0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Autoeducare
  4. Antrenarea minții și cultivarea bunătății pline de iubire
Carte

Antrenarea minții și cultivarea bunătății pline de iubire

Autor(i): Chögyam Trungpa,
Editura: Dharana
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 240 (13x20 cm)
Preţ: 25,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Această carte este o traducere efectuată de Comitetul de Traducere Nalanda, a cărții „Cele șapte puncte ale antrenării minții“, de Chekawa Yeshe Dorje, cu un comentariu bazat pe învățăturile orale predate de Chogyam Trungpa, Rinpoche.

În învățăturile sale cu privire la această temă, Trungpa Rinpoche a folosit ca punct central de referință comentariul lui Jamgon Kongtrul cel Mare, numit în tibetană Changchup Shunglam (Calea principală spre Iluminare), inclus în colecția principalelor învățături ale Budismului Tibetan, care au rezultat mai târziu în Cele cinci Vistierii. (învățătorul lui Trungpa Rinpoche, Jamgon Kongtrul din Sechen, a fost una din încarnările acestui învățător din secolul nouăsprezece).

„Cele șapte puncte ale antrenării minții“ este o listă de nouăzeci și cinci de sloganuri, formând o instruire sumară, concisă, cu privire la viziunea și aplicarea budismului Mahayana.

Studierea și practicarea acestor sloganuri este un mod foarte concret de a contracara agățarea de ego și de a cultiva blândețea și compasiunea.

Ele oferă o metodă pentru a ne antrena mintea, atât prin practicarea meditației formale, cât și prin folosirea întâmplărilor din viața cotidiană drept mijloc de trezire.