0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Creşterea copiilor
  4. Mama şi copilul în diverse culturi
Carte

Mama şi copilul în diverse culturi

Mama şi copilul în diverse culturi. Editura Philobia
CumpărDetalii carte

Aventuri educative din lumea întreagă

Autor(i): Mei-Ling Hopgood
Editura: Philobia
Colecţia: Familia [Philobia]
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 312 (13x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Mânată de curiozitatea de jurnalist şi după îndelungate discuţii cu alte mămici, Mei-Ling Hopgood face turul lumii studiind metodele de educaţie din cele mai îndepărtate colţuri ale globului. Datorită interviurilor realizate cu părinţi, profesori, experţi în puericultură şi antropologi aparţinând celor mai variate culturi, aflăm despre diverse abordări ale unor practici universale precum mersul la culcare, deprinderea de a face la oliţă, momentele de repaus sau joacă.

Când vine vorba de făcutul la oliţă, chinezii, se pare, sunt aşi. La ei, antrenamentul începe la şase luni. La rândul lor, kenyenii îşi poartă bebeluşii în spinare, înfăşuraţi în eşarfe multicolore, ceea ce nu ţine neapărat de tradiţie – căci nu prea poţi să te încumeţi să împingi un cărucior pe trotuarele pline de gropi din Nairobi! Francezii, pe de altă parte, reuşesc să facă din prichindeii lor nişte adevăraţi gastronomi în miniatură. Iar în Tibet, femeile însărcinate sunt înconjurate cu mii de atenţii şi li se recomandă să mediteze cât se poate de mult.

Hopgood a testat toate aceste descoperiri – şi multe altele – în educaţia propriei fiice, încă de la naştere. Iar rezultatele vorbesc de la sine! Ni se oferă astfel o imagine panoramică asupra educaţiei practicate în culturi foarte variate şi posibilitatea de a învăţa din multiple tradiţii, ceea ce ne confirmă faptul că nu există doar una, ci mii de practici pe care le poţi adopta pentru a fi un bun părinte.