0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Creșterea copiilor
  4. Rețete împotriva îngrijorării
Carte

Rețete împotriva îngrijorării

O abordare prin joc a anxietății și fricii copiilor

Autor(i): Dr. Lawrence J. Cohen,
Editura: Trei
Colecţia: Psihologie practică pentru părinți
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 280 (13x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Mulți părinți se simt neputincioși când copiii lor devin anxioși, mai ales când încercările de a-i liniști nu dau rezultat.

Cartea „Rețete împotriva îngrijorării“ oferă numeroase idei pentru a-i ajuta pe copii să se simtă în siguranță și plini de încredere.

Autorul descrie cauzele și simptomele anxietății copiilor și explică modul în care copiii își pot depăși chiar și cele mai îngrozitoare frici, în cadrul unei relații în care iubirea și grija părinților se îmbină cu empatia, relaxarea și jocul.

Pe lângă crearea și întreținerea conexiunii, tehnica așezării pe podea și cea a umplerii paharului gol, deja cunoscute, dr. Cohen ne oferă aici alte tehnici și jocuri pe care le veți găsi foarte folositoare: Numărătoarea inversă, Mâini-împinse, Sfoara sau Misiunea secretă sunt doar câteva dintre ele. „Aș vrea să încerc și eu asta!“ veți spune după ce veți termina de citit această carte.

Cuprinsul cărţii: „Rețete împotriva îngrijorării“

Introducere. Înfricoșător, amuzant și sigur.Anxietatea în copilărie. Alertă, alarmă, analiză și totul e‑n regulăAl doilea pui. Parentaj cu empatie, parentaj pentru încredere.Relaxarea și joaca dezlănțuită. Anxietatea și corpul.Pe muchie. Abordare și evitare.Dr. Spock sau Mr. Spock. Emoții exprimate și refulate.„Ce‑ar fi dacă“ versus „Ce este“. Punerea la îndoială a gândurilor anxioase.De la monștrii de sub pat la îngrijorarea permanentă. Gestionarea celor mai des întâlnite frici ale copiilor.Regăsirea bucuriei. De la anxietate, îngrijorare și frică la conexiune și încredere.Mulțumiri