0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Sănătate prin alimentaţie
Carte

Sănătate prin alimentaţie

Sănătate prin alimentaţie. Editura
CumpărDetalii carte

Autor(i): Dr. George D. Pamplona-Roger
Editura: Viaţă şi sănătate
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 382 (17x25 cm)
Preţ: 60,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În ultimii ani, investigaţiile în domeniul nutriţiei s-au concentrat pe efectul pe care îl are dieta asupra prevenirii şi tratării bolilor cardiovasculare, a diabetului, a cancerului şi a obezităţii.

Studiile clinice şi epidemiologice au demonstrat că folosirea din abundenţă a fructelor şi a legumelor previne debutul anumitor cancere.

Consumul de cereale integrale, seminţe şi fructe oleaginoase reduce excesul de colesterol din sânge şi riscul de infarct miocardic.

Alimentele de origine vegetală, bogate în fibre, minerale şi vitamine, aduc în dieta noastră substanţe care, deşi nu sunt bine înţelese sau clasificate ca nutrienţi, prezintă puternice efecte anticancerigene şi curative în cazul unei palete largi de boli.

Aceste substanţe, cunoscute ca substanţe fitochimice, sunt la ora actuală subiectul unui studiu intens şi reprezintă noua frontieră în materie de investigaţie în domeniul nutriţiei.

Elementele fitochimice nu se regăsesc decât în alimentele de origine vegetală şi au importante proprietăţi de vindecare şi de menţinere a sănătăţii.

Cartea „Sănătate prin alimentaţie“ oferă informaţii clare şi utile în ce priveşte compoziţia, proprietăţile nutritive şi terapeutice ale alimentelor. Astfel, cititorul este condus să selecteze cu prudenţă produsele pe care le include în alimentaţia sa.

Cuprinsul cărţii: „Sănătate prin alimentaţie“

  • Cuvânt înainte
  • Planul general al cărţii
  • Indexul bolilor
  • Indexul alimentelor
  • Cum să foloseşti această carte
  • Tabel al DZR (Doza Zilnică Recomandată)
  • Alimente pentru oameni
    • Alimente dăunătoare, alimente benefice
    • Alimente de origine vegetală
    • Fructe exotice
    • Puterea vindecătoare a plantelor
    • Surse de hrană
  • Alimente pentru ochi
    • Boli
      • Cataracta
      • Cecitatea nocturnă (nictalopie)
      • Conjunctivita
      • Degenerescenţa maculară a retinei
      • Glaucomul
      • Pierderea acuităţii vizuale
    • Alimente
      • Caisa
      • Morcovul
      • Spanacul
  • Alimente pentru sistemul nervos
    • Boli
      • Alzheimer
      • Anorexia nervoasă
      • Anxietatea
      • Bulimia
      • Demenţa
      • Depresia
      • Durerile de cap şi migrene
      • Epilepsia
      • Epuizarea mentală
      • Hiperactivitatea şi agresivitatea
      • Insomnia
      • Nervozitatea
      • Nevralgia
      • Parkinsonul
      • Schizofrenia
      • Scleroza multiplă
      • Stresul
    • Alimente
      • Caju
      • Lăptuca
      • Migdala
      • Nuca braziliană
      • Ovăzul
      • Seminţele de pin
  • Alimente pentru inimă
    • Boli
      • Angina pectorală
      • Aritmia
      • Infarctul miocardic
      • Insuficienţa cardiacă
    • Alimente
      • Banana
      • Broccoli
      • Cherimoya
      • Macadamia
      • Mazărea
      • Nuca
      • Piersica
      • Strugurele
  • Alimente pentru artere
    • Boli
      • Arterioscleroza
      • Atacul cerebral
      • Degerăturile
      • Fragilitatea musculară
      • Hipertensiunea arterială
      • Sindromul Raynaud
    • Alimente
      • Avocado
      • Căpşuna
      • Dovleacul
      • Grepfrutul
      • Guava
      • Ignama
      • Năutul
      • Para
      • Secara
      • Seminţele de floarea-soarelui
  • Alimente pentru sânge
    • Boli
      • Anemia
      • Tromboza
    • Alimente
      • Fasolea lată (bobul)
      • Fisticul
      • Fructul pasiunii
      • Lămâia
      • Lintea
      • Sfecla roşie
  • Alimente pentru aparatul respirator
    • Boli
      • Astmul
      • Bronşita
      • Detoxificarea de tutun
      • Tusea
    • Alimente
      • Ceapa
      • Curmale
      • Smochina
  • Alimente pentru aparatul digestiv
    • Boli
      • Aftele bucale
      • Cariile dentare
      • Gingivita şi periodontita
      • Halitoza
      • Inapetenţa
    • Alimente
      • Conopida
      • Măslina
      • Orzul
      • Papaya
      • Zucchini
  • Alimente pentru ficat
    • Boli
      • Bolile vezicii biliare
      • Ciroza
      • Colelitiaza
      • Hepatita
      • Hepatopatiile
    • Alimente
      • Andiva
      • Anghinarea
      • Ridichea
  • Alimente pentru stomac
    • Boli
      • Dispepsia
      • Gastrita
      • Hernia hiatală
      • Ulcerul gastroduodenal
    • Alimente
      • Ananasul
      • Ardeiul
      • Cartoful
      • Varza
  • Alimente pentru intestin
    • Boli
      • Boala celiacă
      • Boala Crohn
      • Colita
      • Colita ulceroasă
      • Constipaţia
      • Diareea
      • Diverticuloza
      • Flatulenţa
      • Hemoroizi
      • Intestinul iritabil
    • Alimente
      • Carambola
      • Curmala japoneză
      • Gutuia
      • Mărul
      • Orezul
      • Pruna
      • Porumbul
      • Rodia
      • Sapota
  • Alimente pentru tractul urinar
    • Boli
      • Insuficienţa renală
      • Litiaza renală
      • Oliguria (Diureza redusă)
      • Sindromul nefrotic (Nefroza)
    • Alimente
      • Afinele
      • Alunele de pădure
      • Pepenele verde
      • Pepenele galben
      • Sparanghelul
      • Ţelina
      • Vânăta
  • Alimente pentru aparatul reproducător
    • Boli
      • Adenomul de prostată
      • Dismenoreea
      • Impotenţa sexuală
      • Mastopatia fibrochistică
    • Alimente
      • Feijoa
      • Roşia
      • Soia
  • Alimente pentru metabolism
    • Boli
      • Diabetul
      • Epuizarea fizică
      • Guta
      • Hipoglicemia
      • Nivelul ridicat de trigliceride
      • Subponderabilitatea
    • Alimente
      • Cartoful dulce
      • Cireaşa
      • Ciuperca şampinion
      • Fructul arborelui de pâine
      • Grâul
      • Moşmonul japonez (Loquatul)
      • Palmierul piersic
      • Sfeclă mangold (Chardul)
  • Alimente pentru aparatul locomotor
    • Boli
      • Artrita reumatoidă
      • Crampele musculare
      • Osteoporoza
      • Osteoartita
      • Rahitismul şi osteomalacia
      • Sindromul de tunel carpian
    • Alimente
      • Castana comestibilă
      • Napul
      • Nuca de cocoș
      • Prazul
  • Alimente pentru piele
    • Boli
      • Acneea
      • Alergiile
      • Celulita
      • Dermatita atopică şi eczema
      • Fragilitatea părului
      • Pielea uscată
      • Psoriazisul
    • Alimente
      • Arahida
      • Castravetele
      • Fasolea
      • Mango
  • Alimente recomandate în caz de infecţii
    • Boli
      • Candidoza
      • Cistita
      • Faringita
      • Febra
      • Infecţiile
      • Răceala şi gripa
      • SIDA
      • Sistemul imunitar slăbit
    • Alimente
      • Acerola
      • Kiwi
      • Litchi
      • Mandarina
      • Portocala
  • Alimentele şi cancerul
  • Bibliografie
  • Abrevieri şi acronime
  • Index alfabetic general