0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Educaţie
  3. Şcoli creative
Carte

Şcoli creative

Şcoli creative. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Revoluţia de la bază a învăţământului

Autor(i): Ken Robinson, Lou Aronica
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 352 (14x20 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În „Şcoli creative“ Ken Robinson dezvoltă ideile din celebra sa prezentare de la TED, „How Schools Kill Creativity“, şi prezintă soluţii inovatoare şi practice la o problemă critică pentru lumea noastră: cum să ne transformăm sistemul de învăţământ.

Într-o perioadă în care afacerile testărilor standardizate adună profituri uriaşe în timp ce multe şcoli au mari dificultăţi financiare, iar elevii şi pedagogii de peste tot suferă sub presiune, Robinson arată calea pentru a merge înainte.

El susţine renunţarea la sistemul nostru educaţional demodat şi propune o abordare foarte personalizată, organică, care se bazează pe resursele tehnologice şi profesionale fără precedent pentru a-i implica pe toţi elevii, pentru a le dezvolta dragostea de învăţare şi pentru a le permite să se confrunte cu provocările reale ale secolului XXI.

Plină de anecdote, observaţii, studii de caz, cercetări inovatoare şi recomandări de la profesionişti aflaţi în prima linie a educaţiei transformatoare – şi scrisă cu isteţimea specifică lui Robinson şi în stilul său captivant –, „Şcoli creative“ îi va inspira în egală măsură pe profesori, părinţi şi politicieni să re-gândească adevărata natură şi scopul educaţiei.

„Fă-mă să-mi pese. Robinson şi Aronica transformă aceste cuvinte într-o mantra pentru viitorul educaţiei. Nu îi educăm pe elevi, ci facem educaţie cu ei. Sper ca fiecare profesor şi fiecare părinte să citească această carte.“ (Seth Godin, autorul cărţii „Stop Stealing Dreams“)

„Ken Robinson este cel mai convingător susţinător la nivel mondial al transformării globale a sistemului de învăţământ; claritatea lui, pasiunea şi înţelegerea sa profundă au inspirat milioane de oameni, inclusiv pe mine. Această carte nu este numai un catalizator sau un apel la acţiune; este un manifest; o explorare practică şi o celebrare a ceea ce este posibil.“ (Richard Gerver, autorul cărţii „Creating Tomorrow`s Schools Today“)

„Aceasta este cartea pe care o aşteptam de la Sir Ken Robinson – cea care expune ce este fundamental greşit la sistemele noastre educaţionale şi arată corespondentul pentru ce şi cum ar trebui să fie diferit. El face creativitatea, şi nu numai, să prindă viaţă. Nu începeţi să citiţi această carte decât dacă aveţi în continuare trei ore libere, pentru că s-ar putea să vă fie dificil să o lăsaţi din mână. Apoi gândiţi-vă la ce aţi putea face şi citiţi din nou cartea împreună cu alţii pentru a începe să faceţi schimbările. Şcoli creative cu adevărat! Sincronizarea este perfectă.“ (Michael Fullan, autor al cărţii „The Principal“)