0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Afaceri
  3. Cărţi: Antreprenoriat
  4. Cei care schimbă jocul
Carte

Cei care schimbă jocul

Cei care schimbă jocul. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Cum gândesc, decid şi acţionează antreprenorii români care se bat cu multinaţionale

Autor(i): Andreea Roşca, Mona Dîrţu
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 432 (14x20 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Cei care schimbă jocul“ este, după ştiinţa noastră, prima carte care vorbeşte despre mecanismele şi procesele de decizie ale primei generaţii de antreprenori români de după deşertificarea comunistă.

Veţi citi în această carte – în ordinea vârstelor de pe tricou – despre Dragoş Petrescu (City Grill, Caru’ cu Bere); Mihai Marcu (MedLife); Vasile Armenean (Betty Ice); Dragoş şi Adrian Pavăl (Dedeman); Adrian Mihai, Felix Pătrăşcanu şi Neculai Mihai (Fan Courier); Dan Şucu (Mobexpert); Florin şi Măriuca Talpeş (Bitdefender şi Softwin).

Pe cei numiţi mai sus i‐am ales nu pentru că ar fi perfecţi – poate că cei cu care lucrează, prietenii sau familiile îi consideră uneori nedrepţi, fixişti, intoleranţi, autoritari, insuportabili, pisălogi, narcisişti, nerezonabili, suciţi, neatenţi. I‐am ales pentru că, pornind de la aceeaşi linie de start ca întreaga lor generaţie, ei au reuşit acolo unde alţii au eşuat. Şi pentru că acum, după 25 de ani de business, sunt gata să împărtăşească oricui din lecţiile pe care le‐au învăţat.

Poveştile din această carte sunt despre câţiva oameni care, la un moment dat al vieţii lor, au pornit pe propriul drum. Unii au ştiut exact ce vor, în vreme ce alţii s-au văzut zvârliţi de vreo furtună pe-un ţărm oarecare şi, în lipsă de opţiuni rezonabile, au hotărât să-şi construiască până una-alta un adăpost. Niciunul dintre cei despre care veţi citi nu a avut, la început de poveste, cine-ştie-ce capital de pornire. Toţi au luat-o de jos şi foarte jos - de la venituri care în cel mai bun caz ajungeau de la o lună la alta, de la o prăvălie de câţiva metri pătraţi, de la o tarabă, de la,,compania de la noi din sufragerie. Niciunul n-avea habar, când a pornit, cum se fac afacerile. Au început fără mentori care să-i ferească de decizii greşite, fără MBA-uri, fără cărţi de afaceri pe noptieră. Şi niciunul n-a ştiut exact, când a pornit construcţia propriului joc, cum va arăta toată povestea peste 10-15-20 de ani.

Apariţia acestei cărţi, în care sunt adunate o parte din poveştile unei Românii contemporane demne de admirat, este un gest simplu. Avem cărţi despre cum să ne creştem copiii, cum să ne iubim unii pe alţii, cum să slăbim şi cum să izbândim. Dar nu am avut, cel puţin până acum, o carte în care să se vadă limpede acea „Românie severă“ pe care istoricul Alexandru Duţu o descria ca fiind formată din „nişte oameni serioşi care-şi văd de treabă, îşi fac datoria, îşi asumă obligaţii pe care le duc la bun sfârşit cu discreţie şi îşi împlinesc vocaţia plini de răspundere“. Cred că această Românie există şi e necesar ca ea să se vadă mai bine. E necesar ca ea să reînceapă să ocupe un loc central în lumea noastră. Fără festivisme, fără cele mai mari steaguri şi cele mai tricolore emoţii din lume. Simplu şi firesc. Pentru că merită.

O carte unică, despre oameni extraordinari, o sursă de inspiraţie pentru cei care au luat calea antreprenoriatului, dar şi o resursă pentru bancheri, manageri şi investitori care doresc să înţeleagă mai bine cum pot conlucra cu antreprenorii şi firmele lor.

„Aveţi în mâini o carte despre business şi, mai ales, despre oamenii din spatele businessului. Cunosc mult prea bine exigenţele autoarelor. Aşteptaţi-vă, deci, la o carte scrisă frumos şi captivant, lucru nu uşor de realizat, când vorbim de poveşti de business, la o carte care nu vorbeşte doar despre succes, ci şi despre valoarea pe care o dă eşecul, un element bine ascuns în orice plan de afaceri şi, nu în ultimul rând, aşteptaţi-vă la o carte care vă va inspira, indiferent de proiectele pe care le aveţi de dus la capăt.“ (Dragoş Stanca, antreprenor, managing partner ThinkDigital, fondator ICEEfest)

„Cei care schimbă jocul vorbeşte, într-un stil accesibil şi captivant, despre cei mai valoroşi antreprenori români şi despre modul în care aceştia şi-au dus bătăliile, şi-au trăit înfrângerile, şi-au savurat victoriile. M-aş bucura mult să fie o carte care să ne inspire pe cât mai mulţi să le călcăm pe urme.“ (Cosmin Alexandru, partener Wanted Transformation)