0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Alimentație sănătoasă
  3. Mierea - Proprietăți și utilizări
Carte

Mierea - Proprietăți și utilizări

Coperta cărții: Mierea - Proprietăți și utilizări - Sănătate de la albine.. de la editura Casa.
Cartea: Mierea - Proprietăți și utilizări - Sănătate de la albine.
Autor: Daniela Guaiti
Editura: Casa
Cumpăr

Sănătate de la albine.

Autor(i): Daniela Guaiti
Editura: Casa
Colecţia: Cămara bunicii
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 135 (17x24 cm)
ISBN:9786068527024
Preţ: 38,44 Lei
Disponibilitate: în stoc

Ușor digerabilă, gustoasă și sănătoasă, bogată în proprietăți curative, mierea este redescoperită în prezent ca aliment complex și ca intensitate a gustului. Ea este consumată de cei care apreciază alimentele simple și autentice, dar și de cei care au nevoie de diete speciale.

În această carte sunt prezentate varietățile de miere, cu precădere cele mediteraneene din Italia, dar și sortimentele românești cele mai apreciate.

Ultimele capitole sunt rezervate utilizării mierii în bucătărie și în cosmetică. Astfel, cititorilor le sunt dezvăluite numeroase rețete pentru sănătate, ușor de realizat și la îndemâna oricui, care au ca principal ingredient mierea, precum și un număr impresionant de rețete de mâncăruri sărate, deserturi și băuturi, toate având la bază mierea, această adevărată minune a naturii.

Cuprinsul cărţii: „Mierea - Proprietăți și utilizări“

  • Introducere
  • MIEREA - MINUNE A NATURII
    • Un deliciu de culoarea chihlimbarului
    • Mierea în istorie
    • Un dar al albinelor
    • Mierea și legislația
    • O sursă de sănătate și bunăstare
  • VARIETĂȚI DE MIERE
    • Sortimente de miere
    • Mierea polifloră
    • Mierea monofloră
    • Alte sortimente de miere românească
    • Sortimente mediteraneene din Italia
    • Prezentarea diverselor varietăți de miere
      • Mierea de salcâm (Robinia pseudacacia)
      • Mierea de tei (Tilia sp.)
      • Mierea de rapiță (Brassica napus oleifera)
      • Mierea de floarea-soarelui (Helianthus annuus)
      • Mierea de pomi fructiferi
      • Mierea de păpădie (Taraxacum officinale)
      • Mierea de coriandru (Coriandrum sativum)
      • Mierea de cenușer sau oțetar fals (Ailanthus altissima)
      • Mierea de mentă (Mentha aquatica)
      • Mierea de busuioc de miriște (Stachys annua)
      • Mierea de salcie (Salix sp.)
      • Mierea de castan (Castanea sativa)
      • Mierea din trifoi (Trifolium sp.)
      • Mierea de lucernă (Medicago sativa)
      • Mierea de sparcetă (Onobrychis sp.)
      • Mierea de sulfină (Melilotus albus)
      • Mierea de albăstrele (Centaurea cyanus)
      • Mierea de scaieți (ciulini, mărăcini) (Cirsium sp., Cardium sp., Cynara sp., Carduus sp. etc.)
      • Mierea de cimbrișor (Thymus serpyllum)
      • Mierea de zmeur (Rubus idaeus)
      • Mierea de mur (Rubus caesius)
      • Mierea de zburătoare (Chamaenerion angustifolium, Epilobium angustifolium)
      • Mierea de păducel (Crataegus monogyna)
      • Mierea de fâneață (sau de pajiște)
      • Mierea de mană
      • Mierea de citrice (Citrus sp.)
      • Mierea de iarbă neagră (Calluna vulgaris)
      • Mierea de eucalipt (Eucalyptus camaldulensis, Eucalyptus globulus)
      • Mierea de lavandă (Lavandula sp.)
      • Mierea de Erica (Erica arborea)
      • Mierea de rododendron (Rhododendron sp.)
      • Mierea de rozmarin (Rosmarinus officinalis)
      • Mierea de sparcetă mediteraneană (Hedysarum coronarium)
      • Mierea de cimbru (Thymus sp.)
      • Mierea de arbore de căpșuni (Arbutus unedo)
      • Mierea D.O.P. (Denumire de Origine Protejată)
  • MIEREA ÎN CĂMARĂ, ÎN BUCĂTĂRIE ȘI ÎN COSMETICĂ
    • Întrebuințările mierii
  • CREME, BALSAMURI ȘI ÎMPACHETĂRI
    • Rețete pentru bunăstare și sănătate
      • Gel de baie cu miere și trandafiri
      • Cremă pentru mâini
      • Exfoliant cu miere, fructe și arahide
      • Împachetare pentru ochi
      • Lapte de baie cu miere și levănțică
      • Balsam de buze cu miere și afine
      • Mască de păr cu miere
      • Mască nutritivă pentru față
      • Miere cu parfum de trandafir
      • Săruri de baie cu miere
      • Săpun cu miere
      • Șampon cu miere și vanilie
      • Tonic din miere și castraveți
  • MIEREA CA ELIXIR
    • Lichioruri, ceaiuri, sucuri și siropuri
      • Ceai cu miere
      • Ciocolată caldă cu miere
      • Shake de fructe de pădure cu miere
      • Shake de miere, piersici și iaurt cu ghimbir
      • Țuică cu miere
      • Țuică cu miere și ierburi aromatice
      • Țuică cu miere și mure
      • Grog (tărie)
      • Hidromel pe bază de alcool
      • Infuzie de mușețel și vanilie
      • Infuzie de portocal amar
      • Infuzie de silur
      • Infuzie de flori de floarea-soarelui
      • Infuzie de flori de tei
      • Infuzie de flori de tei și mușețel
      • Lapte și miere
      • Lichior cu miere, portocale și cafea
      • Lichior de miere și vanilie
      • Ceai de petale de măceș și miere
      • Băutură energizantă
      • Mirt
      • „Sangria“ rose cu miere, fructe și scorțișoară
      • Sirop de tuse cu miere și cimbru
      • Ceai cu portocale, miere și scorțișoară
      • Ceai rece cu mentă și miere
      • Ceai de flori de soc și pătlagină
      • Ceai de nalbă și miere
      • Ceai de măsline
      • Vin fiert cu miere
  • MIEREA ÎN BUCĂTĂRIE
    • Mâncăruri sărate
      • Rețete de mâncăruri sărate
      • Cubulețe de brânză de oaie cu miere de arbore de căpșuni
      • Năut cu măsline și miere
      • Salată de ridichi, șuncă de Praga și mere, cu miere
      • Mixt de brânzeturi cu miere
      • Piept de rață cu afine și miere
      • Praline de brânză cu miere
      • Jambon la grătar cu sos de miere și arpagic
      • Legume în sos dulce-acrișor cu miere
      • Sos de miere, muștar și nuci
    • Deserturi rustice
      • Caise cu amaretti și miere
      • Biscuiți cu miere și piper
      • Biscuiți cu anason
      • „Albinița“ (prăjitură specific românească)
      • Biscuiți rustici cu miere
      • Biscuiți cu miere și susan
      • Certosino
      • Turtă dulce
      • Cassata cu miere
      • Cicerchiata – prăjitură din Abruzzo
      • Parfé de pere cu miere
      • Cremă de mere
      • Prăjitură cu nuci și miere
      • Desert de urdă și miere cu biscuiți
      • Triunghiuri cu miere
      • Pâinișoare cu miere
      • Gogoșele de flori de salcâm cu miere
      • Fructe uscate caramelizate cu miere
      • Mere în foietaj cu amaretti și miere
      • Foietaj umplut cu miere și ghimbir
      • Pâine cu miere și semințe de dovleac
      • Budincă (panna cotta) cu miere
      • Pâine de mămăligă cu miere
      • Prăjiturică cu miere și fructe
      • Cozonac (panettone) cu miere și cremă de vanilie
      • Pătrate cu dovleac și miere
      • Sebadas (desert tradițional din Sardinia)
      • Cremă-înghețată cu miere și caramel
      • Cremă-înghețată cu miere și ciocolată
      • Șerbet de fructe cu miere
      • Ștrudel cu înghețată și miere
      • Susamielli (biscuiți specifici din Campania în formă de „S“)
      • Budincă de miere
      • Tartă cu migdale și miere
      • Alviță
      • Nuga (torrone)