0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Comunicare
  4. Virusul minţii
Carte

Virusul minţii

Virusul minţii. Editura
CumpărDetalii carte

Cum ne poate fi de folos o ştiinţă revoluţionară: memetica

Autor(i): Richard Brodie
Editura: Paralela 45
Colecţia: Total
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 272 (13x20 cm)
Preţ: 20,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

AVERTISMENT: Această carte conţine un virus al minţii viu. Nu citiţi această carte decât dacă sunteţi dispuşi să vă lăsaţi infectat. Infecţia ar putea să afecteze felul în care gândiţi, în moduri mai mult sau mai puţin subtile, sau chiar să vă bulverseze ideile pe care le aveţi în prezent despre lume.

Toată lumea e infectată. Toţi avem gusturi, dorinţe şi feluri de a lucra şi de a trăi care nu ne aparţin. Acestea sunt virusuri ale minţii: acestea sunt memele. Cu toţii le posedăm şi cu toţii le transmitem mai departe.

În sine, asta e un lucru bun. Capacitatea noastră de a învăţa şi de a transmite altora idei asemenea unor viruşi poate nivela diferenţele într-un fel incredibil de subtil.

Totuşi, puterea viruşilor minţii poate fi şi ea manipulată - şi este manipulată - cu ajutorul unei alte puteri: mass-media.

Companiile de publicitate, guvernele, corporaţiile multinaţionale ştiu foarte bine cum un singur fragment de idee poate să scape liber şi să infecteze pe toată lumea.

În această extraordinară prezentare a memelor şi a influenţei pe care o pot exercita acestea, Richard Brodie ne explica modul în care tot ceea ce ţine de viaţa noastră este controlat de meme.

Dar putem prelua controlul asupra modului în care gândim.

Citind această carte veţi afla:

  • ce sunt memele şi cum vă afectează;
  • cum să vă răspândiţi propriile meme;
  • cum să vă reprogramaţi pe voi înşivă şi pe cei din jur.
Această carte conţine cunoştinţele necesare pentru a vă putea modifica în mod fundamental fiecare aspect al vieţii, doar devenind conştienţi de viruşii minţii.

De care dintre ei veţi alege să vă lăsaţi infectat?

Richard Brodie este una din autorităţile mondiale în domeniul memeticii - studiul aspectelor autoreplicante ale culturii. Creator al programului Microsoft Word şi asistent tehnic personal al lui Bill Gates, Brodie este şi jucător profesionist de poker, precum şi un pasionat cunoscător al internetului şi al rolului acestuia în societate. Pentru alte detalii vizitaţi: www.memecentral.com.