0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Zoologie
  3. Cum să prinzi o cârtiță
Carte

Cum să prinzi o cârtiță

Și să te regăsești în natură

Autor(i): Marc Hamer
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2000
Pagini: 2019 (13x20 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Deși sunt comune, cârtițele sunt misterioase: habitatele lor sunt de nepătruns, sunt bizare din punct de vedere anatomic și locuiesc în singurătate totală. Marc Hamer le-a cunoscut poate cel mai bine, datorită anilor în care a lucrat în zona rurală galeză, cât și a experienței sale de hoinar din adolescență, când a dormit pe lângă garduri vii.

De-a lungul timpului, Marc Hamer a învățat nenumărate lucruri despre aceste creaturi mici și catifelate, care trăiesc în întunericul de sub noi, și despre miturile create în jurul acestora. Munca sa l-a ajutat să ajungă la un nivel înțelept și plin de însemnătate al acceptării schimbărilor inevitabile cu care ne confruntăm.

În această carte frumoasă și meditativă, autorul ne relatează povestea sa și ne arată ce ne pot spune cârtițele și viața în natură despre propria umanitate și despre căutarea mulțumirii.

„Cum să prinzi o cârtiț“ă este o bijuterie de poveste despre natură, excelent ilustrată de Joe McLaren, care celebrează traiul pașnic în lumea din jurul nostru și minunile pe care le putem descoperi în ea.

Eu sunt grădinar. Mi-am petrecut mulți ani din viață prin grădini și ferme prinzând cârtițe, dar am hotărât să renunț. Vânătoarea de cârtițe este o ocupație tradițională, care mi-a oferit o viață bună, dar am îmbătrânit și am obosit să vânez; în plus, m-a învățat de-acum tot ce aveam de învățat.

Rar se întâmplă să vezi un asemenea respect și o asemenea înțelegere a naturii.

Rosamund Young, autoarea cărții „The Secret Life of Cows“

O poveste încântătoare despre zona rurală britanică, despre ciclurile naturii, despre solitudine și mulțumire, scrisă prin prisma extraordinarei experiențe a unui scriitor ca vânător de cârtițe.