0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Creativitate
  4. Arta posibilului
Carte

Arta posibilului

Arta posibilului. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Transformarea vieţii profesionale şi personale

Autor(i): Benjamin Zander, Rosamund Stone Zander
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 248 (14x20 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Arta posibilului“oferă un set de practici revoluţionare ce stimulează creativitatea în cadrul tuturor activităţilor umane. Pătrunsă de energia dinamicului lor parteneriat, cartea îmbină extraordinarul talent organizatoric, didactic şi comunicaţional al lui Ben cu geniul dovedit de Rosamund Stone Zander în crearea de paradigme inovative în sprijinul realizării personale şi profesionale. Printr-un contrapunct vioi, autorii ne oferă o înţelegere profundă a puternicului rol pe care noţiunea de posibil îl poate juca în toate aspectele vieţii noastre.

Practicile aparent simple propuse de Zander se fundamentează pe două premise: anume că viaţa se compune ca o povestire („totul e invenţie“) şi că, printr-un proces de redefinire, devin posibile mult mai multe lucruri decât cred oamenii în mod obişnuit. Perspectiva ne este modificată prin intermediul unor povestiri, parabole şi anecdote înălţătoare, inspirate atât din experienţa personală a autorilor, cât şi din modelele oferite de eroi celebri sau chiar din viaţa de zi cu zi. De la „Acordarea Notei 10“ şi misterioasa „Regulă Numărul 6“ la „A conduce din orice poziţie“ – împărtăşirea uimitoarei revelaţii a lui Ben că forţa dirijorului sau a liderului depinde în mod direct de cât de multă măreţie este acesta dispus să acorde altora – fiecare practică oferă o oportunitate de transformare personală şi profesională.

„Ghidul de practici al soţilor Zander mi-a transformat viaţa într-un univers al posibilităţilor nemărginite. Din momentul în care am citit-o, fiecare zi care a urmat a fost una perfectă. Implicaţiile pentru mediile corporatiste şi politice sunt colosale.“ (Warren Bennis, profesor de business, Universitatea California de Sud)

„Iubesc această carte. Este provocatoare, instructivă şi înălţătoare. Ideile şi practicile pe care le conţine se referă la crearea şi explorarea de noi posibilităţi în viaţă. Este o binefacere pentru cititori, ca ghid al dezvoltării personale, precum şi ca resursă utilizabilă în conducerea altora. Arta posibilului este o nestemată.“ (Peter J. Frost, şef al Catedrei Edgar F. Kaiser pentru Comportament Organizaţional din cadrul Universităţii Columbia)

Arta posibilului face realizabil un viitor mai uman şi mai luminos. Îmi doresc cu adevărat ca fiecare să citească această carte – ne deschide calea către comoara imensei capacităţi creative umane. Practicile sunt simple, însă extraordinar de eficiente pentru conectarea la energiile nelimitate ale imaginaţiei umane.“ (Margaret J. Wheatley, autor al Leadership and the New Science şi preşedinte al Institutului Berkana.)

„Profesorul Zander le dă câte o notă de 10 studenţilor săi la început de semestru, rugându-i să justifice de ce cred că ar merita-o la sfârşit. O tehnică fantastică de motivare şi responsabilizare. Cartea este o corolă de astfel de idei aplicabile.“ (Ascendis)