0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Autoeducare
 4. Cu 10% mai fericit
Carte

Cu 10% mai fericit

Cu 10% mai fericit. Editura Adevăr Divin
CumpărDetalii carte

Cum am îmblânzit vocea din capul meu, am redus stresul fără să-mi pierd măiestria şi am găsit mijloace eficiente de a mă ajuta singur – Poveste adevărată

Autor(i): Dan Harris
Editura: Adevăr Divin
Colecţia: Dezvoltare personală
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 272 (13x20 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

„O aventură spirituală a unui povestitor iscusit. Conştientizarea şi acceptarea prezentului vă pot face mai fericiţi. Citiţi această carte pentru a afla cum.“ (George Stephanopoulos)

După ce a avut un atac de panică într-o emisiune televizată la nivel naţional, Good Morning America (Bună dimineaţa, America), Dan Harris ştia că trebuie să facă unele schimbări.

Necredincios de o viaţă, s-a trezit într-o aventură bizară în care erau implicaţi un pastor în dizgraţie, un misterios guru specializat în auto-ajutorare şi o mulţime de savanţi cercetători ai creierului.

În cele din urmă, Harris şi-a dat seama că sursa problemelor sale a fost chiar singurul lucru pe care l-a socotit dintotdeauna cel mai mare avantaj al său: vocea mereu prezentă şi mereu nesatisfăcută din capul său, care îl propulsase în primele rânduri ale unei afaceri hiper-competitive, dar care, recunoştea el acum, îl făcuse să ia şi deciziile profund stupide care îi provocaseră situaţia neaşteptată din timpul emisiunii.

Noi toţi avem o voce în cap. Este cea care ne face să ne pierdem cumpătul inutil, să ne verificăm email-urile în silă, să mâncăm când nu ne este foame şi să ne fixăm atenţia asupra trecutului şi viitorului în defavoarea prezentului.

Cei mai mulţi dintre noi presupun că suntem prinşi în capcana acestei voci, că nu putem face nimic pentru a o controla, însă Harris a găsit întâmplător o cale eficientă chiar pentru asta.

Este foarte departe de leacurile miraculoase transmise de înţelepţii „auto-ajutorării“ pe care i-a întâlnit; în schimb, este ceva despre care întotdeauna crezuse că este fie imposibil, fie inutil: meditaţia.

După ce a aflat de cercetările care sugerează că meditaţia poate face aproape orice, de la scăderea tensiunii arteriale la schimbarea profundă a funcţionării creierului, Harris s-a cufundat în lumea mai puţin cunoscută a managerilor executivi, a savanţilor şi chiar a infanteriştilor marini, care folosesc acum meditaţia pentru mai mult calm, pentru focalizarea atenţiei şi pentru mai multă fericire.

„Cu 10% mai fericit“ îi poartă pe cititori într-o călătorie care porneşte de la cercetările exterioare ale ştiinţei neurologice, trece prin sanctuarul lăuntric al ştirilor în reţea şi ajunge la graniţele bizare ale scenei spirituale din America, lăsându-i cu o experienţă care le poate schimba vieţile.

APRECIERI despre cartea „CU 10% MAI FERICIT“

„O perspectivă extrem de înţeleaptă, de clară şi de curajoasă privind beneficiile meditaţiei, care ne ajută să înţelegem cum ne poate ajuta această practică străveche în viaţa modernă, evitând capcana clişeelor. Este o carte care îi va ajuta pe oameni, să o spunem simplu.“ (ELIZABETH GILBERT, autoarea cărţii „Mănâncă, roagă-te, iubeşte“)

„Am pus mâna pe cea mai bună carte despre meditaţie pentru cei neiniţiaţi, sceptici sau doar curioşi. Dan Harris a realizat o trecere în revistă intuitivă, angajantă şi veselă a colţurilor întunecate ale minţii şi ne-a arătat ce putem face pentru a găsi puţină pace. O parte mărturisire, o parte jurnalism de investigaţie, cartea Cu 10% mai fericit ne cucereşte 100%.“ (DANIEL GOLEMAN, autor al cărţilor „Inteligenţa emoţională“ şi Focus)

„Cu o candoare uluitoare, provocatoare şi adesea foarte distractivă, Dan Harris ne spune povestea despre motivele pentru care a fost nevoit să îmblânzească urgent vocea din capul său şi cum a făcut. Argumentul său pentru puterea conştientizării şi acceptării prezentului – atât pe baza celor mai noi realizări ale ştiinţei, cât şi pornind de la experienţa sa dobândită cu greu – îl va convinge şi pe cel mai sceptic cititor de potenţialul meditaţiei.“ (GRETCHEN RUBIN, autoarea cărţii „Proiectul fericirii“)

„În cartea Cu 10% mai fericit, Dan Harris descrie cu amănunte fascinante sursele de stres ale muncii de corespondent de presă şi alinarea pe care a găsit-o prin practica meditaţiei. Este o carte extrem de curajoasă, de veselă şi de intuitivă. Orice om ambiţios ar trebui să o citească.“ (SAM HARRIS, autorul cărţii „Trezirea: ghid pentru o spiritualitate fără religie“)

„O poveste irezistibil de onestă, încântător de interesantă şi care uneori ne încălzeşte inima, a unei călătorii care a schimbat viaţa unui om foarte inteligent, pentru o înţelegere mai profundă a ceea ce ne face să fim cât mai buni.“ (CHADE-MENG TAN, autor al cărţii „Căutaţi în voi înşivă“)

„Prea mulţi autori de succes scriu cărţi despre meditaţie şi scapă esenţialul – productivitatea, eficienţa şi obţinerea unor avantaje nu înseamnă nimic fără compasiune. Dar această poveste strălucită, modestă şi distractivă ne arată cum un om a găsit o cale de a naviga printre sursele neîncetate de stres şi printre solicitările vieţii moderne şi de a reveni la omenie învăţând în cele din urmă să stea fără să facă nimic.“ (COLIN BEAVEN, autorul cărţii „No Impact Man“)

„Ştiinţa care susţine beneficiile meditaţiei în privinţa sănătăţii continuă să se dezvolte, pe măsură ce creşte numărul americanilor care practică meditaţia, dar a fost nevoie să citesc cartea Cu 10% mai fericit pentru lua hotărârea de a încerca. Dan Harris înlătură mantaua mistică a meditaţiei şi vă arată cât de uşor o puteţi integra în viaţa voastră. Dureros de candidă, extrem de distractivă şi hotărât lămuritoare, cartea lui Harris m-a făcut să mă simt mult mai mult decât cu 10% mai fericit.“ (Dr. RICHARD E. BESSER, editor la secţia sănătate şi medicină, ABC News)

Cuprinsul cărţii: „Cu 10% mai fericit“

 • Prefaţă
 • Lipsă de aer
 • Fără biserică
 • Geniu sau nebun?
 • Fericire, Inc.
 • Evreii budişti
 • Puterea gândirii negative
 • Retreat (Centru de meditaţie)
 • Cu 10% mai fericit
 • „Noua cofeină“
 • Despre interesul personal de a nu fi şmecher
 • Să ascunzi zenul
 • Epilog
 • Mulţumiri
 • Anexă: Instrucţiuni
 • Despre autor