0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Dieta fără gluten
Carte

Dieta fără gluten

Dieta fără gluten. Editura
CumpărDetalii carte

Renunţă la produsele făinoase, slăbeşte şi restabileşte-ţi starea de sănătate

Autor(i): Dr. William Davis
Editura: Adevăr Divin
Colecţia: Vindecă natural
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 298 (13x20 cm)
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Având la bază decenii de cercetări clinice şi mii de studii de caz referitoare la oameni care şi-au transformat profund viaţa prin renunţarea la grâu, cartea „Dieta fără gluten“ oferă o perspectivă inedită şi ştiinţifică referitoare la acest aliment familiar, învăţându-ne inclusiv ce trebuie să facem pentru a ne redobândi sănătatea şi pentru a scăpa definitiv de surplusul nedorit de grăsime.

În cartea sa, „Dieta fără gluten“, Davis prezintă adevărul legat de grâul modern şi de rolul istoric al acestuia în dieta oamenilor.

Departe de a mai semăna cu grâul folosit de strămoşii noştri în dieta lor, grâul modern a fost modificat genetic pentru a permite obţinerea unor producţii foarte mari la hectar cu costuri reduse.

În consecinţă, această cereală cândva benefică a fost transformată într-un ingredient alimentar omniprezent, dar nociv, care determină o creştere mai accentuată a glicemiei din sânge decât zahărul de bucătărie consumat gol şi care generează o dependenţă ce declanşează un cerc vicios al foamei, alimentaţiei excesive şi oboselii.

Dr. Davis explică legătura acestui grâu modern cu creşterea în greutate şi cu acumularea de grăsime în cele mai nepotrivite locuri din corp, provocând efecte dintre cele mai nocive asupra stării de sănătate, cum ar fi diabetul, boala cardiacă, dezechilibre neurologice precum boala celiacă, artrita reumatoidă şi demenţa.

În sfârşit, dr. Davis prezintă argumente extrem de convingătoare în favoarea eliminării complete a grâului din alimentaţie, inclusiv strategii care pot facilita această tranziţie, făcând-o să devină permanentă.

Ştiai că doar două felii de pâine din făină integrală de grâu cresc glicemia mai mult decât două linguri de zahăr?

„Dieta fără gluten“ explică de ce eliminarea grâului din alimentaţie – inclusiv a grâului integral, considerat extrem de sănătos de către foarte mulţi oameni – este cheia unei pierderi permanente în greutate, dar şi a vindecării parţiale sau totale de o întreagă gamă de boli şi afecţiuni ale sistemului digestiv şi nu numai.

După decenii de studii clinice în timpul cărora a observat obţinerea unor rezultate extraordinare de către miile de pacienţi cărora le-a recomandat să elimine grâul din alimentaţia lor, dr. William Davis a scris această carte extrem de convingătoare, argumentând în favoarea renunţării definitive la acest aliment practic omniprezent în zilele noastre.

Dieta fără grâu şi fără gluten este asociată cu beneficii semnificative pentru starea de sănătate, printre care se numără:

  • Scăderea în greutate cu 10, 15 şi chiar 25 de kilograme încă din primele luni
  • Alinarea multor simptome metabolice şi vindecarea parţială sau totală a diabetului de tip 2
  • Vindecarea leziunilor intestinale, cum ar fi colita ulceroasă şi boala celiacă
  • Îmbunătăţirea indicatorilor referitori la colesterol şi la particulele LDL
  • Îmbunătăţirea densităţii osoase şi inversarea osteopeniei
  • Vindecarea multor afecţiuni ale pielii, de la psoriazis la ulceraţiile orale şi căderea părului

Uşor de citit, provocatoare din punct de vedere intelectual şi extrem de argumentată ştiinţific, cartea „Dieta fără gluten“ oferă o perspectivă inedită şi extrem de importantă referitoare la cele mai critice probleme de sănătate ale zilelor noastre.

Cuprinsul cărţii: „Dieta fără gluten“

  • Introducere
  • PRODUSELE FĂINOASE: PRODUSELE DIN FĂINĂ INTEGRALĂ DE GRÂU NU SUNT SĂNĂTOASE
    • Ce pântec?
    • Brioşele nu mai sunt cele pe care ţi le făcea bunica: crearea grâului modern
    • Analiza grâului
  • EFECTELE DEZASTRUOASE ALE GRÂULUI ASUPRA STĂRII DE SĂNĂTATE
    • Hei, omule, vrei să cumperi nişte exorfine?
    • Proprietăţile grâului care dau dependenţă
    • Burta ta demonstrează conexiunea dintre obezitate şi produsele din făină de grâu
    • Salut, intestinule Sunt eu, grâul Grâul şi boala celiacă
    • O naţiune a diabeticilor: grâul şi rezistenţa la insulină
    • Acidificarea: grâul – marele perturbator al pH-ului
    • Cataracta, ridurile şi cifoza: grâul şi procesul de îmbătrânire
    • Particulele mele sunt mai mari decât particulele tale: grâul şi bolile inimii
    • Totul este în mintea ta: grâul şi creierul
    • Faţa chiflei: efectul distructiv al grâului asupra pielii
  • SPUNE ADIO GRÂULUI
    • Adio, grâu: Adoptă o dietă sănătoasă, delicioasă şi complet lipsită de grâu
  • Epilog
  • Anexa A – Căutarea grâului acolo unde acesta nu pare să existe
  • Anexa B – Reţete sănătoase care înlocuiesc grâul din alimentaţie
  • Mulţumiri
  • Index