0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Autoeducare
  4. Viața nu e mereu roz
Carte

Viața nu e mereu roz

Descoperiți-vă latura puternică!

Autor(i): Mel Robbins
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Cărți cheie
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 334 (13x20 cm)
Preţ: 47,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În zilele noastre, oamenii au deseori senzația că lipsește ceva din viețile lor, un lucru pe care ori nu reușesc, ori nici măcar nu încearcă să-l definească. În general, asta se petrece din cauză că preferăm să ne amăgim în ceea ce ne privește, susținând că „viața noastră e roz“. Factorul care contribuie cel mai mult la perpetuarea – și nerezolvarea – unei probleme e neacceptarea ei. În baza acestui lucru, primul sfat al autoarei e tocmai acela de a ne face curaj și a recunoaște că… viața noastră NU e roz.

Din acest punct, cartea de față lansează o serie întreagă de provocări: să vă recunoașteți dorințele, oricât de egoiste sau de puțin favorabile ar fi pentru cei din jur, să le faceți cunoscute prietenilor și familiei și, în fine, să vă faceți o hartă pentru împlinirea lor. Harta, în sine, este o metodă cu adevărat pragmatică, iar întocmirea ei vizează trasarea mai multor drumuri – deci nu doar a unuia – care să vă conducă la concretizarea propriilor dorințe. Astfel, dacă înaintați pe o cale și dați greș, puteți oricând să alegeți o alta, pentru că aveți destule opțiuni.

Mel Robbins, autoarea cărții, identifică și aprofundează factorii sociali și psihologici care vă țin în loc, acționând ca piedici în drumul ales de voi. Pentru înlăturarea lor, trebuie, în primul rând, să înțelegeți cum funcționează creierul vostru, cum gândiți – altfel spus, care sunt mecanismele mentale pe care le invocați și care vă determină să nu faceți nimic diferit în viață, menținând rutina. Apoi, ca sprijin suplimentar, autoarea vă propune o metodă foarte eficientă, testată chiar de ea. Ignorându-vă sentimentele negative în privința schimbării și profitând de orice impuls de moment, veți reuși să vă schimbați, treptat, direcția de mers, până când, în final, o să vedeți de-a dreptul realizată schimbarea la care ați visat. Alte sfaturi pe care vi le dă Robbins: să încercați să vă dezvățați de prostul obicei de a amâna lucrurile; să profitați de facilitățile pe care vi le oferă internetul, luând, de exemplu, legătura cu oameni care au aceleași interese ca voi sau folosindu-vă de informațiile pe care le găsiți pe bloguri, forumuri etc.; și, în fine, să luați exemplu de la copii, care, naivi cum sunt, nu se tem de eșec.