0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Ghid de alimentaţie vegetală
Carte

Ghid de alimentaţie vegetală

Ghid de alimentaţie vegetală. Editura Life Style
CumpărDetalii carte

Descoperă centrii nutritivi de putere ai plantelor din toată lumea!

Autor(i): Julieanna Hever
Editura: Life Style
Colecţia: Citeşte sănătos [Life Style]
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 480 (13x20 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: în stoc

Descoperă centrii nutritivi de putere ai plantelor din toată lumea!

Tot mai mulţi oameni au înţeles că e mai sănătos să obţii substanţele nutritive din plante.

Eşti ceea ce mănânci şi fiecare înghiţitură îţi influenţează corpul şi starea de spirit.

O alimentaţie vegetală şi integrală te ajută să te simţi bine. Să obţii substanţele nutritive din alimente vegetale e cel mai bun lucru pe care-l poţi face pentru tine - şi e mai uşor decât ai putea crede!

Acest „Ghid de alimentaţie vegetală“ îţi pune la dispoziţie tot ceea ce trebuie să ştii despre avantajele unei alimentaţii vegetale:

  • Informaţii actualizate despre vitaminele şi mineralele de care ai nevoie pentru a-ţi menţine starea de sănătate şi cum să le obţii din regnul vegetal.
  • Recomandări nutriţionale adecvate vârstei tale.
  • Detalii specifice despre alimentaţia vegetală pentru sportivi, pentru cei care se luptă cu bolile şi pentru cei care încearcă să slăbească.
  • Ce provizii să-ţi faci, cum să sporeşti aportul nutritiv al mâncărurilor preferate şi cum să mănânci sănătos când ieşi în oraş.
  • Peste 45 de reţete, delicioase şi nutritive, pe bază de alimente integrale, plus un exemplu de meniu pentru o săptămână ca să te impulsioneze să începi.

Recomand această carte ca punct de plecare pe drumul către un viitor mai sănătos. Când vei începe să-i resimţi personal beneficiile, prevăd că o vei oferi şi prietenilor, şi membrilor familiei tale.

Planul ideal pentru a demara o dietă. Fie că doreşti să slăbeşti, să ai mai multă energie, să îţi reduci nivelul de colesterol sau glicemia, fie că vrei, pur şi simplu, să arăţi bine în oglindă, Julieanna îţi arată cât este de uşor să o faci.

Dr. Neal D. Barnard, profesor asociat de medicină la Facultatea de Medicină a Universităţii George Washington

Cuprinsul cărţii: „Ghid de alimentaţie vegetală“

  • Cuvânt-înainte
  • Introducere
  • Beneficiile unei alimentaţii vegetale
    • Ce înseamnă nutriţie vegetală
      • Ce înseamnă vegetal?
      • Vegan, vegetarian, vegetal
      • Beneficiile unei alimentaţii vegetale asupra sănătăţii
        • Prevenirea şi remisiunea bolilor
        • Controlul greutăţii
        • Scăderea nivelului de colesterol
        • Performanţe sporite
    • Descompunerea macronutrimentelor
      • Nebun după carbohidraţi
        • Carbohidraţii simpli versus complecşi
        • Carbohidraţii rafinaţi versus carbohidraţii integrali
        • Indicele glicemic şi surplusul glicemic
      • Puterea proteinelor
        • Totul despre aminoacizi
        • Destrămarea miturilor despre proteine
        • Cât de mult avem cu adevărat nevoie?
        • Super-surse de proteine
      • Grăsimile. Adevăr şi mit
        • Adevărul despre grăsimi
        • Tipurile de grăsimi
        • Calamburul colesterol
        • Bunii, Răii şi Urâţii
        • Doza ideală
        • Echilibrarea acizilor graşi esenţiali
    • Vitaminele şi mineralele
      • Vitaminele multilaterale
        • Vitaminele liposolubile versus vitaminele hidrosolubile
        • Vitamina A
        • Vitamina D
        • Vitamina E
        • Vitamina K
        • Tiamina (Vitamina B1)
        • Riboflavina (Vitamina B2)
        • Niacina (Vitamina B3)
        • Vitamina B6
        • Folatul
        • Cobalamina (Vitamina B12)
        • Biotina
        • Acidul pantotenic
        • Acidul ascorbic (Vitamina C)
      • Minunatele minerale
        • Macromineralele versus micromineralele
        • Calciul
        • Fierul
        • Zincul
        • Iodul
    • Eşti ceea ce mănânci (şi nu ceea ce nu mănânci)
      • Super-nutrimentele. Ce să mănânci.
        • Fabuloasele fibre
        • Aleşii antioxidanţi
        • Fantasticele fitonutrimente
      • Anti-nutrimentele. Ce să eviţi?
        • Proteinele animale
        • Grăsimile saturate
        • Grăsimile hidrogenate sau acizii graşi nesaturaţi
        • Colesterolul alimentar
        • Uleiul
        • Sodiul
        • Zahărul
        • Îndulcitorii artificiali
        • Coloranţii artificiali
        • Glutamatul monosodic
        • Proteinele vegetale hidrolizate
    • Ce e în meniu?
      • Cele patru noi grupe de alimente
        • Legumele verzi
        • Fructele
        • Cerealele integrale
        • Leguminoasele
      • Cum să-ţi împarţi mâncarea pe categorii
      • Piramida alimentelor, ghid alimentar vegetal sănătos
      • Fie ca verdeţurile să-ţi fie leacul
  • O viaţă de nutriţie vegetală
    • Nu mai socoti, începe să mănânci
      • Dezavantajul obsesiei noastre pentru numere
      • Cel mai bun impact nutritiv în schimbul unui minimum de calorii
        • Fiecare îmbucătură să conteze
        • Reevaluarea alimentelor rafinate
      • Ascultă semnalele interne
        • Mitul metabolismului
        • Cum ştii că ţi-e foame
        • Calitatea preferabilă cantităţii
    • Lămurirea controversei
      • Dilema lactatelor
        • Adevăratul efect al lactatelor asupra oaselor
        • Optimizarea densităţii osoase
        • Sursele vegetale de calciu
        • Alte probleme legate de lactate
      • Confuzii legate de soia
        • Este soia indicată?
        • Sunt bune organismele modificate genetic?
      • Soluţia crudităţilor
        • Dietele cu crudităţi nu sunt perfecte
        • Crudităţi cu moderaţie
    • Fii isteţ la cumpărături
      • Etichetele cu informaţii nutritive
        • Accent pe ingrediente
        • Descifrarea etichetei
        • De ce şi când să cumperi alimente organice
      • Găseşte ingredientele ascunse
      • Cumpărături de vegetale la supermarket
        • Alegerea produselor
        • Condimente
        • Nu uita cerealele şi leguminoasele
        • Alimentele congelate
        • Cumpărăturile diverse
    • Fii în formă
      • De ce să faci exerciţii fizice?
      • Beneficiile fizice ale mişcării
        • Schimbarea ca prin farmec a metabolismului
        • Influenţarea imunităţii
        • Evitarea îmbolnăvirii
      • Beneficiile psihologice ale mişcării
      • Cum să-ţi alegi tipul de exerciţii fizice
        • Cardio
        • Antrenamentele de forţă
        • Stretching
        • Fitnessul funcţional
        • Sporturile
        • Fă mişcare pur şi simplu!
      • În sală sau acasă?
      • Recomandări
      • Monitorizează-ţi progresele
    • A lua suplimente sau a nu lua?
      • Ai nevoie de suplimente alimentare?
        • Mai multă vitamină B12
        • Avantajele şi dezavantajele vitaminei D
      • Pericolele suplimentelor alimentare
        • Reglementări legislative
        • Ce mai e nou în domeniul suplimentelor?
      • Să ştii când să iei suplimente şi când să mănânci
  • Atenţionări speciale
    • Alimentaţia vegetală în timpul sarcinii şi după aceea
      • Cum să dai naştere unui copil sănătos
        • Cum să iei în greutate cu precauţie
        • Substanţele nutritive necesare în timpul sarcinii
        • Exerciţiile fizice în timpul sarcinii
        • Recomandări pentru a scăpa de greţuri şi de alte tipuri de disconfort
      • Vlăstarii. Cum să creşti copii sănătoşi?
        • Alăptare la sân sau lapte praf?
        • Un lapte matern bogat în substanţe nutritive
        • Primul an. Interdicţiile nutriţionale
        • Când să introduci mâncarea solidă
    • Copii bine hrăniţi
      • Avantajele creşterii cu alimentaţie vegetală
        • Fă aşa cum zic şi aşa cum fac
        • Repetiţia e mama învăţăturii
      • Satisfacerea nevoilor de macro şi micronutrimente
      • Cum să le faci pe plac mofturoşilor
      • Cum să faci faţă alimentaţiei de la şcoală
    • Adulţi bine hrăniţi
      • Trăieşte mai bine şi mai mult
      • Nevoi nutritive sporite natural
      • Cum să faci faţă schimbărilor fizice cauzate de vârstă
      • Abordarea alimentaţiei
      • Disciplina medicamentelor
    • Sportivi bine hrăniţi cu vegetale
      • Performanţă de nota 10 cu ajutorul vegetalelor
      • Nevoile macronutritive ale sportivilor
        • Carbohidraţii, sursă de energie, indispensabili refacerii
        • Musculatura, clădită la sală, nu în bucătărie
      • Momentul potrivit pentru nutriţie
      • Hidratarea e sfântă!
        • Prevenirea deshidratării şi a hiponatremiei
        • Băuturi sportive. De care şi când?
      • Aditivii nutriţionali ergogeni
    • Câştigă lupta cu kilogramele în plus
      • Ce contează când vine vorba de calorii
        • Genetica şi educaţia
        • Factorii fito
        • Consumă fibre şi vei slăbi
        • Dispunerea grăsimii
      • Schimbarea mentalităţii despre dietă
        • Cu cât mai simplu, cu atât mai bine
        • Recomandări
    • Alungă boala prin alimentaţie
      • Eradicarea bolilor cronice
        • Diabetul
        • Afecţiunile cardiovasculare
        • Cancerul
        • Hipertensiunea
        • Nivelul ridicat de colesterol
        • Osteoporoza
      • Problemele gastrointestinale
        • Refluxul gastro-esofagian
        • Bolile inflamatorii intestinale
        • Sindromul intestinului iritabil
        • Diverticulita
        • Boala celiacă
      • Alte afecţiuni
        • Bolile autoimune
        • Afecţiunile renale
        • Demenţa şi boala Alzheimer
        • Guta
  • Reţete vegetale
    • Nutriţia vegetală în viaţa de zi cu zi
      • Lecţii de pregătire a hranei
        • Fără plan, ai toate şansele să eşuezi
        • Mâncare şi gustări la pachet
      • La masă în oraş
      • Verifică dinainte meniul
        • Cum să te hrăneşti sănătos la orice restaurant
        • Cooperează cu ospătarii şi cu bucătarul
        • În orice local, poţi găsi ceva sănătos de mâncare
      • De sărbători şi în alte ocazii speciale
        • Cum să mănânci de sărbători
        • Delectează-te în stil vegetarian
    • Bucătăria vegetariană
      • Proviziile
        • În cămară
        • Ce e în frigider?
        • Alimente din congelator
        • Mirodenii şi condimente
      • Echipat pentru a găti vegetarian
        • Dotările de bază
        • Ustensile la îndemână
        • Ce îţi e indispensabil şi ce e un lux
      • Înlocuitori vegetali
        • Înlocuitori de ouă
        • Laptele vegetal
        • Înlocuitori de came
        • Tofu, tempeh şi seitan
        • Ciupercile
        • În loc de brânzeturi
        • Drojdia (fermenţii nutritivi)
        • Miso
    • Cum să îmbogăţeşti nutritiv orice reţetă
      • Analizează, evaluează şi uimeşte-ţi prietenii
      • Stimulente de aspect
        • Legumele cu frunze verzi
        • Gratificaţiile cu fasole
        • Mirodenii şi condimente sănătoase
        • Cum să obţii anumite texturi
      • Scapă de alimentele de origine animală
      • Ingrediente făcute în casă
        • Pastă de curmale
        • Shake de parmezan
        • Smântână vegetală
    • Micul dejun, prânzul şi hrana uşoară
      • Amestec rapid de verdeţuri
        • Amestec de ciocolată cu mentă
        • Shake de migdale cu ciocolată
        • Clătite cu afine şi banane
        • Tofu bătut cu verdeaţă
        • Mic dejun cu budincă de orez
        • Norito japonez
        • Napi cu dressing de tahini şi verdeaţ ă
        • Salată sushi cu dressing cremos de miso
        • Salată curcubeu cu mirodenii
        • Supă cremă de morcovi
        • Fresh rece de pepene
    • Delicii la cină
      • Tăieţei japonezi
      • Paste cu oţet balsamic şi mirodenii
      • Fasole şi quinoa
      • Linte la cuptor cu orez
      • Sote de fasole
      • Legume la abur
      • Fiesta fantastică
      • Orez sălbatic
      • Varză kale cu fasole şi orz
      • Conopidă fragedă la cuptor
      • Mâncare picantă de fasole
    • Super-gustări
      • Humus simplu
      • Humus indian
      • Guacamole cu mazăre dulce
      • Turte de porumb
      • Pastă savuroasă de arahide
      • Pastă de legume la cuptor
    • Deserturi senzaţionale
      • Frişcă vegetală
      • Biscuiţi de ovăz cu stafide
      • Batoane cu smochine
      • Bulete de arahide
      • Brioşe
      • Bulete de fructe şi arahide
      • Desert de dovleac cu ciocolată
      • Compot de fructe uscate
  • Mere la cuptor
  • Anexa A: Glosar
  • Anexa B: Meniu pentru o săptămână
  • Anexa C: Tabele cu informaţii nutriţionale
  • Anexa D: Surse