0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Autoeducare
  4. Mintea organizată
Carte

Mintea organizată

Mintea organizată. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Cum să gândeşti corect în era supraîncărcării informaţiei

Autor(i): Daniel J. Levitin
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 744 (14x20 cm)
Preţ: 72,25 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Era informaţiei este cu siguranţă minunată, dar ne scufundă înbig data, little dataşi tot ceea ce se află între ele. Pe măsură ce dau năvală în viaţa noastră cotidiană ştiri, texte, facturi, aplicaţii, creaţii artistice şi sfaturi, suntem nevoiţi să luăm decizii mai multe şi mai rapide decât oricând în trecut. Nu-i de mirare, aşadar, că americanul mediu declară frecvent că-şi pierde cheile de la maşină sau ochelarii de citit, că ratează întâlniri şi că se simte epuizat de efortul pe care trebuie să-l facă pentru a ţine pasul cu viaţa… Aşa se face că unii oameni au ajuns să susţină cu tărie ideea de management al hiperfluxului de informaţii.

În„Mintea organizată“, în capitole incitante şi amuzante despre orice – de la sertarul cu mărunţişuri desperecheate din bucătărie până la îngrijirea sănătăţii şi jocurile de noroc din Las Vegas, sau de la cele patru componente ale sistemului atenţiei umane până la raţionamentul bayesian – Levitin prezintă cum se pot aplica în viaţa cotidiană ultimele cercetări din neuroştiinţa atenţiei şi memoriei, pentru a fi în stare să ne organizăm mai bine locuinţa, locul de muncă şi viaţa.

„Daniel J. Levitin face mai multe observaţii pertinente decât oricare alt specialist în neuroştiinţe din câţi cunosc eu.Mintea organizatăeste inteligentă, importantă şi excelent scrisă.“ (Daniel Gilbert, Harvard University, autorul cărţii „Stumbling on Happiness“)

Mintea organizatăeste o sinteză erudită a propriilor cercetări ale autorului, a recentelor progrese în modul nostru de-a înţelege atenţia şi memoria, precum şi o perspectivă profundă asupra modalităţilor în care funcţionează mintea omenească.“ (Stanley B. Prusiner, MD, laureat al Premiului Nobel, director al Institute for Neurodegenerative Diseases de la University of California, San Francisco)

„O carte sclipitoare şi incitantă despre ştiinţa gândirii.Mintea organizatăoferă instrumentele de care avem nevoie ca să înţelegem şi să stăpânim potopul de informaţii care ne asaltează în fiecare zi.“ (Jerome Groopman, MD, şi Pamela Hartzband, MD, Harvard Medical School, autorii cărţii „Your Medical Mind“)