0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Afaceri
  3. Cărţi: Antreprenoriat
  4. The Lean Startup
Carte

The Lean Startup

The Lean Startup. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Cum antreprenorii din ziua de azi se folosesc de inovaţia continuă pentru a crea afaceri de succes

Autor(i): Eric Ries
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 336 (14x20 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Ca mişcare, abordarea Lean Startup trebuie să evite doctrinele şi ideologiile rigide. Trebuie să evităm caricatura unei formule ştiinţifice scorţoase sau lipsa umanităţii în muncă. De fapt, ştiinţa este unul dintre scopurile cele mai creative ale umanităţii. Consider că aplicarea acestor principii în antreprenoriat va debloca un depozit uriaş de potenţial uman.

Cum ar arăta o organizaţie dacă toţi angajaţii săi ar fi înarmaţi cu superputerile organizatorice Lean Startup?

Aceasta este o carte pentru antreprenori şi viitori antreprenori.

Cele cinci principii ale LEAN STARTUP, care stau la baza celor trei părţi ale acestei cărţi, sunt:

  • Antreprenori se găsesc pretutindeni. Nu trebuie să lucrezi într-un garaj pentru a face parte dintr-o companie startup. Conceptul antreprenoriatului îi include pe toţi cei care lucrează în ceea ce se înţelege printr-o companie startup: o instituţie umană menită să creeze noi produse şi servicii în condiţii de extremă incertitudine.
  • Antreprenoriatul înseamnă management. O companie startup este o instituţie, nu doar un produs, aşadar necesită un nou tip de management, special ajustat pentru acest context de extremă nesiguranţă.
  • Învăţare validată. Companiile startup există nu numai pentru a face lucruri, bani sau a oferi servicii clienţilor. Ele există pentru a învăţa cum se construieşte o afacere sustenabilă.
  • Construieşte-Evaluează-Învaţă. Activitatea fundamentală a unei companii startup este aceea de a transforma ideile în produse, de a evalua răspunsul clienţilor şi apoi de a învăţa dacă trebuie să pivoteze sau să persevereze. Toate procesele reuşite de lansare trebuie ajustate pentru a accelera această buclă de reacţie.
  • Contabilitate pentru inovare. Pentru a îmbunătăţi rezultatele antreprenoriale şi pentru a păstra antreprenorii responsabili, trebuie să ne concentrăm pe lucrurile plictisitoare: cum să măsurăm progresul, cum să fixăm jaloane, cum să prioritizăm munca.