0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Spiritualitate
  3. Cărţi: Zen
  4. Practica ZEN
Carte

Practica ZEN

Practica ZEN. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Corp, Respiraţie, Minte

Autor(i): Taizan Maezumi Roshi
Editura: Herald
Colecţia: Zen
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 256 (13x20 cm)
Preţ: 28,50 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Practica zen“ constituie în esenţă atât o colecţie de prelegeri despre Dharma, cât şi comentarii pe marginea unor texte zen clasice, încercând astfel să le prezinte discipolilor teme fundamentale, precum: practica în postura aşezat, ce înseamnă un sesshin, preceptele, studiul koan-urilor şi scrierile marelui maestru Dogen Zenji.

Această carte de referinţă pune astfel la dispoziţia cititorului român scrieri care au format generaţii întregi de învăţători şi de practicanţi zen, putând fi folosite totodată ca un instrument de lucru şi ca ghid pentru aprofundarea doctrinelor unor mari maeştri zen.

Prin practica Zen noi descoperim natura infinit de preţioasă a fiecărei entităţi, persoane, plante, a fiecărui animal, a fiecărui lucru, şi descoperim egalitatea lor completă. Calea Zen nu este o cale uşoară. Nu este uşor de scăpat de iluziile care ne împiedică să aflăm adevărul. Fără un devotament spiritual, Zenul devine un fel de hobby. Fără Marea Moarte şi Marea Renaştere, acesta devine un fel de exerciţiu de dezvoltare personală. Zenul nu este un subiect care urmează să fie «stăpânit» printr-o anumită formă sau printr-un anumit program, ci este o practică ce durează întreaga viaţă. Cu toate acestea, datorită devotamentului şi acestei renaşteri atât de clar vădită aici, totul devine extrem de uşor!

Robert Aitken