cartea „Misterul de dincolo de minte“, Osho dă o viaţă nouă sutrelor lui Patanjali, vechi de două mii de ani, ilustrându-le cu exemple din viaţa de fiecare zi.

Cele 10 discursuri prezentate în această carte oferă cititorului posibilitatea de a descoperi şi a trăi stări inefabile de conştiinţă, dincolo de bariera aparentă a minţii.

Cartea face parte din seria de 10 volume intitulată Yoga: Ştiinţa Sufletului.

Mintea nu este un lucru, ci un eveniment. Un lucru conţine substanţă; un eveniment este un proces. Un lucru este asemeni unei pietre; un eveniment este asemeni unui val: există, dar existenţa lui nu este substanţială. Este asemeni interacţiunii vântului cu apa oceanului, un proces, un fenomen.

Mintea este un proces. De fapt, mintea nu exisă. Există numai gânduri care se succed atât de rapid, încât le percepem ca pe o continuitate. Vine un gând, apoi altul şi altul şi aşa mai departe. Intervalul dintre două gânduri este atât de scurt, încât nu-l putem sesiza. Gândurile par legate între ele, le percepem ca pe o continuitate şi din această cauză credem că mintea există. Dar mintea nu există. Sunt doar gânduri, electroni în mişcare, fără substanţialitate. Gândurile sunt electronii minţii. Întocmai ca o mulţime… O mulţime există într-un sens; în alt sens, nu există. Nu există decât indivizii, dar când mai mulţi indivizi se strâng laolaltă, se creează sentimentul că mulţimea are unitate.

Mintea este numai o aparenţă. Atunci când o priviţi în profunzime, mintea dispare. Descoperiţi că există gânduri, dar nu descoperiţi nicio minte. Când mintea a dispărut şi constataţi că nimic altceva nu există, doar gânduri individuale, primiţi instantaneu multe răspunsuri. Primul este acela că gândurile sunt asemeni norilor. Vin şi se duc precum norii pe cer sau precum vântul printre copaci. Gândurile trec prin voi şi acest lucru este posibil pentru că sunteţi o vastitate goală. Nu întâlnesc niciun obstacol, nicio piedică. Nu există niciun zid care să le oprească.

Nu sunteţi înconjuraţi de ziduri. Cerul vostru este deschis la infinit; gândurile vin şi se duc. Iar atunci când începeţi să simţiţi că gândurile trec şi voi sunteţi martorul care le observă, aţi dobândit controlul asupra minţii…

Cuprinsul cărţii: „Yoga: Misterul de dincolo de minte“

 • Abandonează-te
 • Doar conştientizarea
 • Centrul şi periferia
 • Omul este o călătorie
 • Mintea pură
 • Omul este grăbit
 • Dincolo de această minte
 • Opreşte-te şi ai ajuns!
 • Căderea idioţilor
 • Seriozitatea: boala egoului