0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Cărți: Economie
  4. Super Freakonomics
Carte

Super Freakonomics

Super Freakonomics. Editura Publica

Răcirea globală, patriotismul prostituatelor și motivele pentru care teroriștii-kamikaze ar trebui să-și facă asigurare de viață

Autor(i): Stephen J. Dubner, Dr. Steven D. Levitt,
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 320 (14x20 cm)
Preţ: 52,98 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Fiecare capitol din „Superfreakonomics“ pornește de la întrebări din cele mai neașteptate, precum: Ce e mai periculos, să conduci în stare de ebrietate sau să mergi pe jos, beat fiind? Putem salva planeta mâncând carne de cangur? Ce se întâmplă dacă doctorii nu se spală pe mâini?

Frivole și ușor amuzante în aparență, acestea sunt doar câteva dintre întrebările-cheie din „Superfreakonomics“, iar marele pariu al cărții este să demonstreze că ele sunt cât se poate de serioase.

Pentru Dubner și Levitt, economia nu este doar o disciplină care se studiază în universități, nici simplă explicație matematică. Economia este pentru ei una dintre dimensiunile lumii în care trăim zi de zi și din acest motiv au optat pentru „freakonomie“, adică pentru reabilitarea banalului prin apelul la bizarerii statistice și logice.

Pentru că „(super)freakonomia“ nu e altceva decât rezultatul acestui amestec de rigoare științifică și curiozitate lipsită de prejudecăți, care face ca interpretările economice din această carte să fie și relevante, și pasionante.

„Un manual alternativ de economie, bestseller.“ (New York Times)

„Flegmatică, distractivă și inteligentă. Cu Superfreakonomics, Levitt și Dubner îi fac un bine economiei, care devine, datorită lor, accesibilă și atrăgătoare.“ (Kirkus Reviews)

„Dacă Indiana Jones ar fi fost economist, numele lui ar fi fost Steven Levitt. Pentru că Levitt e un nonconformist, un vânător de comori, al cărui succes se bazează pe prezență de spirit, curaj și lipsă de prejudecăți.“ (Wall Street Journal)

Superfreakonomics are studii de caz savuroase, statistici surprinzătoare și anecdote amuzante, toate definite de dorința autentică de a descoperi adevărul. Iar adevărul, cum reiese și din această carte, nu e deloc comod.“ (Management Today)