0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Spiritualitate
  3. Cărți: Zen
  4. Zen - Poarta autentică
Carte

Zen - Poarta autentică

Autor(i): Kōun Yamada,
Editura: Herald
Colecţia: Zen
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 272 (13x20 cm)
Preţ: 31,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Ce este Zenul? Într-o exprimare simplă, Zenul este practica descoperirii adevăratului sine prin experiență directă și prin personalizarea acelei descoperiri în viața de zi cu zi.

Descoperirea apare în ceea ce noi numim o experiență iluminatoare…

Valoarea particulară a cărții de față derivă din faptul că experiența autorului a fost neobișnuit de profundă. Sunt sigur că volumul va fi o veritabilă călăuză pentru cei aflați în căutarea adevărului despre Zen și că va aduce o contribuție durabilă la corpusul literaturii Zen.

Ryōun-ken Masamichi Yamada

Iluminarea profundă a lui Kōun Roshi se vedea strălucind în el. Era o prezență puternică și plină de compasiune, o persoană care trezea în mod firesc respectul și afecțiunea în cei care îl cunoșteau. Dorința sa cea mai mare era să îi ajute pe alții să găsească pacea privind în interiorul lor și înțelegând cine sunt.

În această carte, el lămurește cum natura intrinsecă a oricărei ființe umane este „terenul comun“ unde oamenii de toate rasele, naționalitățile și credințele alcătuiesc o singură realitate.

El ne învață că, prin practicarea Zenului și prin ajungerea la aceeași experiență ca Buddha Sakyamuni – realizarea lipsei de sine a tuturor ființelor –, putem transcende diferențele care ne separă și putem găsi pacea adevărată în inimile noastre și în această lume.

Joan Rieck și Henry Shukman

Trezirea este realizarea faptului că atât conținutul subiectului, cât și al obiectului sunt vide și unitare și că această vacuitate nu este altceva decât schimbarea constantă a lumii fenomenale a formei.

Mai bine spus, într-un aspect existența reală este complet vidă și într-un alt aspect este lumea fenomenală a formei ce apare și dispare fără încetare, în conformitate cu legea cauzalității.