0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Mierea - Proprietăţi şi utilizări
Carte

Mierea - Proprietăţi şi utilizări

Mierea - Proprietăţi şi utilizări. Editura Casa
CumpărDetalii carte

Sănătate de la albine.

Autor(i): Daniela Guaiti
Editura: Casa
Colecţia: Cămara bunicii
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 135 (17x24 cm)
Preţ: 38,44 Lei
Disponibilitate: în stoc

Uşor digerabilă, gustoasă şi sănătoasă, bogată în proprietăţi curative, mierea este redescoperită în prezent ca aliment complex şi ca intensitate a gustului. Ea este consumată de cei care apreciază alimentele simple şi autentice, dar şi de cei care au nevoie de diete speciale.

În această carte sunt prezentate varietăţile de miere, cu precădere cele mediteraneene din Italia, dar şi sortimentele româneşti cele mai apreciate.

Ultimele capitole sunt rezervate utilizării mierii în bucătărie şi în cosmetică. Astfel, cititorilor le sunt dezvăluite numeroase reţete pentru sănătate, uşor de realizat şi la îndemâna oricui, care au ca principal ingredient mierea, precum şi un număr impresionant de reţete de mâncăruri sărate, deserturi şi băuturi, toate având la bază mierea, această adevărată minune a naturii.

Cuprinsul cărţii: „Mierea - Proprietăţi şi utilizări“

  • Introducere
  • MIEREA - MINUNE A NATURII
    • Un deliciu de culoarea chihlimbarului
    • Mierea în istorie
    • Un dar al albinelor
    • Mierea şi legislaţia
    • O sursă de sănătate şi bunăstare
  • VARIETĂŢI DE MIERE
    • Sortimente de miere
    • Mierea polifloră
    • Mierea monofloră
    • Alte sortimente de miere românească
    • Sortimente mediteraneene din Italia
    • Prezentarea diverselor varietăţi de miere
      • Mierea de salcâm (Robinia pseudacacia)
      • Mierea de tei (Tilia sp.)
      • Mierea de rapiţă (Brassica napus oleifera)
      • Mierea de floarea-soarelui (Helianthus annuus)
      • Mierea de pomi fructiferi
      • Mierea de păpădie (Taraxacum officinale)
      • Mierea de coriandru (Coriandrum sativum)
      • Mierea de cenuşer sau oţetar fals (Ailanthus altissima)
      • Mierea de mentă (Mentha aquatica)
      • Mierea de busuioc de mirişte (Stachys annua)
      • Mierea de salcie (Salix sp.)
      • Mierea de castan (Castanea sativa)
      • Mierea din trifoi (Trifolium sp.)
      • Mierea de lucernă (Medicago sativa)
      • Mierea de sparcetă (Onobrychis sp.)
      • Mierea de sulfină (Melilotus albus)
      • Mierea de albăstrele (Centaurea cyanus)
      • Mierea de scaieţi (ciulini, mărăcini) (Cirsium sp., Cardium sp., Cynara sp., Carduus sp. etc.)
      • Mierea de cimbrişor (Thymus serpyllum)
      • Mierea de zmeur (Rubus idaeus)
      • Mierea de mur (Rubus caesius)
      • Mierea de zburătoare (Chamaenerion angustifolium, Epilobium angustifolium)
      • Mierea de păducel (Crataegus monogyna)
      • Mierea de fâneaţă (sau de pajişte)
      • Mierea de mană
      • Mierea de citrice (Citrus sp.)
      • Mierea de iarbă neagră (Calluna vulgaris)
      • Mierea de eucalipt (Eucalyptus camaldulensis, Eucalyptus globulus)
      • Mierea de lavandă (Lavandula sp.)
      • Mierea de Erica (Erica arborea)
      • Mierea de rododendron (Rhododendron sp.)
      • Mierea de rozmarin (Rosmarinus officinalis)
      • Mierea de sparcetă mediteraneană (Hedysarum coronarium)
      • Mierea de cimbru (Thymus sp.)
      • Mierea de arbore de căpşuni (Arbutus unedo)
      • Mierea D.O.P. (Denumire de Origine Protejată)
  • MIEREA ÎN CĂMARĂ, ÎN BUCĂTĂRIE ŞI ÎN COSMETICĂ
    • Întrebuinţările mierii
  • CREME, BALSAMURI ŞI ÎMPACHETĂRI
    • Reţete pentru bunăstare şi sănătate
      • Gel de baie cu miere şi trandafiri
      • Cremă pentru mâini
      • Exfoliant cu miere, fructe şi arahide
      • Împachetare pentru ochi
      • Lapte de baie cu miere şi levănţică
      • Balsam de buze cu miere şi afine
      • Mască de păr cu miere
      • Mască nutritivă pentru faţă
      • Miere cu parfum de trandafir
      • Săruri de baie cu miere
      • Săpun cu miere
      • Şampon cu miere şi vanilie
      • Tonic din miere şi castraveţi
  • MIEREA CA ELIXIR
    • Lichioruri, ceaiuri, sucuri şi siropuri
      • Ceai cu miere
      • Ciocolată caldă cu miere
      • Shake de fructe de pădure cu miere
      • Shake de miere, piersici şi iaurt cu ghimbir
      • Ţuică cu miere
      • Ţuică cu miere şi ierburi aromatice
      • Ţuică cu miere şi mure
      • Grog (tărie)
      • Hidromel pe bază de alcool
      • Infuzie de muşeţel şi vanilie
      • Infuzie de portocal amar
      • Infuzie de silur
      • Infuzie de flori de floarea-soarelui
      • Infuzie de flori de tei
      • Infuzie de flori de tei şi muşeţel
      • Lapte şi miere
      • Lichior cu miere, portocale şi cafea
      • Lichior de miere şi vanilie
      • Ceai de petale de măceş şi miere
      • Băutură energizantă
      • Mirt
      • „Sangria“ rose cu miere, fructe şi scorţişoară
      • Sirop de tuse cu miere şi cimbru
      • Ceai cu portocale, miere şi scorţişoară
      • Ceai rece cu mentă şi miere
      • Ceai de flori de soc şi pătlagină
      • Ceai de nalbă şi miere
      • Ceai de măsline
      • Vin fiert cu miere
  • MIEREA ÎN BUCĂTĂRIE
    • Mâncăruri sărate
      • Reţete de mâncăruri sărate
      • Cubuleţe de brânză de oaie cu miere de arbore de căpşuni
      • Năut cu măsline şi miere
      • Salată de ridichi, şuncă de Praga şi mere, cu miere
      • Mixt de brânzeturi cu miere
      • Piept de raţă cu afine şi miere
      • Praline de brânză cu miere
      • Jambon la grătar cu sos de miere şi arpagic
      • Legume în sos dulce-acrişor cu miere
      • Sos de miere, muştar şi nuci
    • Deserturi rustice
      • Caise cu amaretti şi miere
      • Biscuiţi cu miere şi piper
      • Biscuiţi cu anason
      • „Albiniţa“ (prăjitură specific românească)
      • Biscuiţi rustici cu miere
      • Biscuiţi cu miere şi susan
      • Certosino
      • Turtă dulce
      • Cassata cu miere
      • Cicerchiata – prăjitură din Abruzzo
      • Parfé de pere cu miere
      • Cremă de mere
      • Prăjitură cu nuci şi miere
      • Desert de urdă şi miere cu biscuiţi
      • Triunghiuri cu miere
      • Pâinişoare cu miere
      • Gogoşele de flori de salcâm cu miere
      • Fructe uscate caramelizate cu miere
      • Mere în foietaj cu amaretti şi miere
      • Foietaj umplut cu miere şi ghimbir
      • Pâine cu miere şi seminţe de dovleac
      • Budincă (panna cotta) cu miere
      • Pâine de mămăligă cu miere
      • Prăjiturică cu miere şi fructe
      • Cozonac (panettone) cu miere şi cremă de vanilie
      • Pătrate cu dovleac şi miere
      • Sebadas (desert tradiţional din Sardinia)
      • Cremă-îngheţată cu miere şi caramel
      • Cremă-îngheţată cu miere şi ciocolată
      • Şerbet de fructe cu miere
      • Ştrudel cu îngheţată şi miere
      • Susamielli (biscuiţi specifici din Campania în formă de „S“)
      • Budincă de miere
      • Tartă cu migdale şi miere
      • Alviţă
      • Nuga (torrone)