Sănătate prin alimentație
Editura: Viață și sănătate
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 382 (17x25 cm)
Preţ: 88,00 Lei
Disponibilitate: în stoc
În ultimii ani, investigațiile în domeniul nutriției s-au concentrat pe efectul pe care îl are dieta asupra prevenirii și tratării bolilor cardiovasculare, a diabetului, a cancerului și a obezității.
Studiile clinice și epidemiologice au demonstrat că folosirea din abundență a fructelor și a legumelor previne debutul anumitor cancere.
Consumul de cereale integrale, semințe și fructe oleaginoase reduce excesul de colesterol din sânge și riscul de infarct miocardic.
Alimentele de origine vegetală, bogate în fibre, minerale și vitamine, aduc în dieta noastră substanțe care, deși nu sunt bine înțelese sau clasificate ca nutrienți, prezintă puternice efecte anticancerigene și curative în cazul unei palete largi de boli.
Aceste substanțe, cunoscute ca substanțe fitochimice, sunt la ora actuală subiectul unui studiu intens și reprezintă noua frontieră în materie de investigație în domeniul nutriției.
Elementele fitochimice nu se regăsesc decât în alimentele de origine vegetală și au importante proprietăți de vindecare și de menținere a sănătății.
Cartea „Sănătate prin alimentație“ oferă informații clare și utile în ce privește compoziția, proprietățile nutritive și terapeutice ale alimentelor. Astfel, cititorul este condus să selecteze cu prudență produsele pe care le include în alimentația sa.
Cuprinsul cărţii: „Sănătate prin alimentație“
- Cuvânt înainte
- Planul general al cărții
- Indexul bolilor
- Indexul alimentelor
- Cum să folosești această carte
- Tabel al DZR (Doza Zilnică Recomandată)
- Alimente pentru oameni
- Alimente dăunătoare, alimente benefice
- Alimente de origine vegetală
- Fructe exotice
- Puterea vindecătoare a plantelor
- Surse de hrană
- Alimente pentru ochi
- Boli
- Cataracta
- Cecitatea nocturnă (nictalopie)
- Conjunctivita
- Degenerescența maculară a retinei
- Glaucomul
- Pierderea acuității vizuale
- Alimente
- Caisa
- Morcovul
- Spanacul
- Boli
- Alimente pentru sistemul nervos
- Boli
- Alzheimer
- Anorexia nervoasă
- Anxietatea
- Bulimia
- Demența
- Depresia
- Durerile de cap și migrene
- Epilepsia
- Epuizarea mentală
- Hiperactivitatea și agresivitatea
- Insomnia
- Nervozitatea
- Nevralgia
- Parkinsonul
- Schizofrenia
- Scleroza multiplă
- Stresul
- Alimente
- Caju
- Lăptuca
- Migdala
- Nuca braziliană
- Ovăzul
- Semințele de pin
- Boli
- Alimente pentru inimă
- Boli
- Angina pectorală
- Aritmia
- Infarctul miocardic
- Insuficiența cardiacă
- Alimente
- Banana
- Broccoli
- Cherimoya
- Macadamia
- Mazărea
- Nuca
- Piersica
- Strugurele
- Boli
- Alimente pentru artere
- Boli
- Arterioscleroza
- Atacul cerebral
- Degerăturile
- Fragilitatea musculară
- Hipertensiunea arterială
- Sindromul Raynaud
- Alimente
- Avocado
- Căpșuna
- Dovleacul
- Grepfrutul
- Guava
- Ignama
- Năutul
- Para
- Secara
- Semințele de floarea-soarelui
- Boli
- Alimente pentru sânge
- Boli
- Anemia
- Tromboza
- Alimente
- Fasolea lată (bobul)
- Fisticul
- Fructul pasiunii
- Lămâia
- Lintea
- Sfecla roșie
- Boli
- Alimente pentru aparatul respirator
- Boli
- Astmul
- Bronșita
- Detoxificarea de tutun
- Tusea
- Alimente
- Ceapa
- Curmale
- Smochina
- Boli
- Alimente pentru aparatul digestiv
- Boli
- Aftele bucale
- Cariile dentare
- Gingivita și periodontita
- Halitoza
- Inapetența
- Alimente
- Conopida
- Măslina
- Orzul
- Papaya
- Zucchini
- Boli
- Alimente pentru ficat
- Boli
- Bolile vezicii biliare
- Ciroza
- Colelitiaza
- Hepatita
- Hepatopatiile
- Alimente
- Andiva
- Anghinarea
- Ridichea
- Boli
- Alimente pentru stomac
- Boli
- Dispepsia
- Gastrita
- Hernia hiatală
- Ulcerul gastroduodenal
- Alimente
- Ananasul
- Ardeiul
- Cartoful
- Varza
- Boli
- Alimente pentru intestin
- Boli
- Boala celiacă
- Boala Crohn
- Colita
- Colita ulceroasă
- Constipația
- Diareea
- Diverticuloza
- Flatulența
- Hemoroizi
- Intestinul iritabil
- Alimente
- Carambola
- Curmala japoneză
- Gutuia
- Mărul
- Orezul
- Pruna
- Porumbul
- Rodia
- Sapota
- Boli
- Alimente pentru tractul urinar
- Boli
- Insuficiența renală
- Litiaza renală
- Oliguria (Diureza redusă)
- Sindromul nefrotic (Nefroza)
- Alimente
- Afinele
- Alunele de pădure
- Pepenele verde
- Pepenele galben
- Sparanghelul
- Țelina
- Vânăta
- Boli
- Alimente pentru aparatul reproducător
- Boli
- Adenomul de prostată
- Dismenoreea
- Impotența sexuală
- Mastopatia fibrochistică
- Alimente
- Feijoa
- Roșia
- Soia
- Boli
- Alimente pentru metabolism
- Boli
- Diabetul
- Epuizarea fizică
- Guta
- Hipoglicemia
- Nivelul ridicat de trigliceride
- Subponderabilitatea
- Alimente
- Cartoful dulce
- Cireașa
- Ciuperca șampinion
- Fructul arborelui de pâine
- Grâul
- Moșmonul japonez (Loquatul)
- Palmierul piersic
- Sfeclă mangold (Chardul)
- Boli
- Alimente pentru aparatul locomotor
- Boli
- Artrita reumatoidă
- Crampele musculare
- Osteoporoza
- Osteoartita
- Rahitismul și osteomalacia
- Sindromul de tunel carpian
- Alimente
- Castana comestibilă
- Napul
- Nuca de cocoș
- Prazul
- Boli
- Alimente pentru piele
- Boli
- Acneea
- Alergiile
- Celulita
- Dermatita atopică și eczema
- Fragilitatea părului
- Pielea uscată
- Psoriazisul
- Alimente
- Arahida
- Castravetele
- Fasolea
- Mango
- Boli
- Alimente recomandate în caz de infecții
- Boli
- Candidoza
- Cistita
- Faringita
- Febra
- Infecțiile
- Răceala și gripa
- SIDA
- Sistemul imunitar slăbit
- Alimente
- Acerola
- Kiwi
- Litchi
- Mandarina
- Portocala
- Boli
- Alimentele și cancerul
- Bibliografie
- Abrevieri și acronime
- Index alfabetic general