0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Autoeducare
 4. Procesul POWER
Carte

Procesul POWER

Procesul POWER. Editura Excalibur
CumpărDetalii carte

Puterea de a scrie

Autor(i): Sid Jacobson, Dixie Elise Hickman
Editura: Excalibur
Anul apariţiei: 2008
Pagini: 270 (13x20 cm)
Preţ: 28,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Indiferent cât de lipsit de inspiraţie eşti sau cât de stângaci în a-ţi pune în ordine ideile pe hârtie, paşii prin care vei trece citind acest ghid îţi vor elibera creativitatea şi te vor îndruma spre stiluri noi de a scrie.

Cel mai important, cartea de faţă este structurata astfel încât să o poţi citi în timpul liber şi să o ţii la îndemână ca ghid de referinţă pe care-l vei deschide ori de câte ori vei începe să scrii un proiect sau o scrisoare de vânzări şi astfel vei putea evita blocajele sau lipsa creativităţii.

Cartea cuprinde tehnici de programare neurolingvistică aplicate în cele 5 procese fundamentale de concepere a unei lucrări (previzionarea, organizarea, scrierea, evaluarea şi revizuirea) şi în 3 domenii importante: afaceri, scrierea literară şi scrierea şcolară.

O altă carte despre scris?

Va fi aceasta diferită cu ceva de celelalte?

Da. Şi da, aceasta are ceva ce altora le lipseşte.

Procesul POWER?

Titlul acestei cărţi nu este doar o expresie atrăgătoare, menită să aducă vânzări. Este o reflectare a tehnicilor pe care ţi le vom preda. Nu îţi promitem faimă şi avere. Îţi promitem că vei scrie mai bine, mai repede, mai uşor şi mai des. Dacă tot veni vorba, te vei distra şi mai mult.

Procesul POWER funcţionează; ştim că funcţionează. Acest model a fost încercat şi dovedit în mod consecvent. Am început cu analizarea procesului de scriere a scriitorilor de succes, oameni care sunt eficienţi şi am descoperit câteva elemente importante pe care le au în comun. Am comparat tiparele lor cu cele aparţinând persoanelor care întâmpină dificultăţi în scriere. Apoi, am distilat necesităţile din proces, le-am reunit într-o formă uşor de predat şi de învăţat şi am oferit-o altora. Îmbunătăţirea lor în scriere ne-a dovedit cât de bine am realizat lucrul propus.

Există în această carte lucruri care nu au fost incluse niciodată în nicio altă lucrare despre scris, precum şi noi combinaţii de lucruri mai familiare.

Mai întâi, pe lista diferenţelor este programarea neurolingvistică (NLP, pe scurt).

În esenţă, NLP este un model de comunicare umană. A fost dezvoltat pentru a studia elementele de excelentă în sine, indiferent de subiect sau activitate. Ne oferă instrumentele pentru a construi modelele cele mai bune cu putinţă despre tot ceea ce funcţionează bine. Folosim NLP în tot ceea ce facem. Ne garantează eficienţa.

În al doilea rând, este un model simplu dar nu supra-simplificat despre ceea ce să faci atunci când scrii, un model bazat pe ceea ce fac de fapt scriitorii eficienţi şi cum îşi folosesc procesele de gândire când fac astfel. Inspirându-ne din cercetările recente în procesul de scriere şi creativitate, mergem dincolo de acele modele utilizând instrumentele NLP şi structurăm rezultatul astfel încât să îl poţi folosi. Lucrul cel mai bun dintre toate este că, deşi vei folosi aceleaşi procese de gândire ca scriitorii eficienţi, vei fi capabil să menţii şi chiar să-ţi îmbunătăţeşti stilul personal.

În al treilea rând, această carte te va face să scrii în timp ce o parcurgi, pas cu pas. Indiferent de cât de incapabil sau blocat crezi că eşti, te vom ghida prin intermediul aceloraşi paşi care creează rezultate de succes pentru alţii, rezultate pe care le vei obţine şi tu. Aceşti paşi au loc în interiorul creierului tău şi în comportamentul tău, precum şi pe hârtia ta sau în procesorul tău de cuvinte. Şi procesul este unul de autointărire prin natura lui. Îţi alimentează propriul succes. Astfel, parcurgând experimentele cărţii, foloseşte materialul la care chiar lucrezi – sau la care ţi-ai dori să lucrezi. Această carte te va ajuta să-ţi eliberezi resorturile creative şi puterea ideilor.

În al patrulea rând, deşi aceasta este o carte în primul rând despre scris, te vei descoperi aplicând aceste principii şi tehnici şi în alte arii ale vieţii tale. Poţi chiar să te surprinzi şi să te bucuri de faptul că învăţarea din această carte se extinde în mod automat în alte părţi ale gândirii şi comportamentului tău.

În al cincilea rând, aceste noi stiluri de gândire pe care le înveţi, pe lângă faptul că te vor determina să scrii, te vor învăţa foarte multe lucruri despre tine şi despre oameni în general. Scrisul este un lucru foarte personal şi tot ceea ce te poate face o persoană mai bună, te poate face de asemenea şi un scriitor mai bun.

În cele din urmă, vei introduce bucuria în procesul de învăţare şi scriere. Când te bucuri de ceea ce faci, înveţi mai repede, faci mai mult şi mai bine şi vrei să faci acel lucru mereu. Acest lucru nu înseamnă că vom lucra doar scriind. Cu toate acestea, scriitura de calitate necesită timp şi efort. Dar poate fi şi multă distracţie.

Cuprinsul cărţii: „Procesul POWER“

 • Prefaţă la POWER
 • Sursele POWER
  • Prefaţă la programarea neuro lingvistică
  • Contextul POWER
  • POWER în NLP
 • Procesul POWER
  • Previzionarea
  • Organizarea
  • Scrierea (Writing)
  • Evaluare şi revizuire
 • Aplicaţii POWER
  • POWER în afaceri
  • POWER în scrierea literară
  • POWER în scrierea şcolară
 • Apendice
 • Bibliografie adnotată