0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Spiritualitate
  3. Cărţi: Zen
  4. Zen - Poarta autentică
Carte

Zen - Poarta autentică

Zen - Poarta autentică. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Kōun Yamada
Editura: Herald
Colecţia: Zen
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 272 (13x20 cm)
Preţ: 31,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Ce este Zenul? Într-o exprimare simplă, Zenul este practica descoperirii adevăratului sine prin experienţă directă şi prin personalizarea acelei descoperiri în viaţa de zi cu zi.

Descoperirea apare în ceea ce noi numim o experienţă iluminatoare…

Valoarea particulară a cărţii de faţă derivă din faptul că experienţa autorului a fost neobişnuit de profundă. Sunt sigur că volumul va fi o veritabilă călăuză pentru cei aflaţi în căutarea adevărului despre Zen şi că va aduce o contribuţie durabilă la corpusul literaturii Zen.

Ryōun-ken Masamichi Yamada

Iluminarea profundă a lui Kōun Roshi se vedea strălucind în el. Era o prezenţă puternică şi plină de compasiune, o persoană care trezea în mod firesc respectul şi afecţiunea în cei care îl cunoşteau. Dorinţa sa cea mai mare era să îi ajute pe alţii să găsească pacea privind în interiorul lor şi înţelegând cine sunt.

În această carte, el lămureşte cum natura intrinsecă a oricărei fiinţe umane este „terenul comun“ unde oamenii de toate rasele, naţionalităţile şi credinţele alcătuiesc o singură realitate.

El ne învaţă că, prin practicarea Zenului şi prin ajungerea la aceeaşi experienţă ca Buddha Sakyamuni – realizarea lipsei de sine a tuturor fiinţelor –, putem transcende diferenţele care ne separă şi putem găsi pacea adevărată în inimile noastre şi în această lume.

Joan Rieck şi Henry Shukman

Trezirea este realizarea faptului că atât conţinutul subiectului, cât şi al obiectului sunt vide şi unitare şi că această vacuitate nu este altceva decât schimbarea constantă a lumii fenomenale a formei.

Mai bine spus, într-un aspect existenţa reală este complet vidă şi într-un alt aspect este lumea fenomenală a formei ce apare şi dispare fără încetare, în conformitate cu legea cauzalităţii.