0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Afaceri
  3. Cărți: Antreprenoriat
  4. Cum să eșuezi la aproape orice și totuși să câștigi la scară mare
Carte

Cum să eșuezi la aproape orice și totuși să câștigi la scară mare

Cum să eșuezi la aproape orice și totuși să câștigi la scară mare. Editura Publica
Cumpăr

Un fel de poveste a vieții mele

Autor(i): Scott Adams
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 368 (14x20 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Scott Adams a eșuat probabil în mai multe lucruri decât orice altă persoană pe care o cunoști sau de care ai auzit. Și atunci cum a reușit el să se transforme, în numai câțiva ani, dintr-un corporatist ghinionist cu eșecuri repetate în creatorul lui Dilbert, una dintre cele mai faimoase cărți de benzi desenate din categoria sa?

În cartea „Cum să eșuezi la aproape orice și totuși să câștigi la scară mare“, Adams ne dezvăluie strategia folosită încă din adolescență pentru a atrage eșecul, a-l îmbrățișa, și apoi a-l exploata.

Dar sunt multe de învățat din povestea sa personală, iar relatarea e presărată cu mult umor. Adams a descoperit câteva adevăruri greu de crezut care l-au propulsat în drumul său:

  • Obiectivele sunt pentru fraieri. Sistemele sunt pentru învingători.
  • „Pasiunea“ nu înseamnă nimic. Ceea ce-ți trebuie e energia personală.
  • O combinație de abilități mediocre te poate face surprinzător de valoros.
  • E posibil să-ți gestionezi șansele astfel încât să pari norocos.
Aceasta este povestea succesului improbabil al unui individ în contextul unui șir de eșecuri jenante. A fost succesul meu final în mare parte rezultatul talentului, norocului, muncii asidue, sau a fost doar o echilibrare accidentală, dar favorabilă, a fiecărui element?

Singurul lucru de care sunt sigur este că am urmărit o strategie conștientă în a-mi gestiona oportunitățile într-un mod care a făcut mai ușor ca norocul să vină la mine.

„Scott Adams aduce o perspectivă amuzantă și proaspătă asupra ceea ce înseamnă să te bucuri de succes și modalitățile prin care poți obține succesul pe care ți-l dorești.“ (Kirkus Reviews)

„Scott Adams a desenat, începând cu anul 1989, peste

9 000 de benzi desenate cu Dilbert, iar privirea sa cinică asupra principiilor managementului modern, asupra eficienței cerută de șefii din corporație sau asupra vieții de birou a ajuns la milioane de oameni. Doar că un astfel de succes a fost construit în mare parte prin încercare și eroare – o mulțime de erori, pentru a fi mai exacți.“ (Harvard Business Review)