0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Dezvoltare personală
 3. Cărți: Autoeducare
 4. Procesul POWER
Carte

Procesul POWER

Coperta cărții: Procesul POWER – Puterea de a scrie de la editura Excalibur.
Cartea: Procesul POWER – Puterea de a scrie
Autor: Sid Jacobson, Dixie Elise Hickman
Editura: Excalibur
Cumpăr

Puterea de a scrie

Autor(i): Sid Jacobson, Dixie Elise Hickman
Editura: Excalibur
Colecţia: NLP
Anul apariţiei: 2008
Pagini: 270 (13x20 cm)
ISBN:9789731930091
Preţ: 28,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Indiferent cât de lipsit de inspirație ești sau cât de stângaci în a-ți pune în ordine ideile pe hârtie, pașii prin care vei trece citind acest ghid îți vor elibera creativitatea și te vor îndruma spre stiluri noi de a scrie.

Cel mai important, cartea de față este structurata astfel încât să o poți citi în timpul liber și să o ții la îndemână ca ghid de referință pe care-l vei deschide ori de câte ori vei începe să scrii un proiect sau o scrisoare de vânzări și astfel vei putea evita blocajele sau lipsa creativității.

Cartea cuprinde tehnici de programare neurolingvistică aplicate în cele 5 procese fundamentale de concepere a unei lucrări (previzionarea, organizarea, scrierea, evaluarea și revizuirea) și în 3 domenii importante: afaceri, scrierea literară și scrierea școlară.

O altă carte despre scris?

Va fi aceasta diferită cu ceva de celelalte?

Da. Și da, aceasta are ceva ce altora le lipsește.

Procesul POWER?

Titlul acestei cărți nu este doar o expresie atrăgătoare, menită să aducă vânzări. Este o reflectare a tehnicilor pe care ți le vom preda. Nu îți promitem faimă și avere. Îți promitem că vei scrie mai bine, mai repede, mai ușor și mai des. Dacă tot veni vorba, te vei distra și mai mult.

Procesul POWER funcționează; știm că funcționează. Acest model a fost încercat și dovedit în mod consecvent. Am început cu analizarea procesului de scriere a scriitorilor de succes, oameni care sunt eficienți și am descoperit câteva elemente importante pe care le au în comun. Am comparat tiparele lor cu cele aparținând persoanelor care întâmpină dificultăți în scriere. Apoi, am distilat necesitățile din proces, le-am reunit într-o formă ușor de predat și de învățat și am oferit-o altora. Îmbunătățirea lor în scriere ne-a dovedit cât de bine am realizat lucrul propus.

Există în această carte lucruri care nu au fost incluse niciodată în nicio altă lucrare despre scris, precum și noi combinații de lucruri mai familiare.

Mai întâi, pe lista diferențelor este programarea neurolingvistică (NLP, pe scurt).

În esență, NLP este un model de comunicare umană. A fost dezvoltat pentru a studia elementele de excelentă în sine, indiferent de subiect sau activitate. Ne oferă instrumentele pentru a construi modelele cele mai bune cu putință despre tot ceea ce funcționează bine. Folosim NLP în tot ceea ce facem. Ne garantează eficiența.

În al doilea rând, este un model simplu dar nu supra-simplificat despre ceea ce să faci atunci când scrii, un model bazat pe ceea ce fac de fapt scriitorii eficienți și cum își folosesc procesele de gândire când fac astfel. Inspirându-ne din cercetările recente în procesul de scriere și creativitate, mergem dincolo de acele modele utilizând instrumentele NLP și structurăm rezultatul astfel încât să îl poți folosi. Lucrul cel mai bun dintre toate este că, deși vei folosi aceleași procese de gândire ca scriitorii eficienți, vei fi capabil să menții și chiar să-ți îmbunătățești stilul personal.

În al treilea rând, această carte te va face să scrii în timp ce o parcurgi, pas cu pas. Indiferent de cât de incapabil sau blocat crezi că ești, te vom ghida prin intermediul acelorași pași care creează rezultate de succes pentru alții, rezultate pe care le vei obține și tu. Acești pași au loc în interiorul creierului tău și în comportamentul tău, precum și pe hârtia ta sau în procesorul tău de cuvinte. Și procesul este unul de autointărire prin natura lui. Îți alimentează propriul succes. Astfel, parcurgând experimentele cărții, folosește materialul la care chiar lucrezi – sau la care ți-ai dori să lucrezi. Această carte te va ajuta să-ți eliberezi resorturile creative și puterea ideilor.

În al patrulea rând, deși aceasta este o carte în primul rând despre scris, te vei descoperi aplicând aceste principii și tehnici și în alte arii ale vieții tale. Poți chiar să te surprinzi și să te bucuri de faptul că învățarea din această carte se extinde în mod automat în alte părți ale gândirii și comportamentului tău.

În al cincilea rând, aceste noi stiluri de gândire pe care le înveți, pe lângă faptul că te vor determina să scrii, te vor învăța foarte multe lucruri despre tine și despre oameni în general. Scrisul este un lucru foarte personal și tot ceea ce te poate face o persoană mai bună, te poate face de asemenea și un scriitor mai bun.

În cele din urmă, vei introduce bucuria în procesul de învățare și scriere. Când te bucuri de ceea ce faci, înveți mai repede, faci mai mult și mai bine și vrei să faci acel lucru mereu. Acest lucru nu înseamnă că vom lucra doar scriind. Cu toate acestea, scriitura de calitate necesită timp și efort. Dar poate fi și multă distracție.

Cuprinsul cărţii: „Procesul POWER“

 • Prefață la POWER
 • Sursele POWER
  • Prefață la programarea neuro lingvistică
  • Contextul POWER
  • POWER în NLP
 • Procesul POWER
  • Previzionarea
  • Organizarea
  • Scrierea (Writing)
  • Evaluare și revizuire
 • Aplicații POWER
  • POWER în afaceri
  • POWER în scrierea literară
  • POWER în scrierea școlară
 • Apendice
 • Bibliografie adnotată