0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Alimentație sănătoasă
  3. Dieta fără gluten
Carte

Dieta fără gluten

Dieta fără gluten. Editura Adevăr Divin

Renunță la produsele făinoase, slăbește și restabilește-ți starea de sănătate

Autor(i): Dr. William Davis,
Editura: Adevăr Divin
Colecţia: Vindecă natural
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 298 (13x20 cm)
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Având la bază decenii de cercetări clinice și mii de studii de caz referitoare la oameni care și-au transformat profund viața prin renunțarea la grâu, cartea „Dieta fără gluten“ oferă o perspectivă inedită și științifică referitoare la acest aliment familiar, învățându-ne inclusiv ce trebuie să facem pentru a ne redobândi sănătatea și pentru a scăpa definitiv de surplusul nedorit de grăsime.

În cartea sa, „Dieta fără gluten“, Davis prezintă adevărul legat de grâul modern și de rolul istoric al acestuia în dieta oamenilor.

Departe de a mai semăna cu grâul folosit de strămoșii noștri în dieta lor, grâul modern a fost modificat genetic pentru a permite obținerea unor producții foarte mari la hectar cu costuri reduse.

În consecință, această cereală cândva benefică a fost transformată într-un ingredient alimentar omniprezent, dar nociv, care determină o creștere mai accentuată a glicemiei din sânge decât zahărul de bucătărie consumat gol și care generează o dependență ce declanșează un cerc vicios al foamei, alimentației excesive și oboselii.

Dr. Davis explică legătura acestui grâu modern cu creșterea în greutate și cu acumularea de grăsime în cele mai nepotrivite locuri din corp, provocând efecte dintre cele mai nocive asupra stării de sănătate, cum ar fi diabetul, boala cardiacă, dezechilibre neurologice precum boala celiacă, artrita reumatoidă și demența.

În sfârșit, dr. Davis prezintă argumente extrem de convingătoare în favoarea eliminării complete a grâului din alimentație, inclusiv strategii care pot facilita această tranziție, făcând-o să devină permanentă.

Știai că doar două felii de pâine din făină integrală de grâu cresc glicemia mai mult decât două linguri de zahăr?

„Dieta fără gluten“ explică de ce eliminarea grâului din alimentație – inclusiv a grâului integral, considerat extrem de sănătos de către foarte mulți oameni – este cheia unei pierderi permanente în greutate, dar și a vindecării parțiale sau totale de o întreagă gamă de boli și afecțiuni ale sistemului digestiv și nu numai.

După decenii de studii clinice în timpul cărora a observat obținerea unor rezultate extraordinare de către miile de pacienți cărora le-a recomandat să elimine grâul din alimentația lor, dr. William Davis a scris această carte extrem de convingătoare, argumentând în favoarea renunțării definitive la acest aliment practic omniprezent în zilele noastre.

Dieta fără grâu și fără gluten este asociată cu beneficii semnificative pentru starea de sănătate, printre care se numără:

  • Scăderea în greutate cu 10, 15 și chiar 25 de kilograme încă din primele luni
  • Alinarea multor simptome metabolice și vindecarea parțială sau totală a diabetului de tip 2
  • Vindecarea leziunilor intestinale, cum ar fi colita ulceroasă și boala celiacă
  • Îmbunătățirea indicatorilor referitori la colesterol și la particulele LDL
  • Îmbunătățirea densității osoase și inversarea osteopeniei
  • Vindecarea multor afecțiuni ale pielii, de la psoriazis la ulcerațiile orale și căderea părului

Ușor de citit, provocatoare din punct de vedere intelectual și extrem de argumentată științific, cartea „Dieta fără gluten“ oferă o perspectivă inedită și extrem de importantă referitoare la cele mai critice probleme de sănătate ale zilelor noastre.

Cuprinsul cărţii: „Dieta fără gluten“

  • Introducere
  • PRODUSELE FĂINOASE: PRODUSELE DIN FĂINĂ INTEGRALĂ DE GRÂU NU SUNT SĂNĂTOASE
    • Ce pântec?
    • Brioșele nu mai sunt cele pe care ți le făcea bunica: crearea grâului modern
    • Analiza grâului
  • EFECTELE DEZASTRUOASE ALE GRÂULUI ASUPRA STĂRII DE SĂNĂTATE
    • Hei, omule, vrei să cumperi niște exorfine?
    • Proprietățile grâului care dau dependență
    • Burta ta demonstrează conexiunea dintre obezitate și produsele din făină de grâu
    • Salut, intestinule Sunt eu, grâul Grâul și boala celiacă
    • O națiune a diabeticilor: grâul și rezistența la insulină
    • Acidificarea: grâul – marele perturbator al pH-ului
    • Cataracta, ridurile și cifoza: grâul și procesul de îmbătrânire
    • Particulele mele sunt mai mari decât particulele tale: grâul și bolile inimii
    • Totul este în mintea ta: grâul și creierul
    • Fața chiflei: efectul distructiv al grâului asupra pielii
  • SPUNE ADIO GRÂULUI
    • Adio, grâu: Adoptă o dietă sănătoasă, delicioasă și complet lipsită de grâu
  • Epilog
  • Anexa A – Căutarea grâului acolo unde acesta nu pare să existe
  • Anexa B – Rețete sănătoase care înlocuiesc grâul din alimentație
  • Mulțumiri
  • Index