0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Alimentaţia inteligentă
Carte

Alimentaţia inteligentă

Alimentaţia inteligentă. Editura Viaţă şi sănătate
CumpărDetalii carte

Autor(i): Emil Rădulescu
Editura: Viaţă şi sănătate
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 375 (14x20 cm)
Preţ: 20,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Niciodată interesul pentru sănătate n-a fost mai mare ca în zilele noastre şi, în acelaşi timp, niciodată n-au circulat mai multe informaţii eronate.

Cartea „Alimentaţia inteligentă“ prezintă răspunsuri sprijinite pe ultimele date ştiinţifice, la întrebările celor care caută un stil de viaţă sănătos.

Cuprinsul cărţii: „Alimentaţia inteligentă“

  • Cuvânt înainte
  • INTRODUCERE
    • Ce este sănătatea?
    • Sănătatea cere respectarea unor legi
    • Sănătatea e legată de familie şi de prieteni
  • PREVENIREA BOLILOR
    • De ce îmbătrânim?
    • Bătrâneţe fericită
    • Creativitatea şi îmbătrânirea
    • Veşnic tânăr
    • Ce determină stilul de viaţă?
    • Stilul de viaţă influenţează sănătatea şi longevitatea
    • O dietă pentru toate timpurile
    • Să învăţăm de la maimuţe?
    • Cine se alimentează mai sănătos?
    • Factorul uman în diversificarea alimentaţiei
    • Factorul uman în alegerea şi consumul de alimente,
    • Psihicul şi alimentaţia
    • Templu plutitor pentru plăceri culinare
    • Alimentaţia şi sistemul imunitar
    • Suntem ceea ce mâncăm
    • Digestia alimentelor
  • COMBUSTIBILUL ORGANISMULUI UMAN:
  • GLUCIDELE SAU HIDRAŢII DE CARBON
    • Glucidele simple
    • Polizaharidele
    • Amidonul rezistent
    • Indicele glicemic
    • Dulce, dar mortal
    • Cerealele
    • Alimentaţie inteligentă
    • Fără pâine nu se poate
    • Produsele cerealiere integrale nu sunt vătămătoare
    • Cartoful
    • Băuturile nealcoolice
    • Înlocuitorii de zahăr
  • CAROSERIA ŞI PIESELE DE SCHIMB: PROTEINELE
    • Aminele heterociclice
    • Să mâncăm peşte?
    • Mai multe proteine?
    • Boala Creutzfeldt-Jakob şi alte infecţii transmise prin alimente de origine animală
    • Să mai consumăm carne?
    • Hrana mileniului al treilea: carne sau cereale?
  • LUBRIFIANŢII: GRĂSIMILE
    • Acizii graşi
    • Efectele acizilor graşi mononesaturaţi asupra sănătăţii
    • Acizii graşi polinesaturaţi - Acizii graşi esenţiali
    • Efectele acizilor graşi polinesaturaţi omega- asupra sănătăţii
    • Efectele acizilor graşi omega-3 asupra sănătăţii
    • Efectele acizilor graşi TRANS asupra sănătăţii
    • Colesterolul - de obicei prea mult, niciodată prea puţin
    • Uleiurile în alimentaţie
    • Uleiul de măsline, nucile şi seminţele uleioase
    • Consumul de grăsimi şi stările depresive
    • Iminenta pandemie de boli cardiovasculare
  • ADEVĂRUL DESPRE SOIA
    • Soia şi pubertatea precoce
    • Soia şi inhibitorii proteazelor
    • Soia şi cancerul
    • Soia şi bolile cardiovasculare
    • Avantajele folosirii boabelor de soia
  • ALIMENTAŢIA VEGETARIANĂ