0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Sănătate
 3. Tu eşti Placebo
Carte

Tu eşti Placebo

Tu eşti Placebo. Editura
Detalii carte

Autor(i): Dr. Joe Dispenza
Editura: ACT şi Politon
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 393 (13x20 cm)
Preţ: 48,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Dezvoltare personală prin autosugestie?

Joe Dispenza a devenit cunoscut publicului larg în 2004, când şi-a făcut apariţia în filmul What the bleep do we know!? (Ce naiba ştim cu adevărat!?).

De atunci, munca lui s-a concentrat în mai multe direcţii, reflectând însă pasiunea sa pentru modul în care oamenii pot folosi cele mai recente descoperiri din domeniul neuroştiinţei şi al fizicii cuantice, nu numai pentru vindecarea bolilor fizice, dar şi pentru dezvoltare personală.

În cartea motivaţională, „Tu eşti placebo“, Dr. Joe Dispenza prezintă numeroase cazuri medicale documentate în care diverse boli au regresat. Fie că este vorba despre boli de inimă, cancer, artrită şi chiar Parkinson, acestea au fost stopate urmând un tratament Placebo.

Pe lângă acestea, Dr. Dispenza face precizări şi privind practicile de vindecare prin voodoo şi despre diagnosticarea greşită a anumitor pacienţi care a dus la îmbolnăvirea gravă sau chiar moartea acestora.

Cartea de dezvoltare personală, „Tu eşti placebo“, reprezintă mai mult decât o simplă explorare a istoriei şi psihologiei efectului placebo, mai mult decât o carte motivaţională.

Autorul se întreabă: „Este posibil să învăţăm despre principiile placebo şi fără a ne baza pe o medicamentaţie, să se producă aceleaşi schimbări interne pentru sănătatea unei persoane şi în cele din urmă pentru viaţa sa?“ Apoi explică prin dovezi ştiinţifice în cadrul workshopului său, cum s-au vindecat persoanele care au luat parte la cursul său de dezvoltare personală.

Citiţi mai multe informaţii despre cartea „Tu eşti Placebo“

O scurtă istorie a efectului placebo

În cartea „Tu eşti placebo“, avem prezentată şi o scurtă istorie a efectului placebo.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, chirurgul american, Henry K. Beecher, rămăsese fără morfină. Spre sfârşitul războiului, nu se mai găsea decât în doze mici în spitalele militare de campanie, această situaţie fiind totuşi obişnuită. În acele momente, Beecher era pe cale să opereze un soldat foarte grav rănit fiindu-i teamă că fără un analgezic, soldatul ar putea intra în şoc cardiovascular. Însă ceea ce s-a întâmplat în continuare făcut să se minuneze. Fără nicio reţinere, una dintre asistente a umplut o seringă cu apă sărată şi i-a administrat-o pacientului ca şi cum l-ar fi injectat cu morfină, soldatul calmându-se imediat. Acesta a reacţionat ca şi cum şi-ar fi primit analgezicul, însă tot ceea ce primise fusese doar… apă cu sare. Medicul a continuat operaţia, pacientul a simţit doar o durere uşoară, fără ca acesta să intre în şoc.

După această vindecare incredibilă, Beecher a procedat la fel de fiecare dată când se întâmpla ca spitalul să rămână fără morfină.

Experienţa l-a convins asupra efectului placebo, iar când s-a întors în Statele Unite, după război, a început să studieze fenomenul. Ideea cum că noi putem să ne influenţăm realitatea fizică prin gânduri, sau meditaţie, cu siguranţă nu a început cu acea întâmplare din timpul războiului.

În Biblie regăsim multe poveşti cu vindecări miraculoase. Autosugestia vindecătoare nu se limitează însă la tradiţiile creştine. Acest fenomen era întâlnit atât în India cât şi la regii francezi sau englezi. Dar care este procesul prin care autosugestia poate duce la aceste efecte profunde? La răspunsul acestei întrebări a lucrat Joe Dispenza în cartea motivaţională, „Tu eşti placebo“.

Cum facem ca propriul corp să ne asculte?

În această carte de dezvoltare personală „Tu eşti placebo“, odată ce înţelegem cum corpul nostru se regenerează, putem valorifica aceste procese fizice în mod voit, canalizând hormonii celulelor noastre, proteinele şi neurotransmiţătorii produşi de acestea.

Corpul uman este într-o continuă schimbare. Anatomia umană nu este una statică. Creierul nostru creează şi distruge conexiuni neuronale în fiecare secundă. „Tu eşti placebo“ ne învaţă cum să fim stăpâni pe corpul nostru, cum să îl conducem către ceea ce ne dorim şi cum să ne asumăm acest rol.

Schimbând condiţia internă, îţi poţi schimba realitatea externă. În această carte motivaţională, Joe Dispenza explică lanţul evenimentelor fizice şi chimice care se produc în organism. Acestea încep cu intenţiile ce îşi au originea în lobul frontal al creierului şi care se transformă apoi în mesageri chimici, numiţi neuropeptide, care, la rândul lor, transmit semnale în tot corpul, activând sau oprind „întrerupătoarele genetice“.

Faptul că ne putem vindeca singuri prin simpla jonglare cu emoţiile sau prin meditaţie, poate suna neîncrezător pentru început. Nici măcar autorul nu se aştepta ca rezultatele să apară aşa rapid şi în mod miraculos la participanţii workshopul-ui său de dezvoltare personală. Au avut rezultate precum: remisii spontane ale tumorilor, pacienţi cu dizabilităţi care s-au ridicat din scaunul cu rotile şi au mers, vindecarea migrenelor.

Cu pasiune, Joe Dispenza a pus accent pe aceste practici, întrebându-se oare cât de rapidă poate apărea vindecarea dacă oamenii ar folosi efectul placebo cu o totală convingere. De altfel, titlul cărţii, „Tu eşti placebo“ reflectă faptul că tot ceea ce contează la aceste idei este reprezentat de propriile emoţii şi gânduri care creează lanţul fiziologic al evenimentelor în propriul tău trup.

La început vă veţi simţi inconfortabil citind această carte motivaţională „Tu eşti placebo“. Dar continuaţi să o citiţi. Dr. Joe Dispenza ne reasigură că acele sentimente de disconfort pot însemna simpla manifestare biologică a distrugerii celui ce aţi fost până acum. Mulţi dintre noi nu au timpul sau preocuparea sa înţeleagă procesele biologice complexe, dar autorul le explică pe înţelesul tuturor.

În cartea de dezvoltare personală,„Tu eşti placebo“, puteţi citi, într-o manieră simplă şi elegantă, explicaţiile necesare pentru a îi face şi pe cei mai puţin familiarizaţi sau total necunoscători, să înţeleagă despre ceea ce înseamnă acest efect placebo. Folosind analogii şi cazuri din istorie, demonstrează cu exactitate cum pot fi aplicate aceste descoperiri pentru a veni în ajutorul vieţii noastre. În cartea de dezvoltare personală „Tu eşti placebo“, se ilustrează schimbările dramatice care au avut loc privind starea de sănătate a celor care s-au preocupat serios de meditaţie.

Joe Dispenza a folosit aceste metode pentru propria vindecare, după ce a alergat într-un triatlon, el fiind în pericolul de a avea paralizie după ce a fost lovit de o maşină. A refuzat o intervenţie chirurgicală şi a început să folosească efectul placebo pentru a stimula şi a reorganiza celulele în corpul său, devenind astfel mai puternic şi mai sănătos.

Paralizia nu şi-a făcut apariţia, iar Joe Dispenza a fost capabil să îşi revină la doar câteva luni după accident. A început să îşi educe corpul să se autoînsănătoşească, apoi a cercetat îndeajuns încât să scrie această carte de dezvoltare personală. Cazul autorului este doar unul dintr-o serie de alte poveşti ce se regăsesc între coperţile cărţii motivaţionale „Tu eşti placebo“. Un interviu cu autorul cărţii de dezvoltare personală, „Tu eşti placebo“, poate fi urmărit aici:

https://www.youtube.com/watch?v=Db0QD0TItUE

Făcând parte din segmentul cărţilor motivaţionale, ceea ce veţi regăsi între coperţile „Tu eşti placebo“, vă va ajuta să înţelegeţi lucrurile la un nivel profund. E important ca toţi cei care citesc această carte motivaţională, să devină familiarizaţi cu noţiunile explicate în ea, pentru că doar astfel se pot convinge cu adevărat de ceea ce înseamnă efectul placebo şi ce implicări are acesta în dezvoltarea personală a fiecărui individ care-şi doreşte vindecarea pornind de la propriile gânduri şi sentimente până la stăpânirea completă a propriului trup.

În cartea motivaţională, „Tu eşti placebo“, Joe Dispenza ne arată câteva exerciţii de meditaţie. Aceste exerciţii pot fi făcute cu uşurinţă de fiecare dintre noi, experimentând în primul rând, posibilităţile ca tu să fii propriul tău placebo.

În această fază, ţelul tău este acela de a îţi schimba propriile credinţe şi percepţii ale vieţii tale, în stadiul în care te afli. În esenţă, vei învăţa să construieşti un nou viitor aşa cum ţi-l doreşti.

Citind cartea motivaţională, „Tu eşti placebo“:

 • Vom învăţa ce înseamnă dezvoltarea personală, efectul placebo şi cum se manifestă acesta în propriul creier şi corp;
 • Vom găsi narate câteva poveşti extraordinare de dezvoltare personală care demonstrează puterea efectului placebo;
 • Vom învăţa despre gândurile care ne influenţează totul în viaţă, fie că ne pot ţine pe loc, fie că ne pot dezvolta şi ne vor schimba viaţa;
 • Vom învăţa ce sunt genele şi cum pot fi semnalate în corpul nostru prin meditaţie;
 • Vom învăţa despre dezvoltarea personală, despre „fluxul de schimbări“ care ajuta să ne vindecăm, să devenim mai sănătoşi şi să renunţăm la mediile „nesănătoase“;
 • Vom învăţa cum atitudinea şi percepţiile ne afectează realitatea şi dezvoltarea personală;
Vom învăţa de ce meditaţia este importantă în schimbarea şi crearea unei vieţi aşa cum ne-am dori-o.

În această carte motivaţională „Tu eşti placebo“, autorul ne vorbeşte despre „quantum mind“ (mintea cuatică) şi „quantum field“ (câmp cuantic). Două noţiuni greu de înţeles în primă instanţă.

Joe Dispenza spune: „…dacă îţi poţi imagina un anumit eveniment din viitor pe care ţi l-ai dori să îl experimentezi în viaţa ta, el deja există ca posibilitate, undeva în acest câmp cuantic, dincolo de spaţiu şi timp, aşteptându-te pe tine să îl observi.“ Dezvoltarea personală şi meditaţia vin în ajutorul nostru pentru a atinge acest scop.

Este aproape incredibil cum această carte motivaţională reuşeşte să combine ultimele descoperiri în materie de neuroştiinţă, biologie, psihologie, meditaţie, hipnoză, dezvoltare personală şi fizică cuantică, pentru a demistifica imaginea creată asupra acestui fenomen de efect placebo.

Cu toţii am auzit expresia „totul depinde de tine“. Cei mai mulţi dintre noi, pe care îi preocupă dezvoltarea personală, pot afirma că această expresie este adevărată realizând semnificaţia şi esenţa ei cu cât înaintăm mai mult în viaţă. Nu suntem ceea ce mâncăm, ci mai degrabă suntem ceea ce gândim.

„Tu eşti placebo“ nu reprezintă o altă carte despre gândirea pozitivă. Cu toate că aceasta este importantă. Nu este vorba nici despre legea atracţiei.

Ceea ce Dr. Joe Dispenza scrie este relevant pentru metafizică. „Tu eşti placebo“ este o carte motivaţională, care ne învaţă cum să ne canalizăm energia în a crea imagini în mintea noastră pentru a ne vindeca.

Astăzi, foarte mulţi oameni sunt convinşi sau sunt pregătiţi să accepte că atragem situaţii şi oameni în viaţa noastră, funcţie de ceea ce credem, ceea ce gândim şi de cum acţionăm. Însă foarte puţini, cred că schimbarea gândurilor noastre prin meditaţie, poate influenţa şi activa gene care pot cauza diviziuni diferite ale celulelor corpului şi care pot duce la vindecarea lui.

Aşa cum mintea ne poate îmbolnăvi, tot ea ne poate însănătoşi sau ne poate menţine sănătoşi. Site-ul cărţii motivaţionale şi de dezvoltare personală, „Tu eşti placebo“, poate fi vizitat aici:

http://www.youaretheplacebo.com

Pentru a ne vindeca doar cu puterea gândului, trebuie în primul rând, să existe doar gândul. Fără trup, fără timp şi fără spaţiu. Să devenim conştienţi în aşa numitul „câmp al posibilităţii“.

S-a demonstrat că prin intermediul meditaţiei, oamenii ajung la acel stadiu, iar creierul şi inima devin legate, energia din jurul nostru armonizându-se în această comuniune.

În meditaţie, când ne simţim inconfortabil, înseamnă că ne aflăm în necunoscut. Trebuie să ne simţim bine în acel spaţiu, pentru că acel spaţiu este creat de noi. Dacă nu îl cunoaştem şi nu ne este familiar, nu ne este confortabil.

Joe Dispenza ne explică în această carte motivaţională că atunci când facem trecerea de la „vechiul tu“ la „noul tu“ şi nu mai gândim în aceeaşi manieră, nu mai acţionăm şi nu mai simţim la fel, şi că am păşit în acel spaţiu de incertitudine al necunoaşterii. Am fost programaţi să gândim că necunoscutul este înfricoşător.

Dacă, prin meditaţie, devenim confortabili în acea incertitudine, înseamnă că tot acolo există şi „posibilitatea.“ Dacă vom continua să revenim la acel necunoscut atât din punct de vedere biologic, energetic, neurologic şi genetic, vom începe să ne simţim confortabil în acea stare care era la început inconfortabilă.

Paula Vince spune următoarele despre cartea de dezvoltare personală „Tu eşti placebo“: „Este o carte motivaţională foarte interesantă, combinând ştiinţa şi spiritualitatea cu experienţa autorului şi a altor câteva persoane. Ca un om creştin ce sunt, sunt încântată să văd că lucrurile spuse în această carte se aliniază principiilor Bibliei. Am citit în trecut şi alte cărţi despre vindecare ce se aseamănă ca principiu, dar e grozav să văd acum o carte bazată pe studii ştiinţifice. Sper să văd aceste evoluţii medicale care par să susţină ceea ce mulţi oameni de credinţă profundă au cunoscut deja de secole, anunţând un viitor interesant pentru vindecare.“

Michael Genford despre cartea motivaţională „Tu eşti placebo“: „Când am început să citesc cartea de dezvoltare personală a lui Joe Dispenza, „Tu eşti placebo“, mi-am adus imediat aminte de cartea lui Christian D. Larson, «Când idealul devine real». Însă există o singură mare diferenţă. Dispenza citează din surse reale. Larson nu şi-a permis acest lux la vremea când a publicat cartea. La un moment dat, Dispenza, inevitabil abordează ştiinţa a ceea ce se întâmplă în minte şi trup. Este o carte practică, nu doar un rezumat al tuturor studiilor care au fost făcute în întreaga lume. Nu trebuie să fii doctorand pentru a aprecia şi a înţelege cu adevărat ceea ce scrie în această carte motivaţională.“

Cuprinsul cărţii: „Tu eşti Placebo“

 • Cuvânt-înainte de Dr. Dawson Church
 • Prefaţă: Trezirea
 • Introducere: Cum să îţi transformi mintea în materie, făcând-o să conteze
 • INFORMAREA
  • Este cu putinţă?
  • Scurtă istorie a substanţelor placebo
  • Efectul placebo în creier
  • Efectul placebo în corp
  • În ce în mod gândurile schimbă creierul şi corpul
  • Sugestibilitatea
  • Atitudini, credinţe şi percepţii
  • Mintea cuantică
  • Trei poveşti despre transformare personală
  • De la informare la transformare: dovada că tu eşti placebo
 • TRANSFORMAREA
  • Pregătirea pentru meditaţie
  • Meditaţia pentru schimbarea credinţelor şi percepţiilor
 • Postfaţă: Cum să devii supranatural
 • Anexă: Scenariul Meditaţiei pentru schimbarea credinţelor şi a percepţiilor
 • Note finale
 • Mulţumiri