0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Dezvoltare personală
 3. Cărți: Creșterea copiilor
 4. Comunicarea eficientă cu copiii
Carte

Comunicarea eficientă cu copiii

Comunicarea eficientă cu copiii. Editura Curtea Veche
Cumpăr
Autor(i): Adele Faber, Elaine Mazlish
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Familia la Curtea Veche
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 264 (13x20 cm)
Preţ: 40,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Pentru a avea o imagine cât mai completă asupra educației unui copil, este necesar să privim atât la ceea ce se întâmplă la școală, cât și dincolo de orele de clasă. Este important să acordăm o atenție egală atât profesorului, cât și părintelui, acesta din urmă fiind primul și nelipsitul dascăl din viața unui copil.

Comportamentul de la școală al copilului este profund influențat de ceea ce se întâmplă acasă. Dacă părinții nu formează o echipă în ceea ce privește educația unui copil, rezultatul nu va fi cel așteptat.

Această carte inovatoare furnizează strategii excelente de comunicare între adulți și copii. Prin aplicarea acestora, părinții și profesorii îi pot ajuta pe copii să facă față celor mai diverse probleme care le afectează procesul de învățare.

Adele Faber și Elaine Mazlish, specialiste în comunicare și în educația copiilor, propun metode inteligente și pline de umor, completate de o serie de sfaturi punctuale, de benzi desenate amuzante, precum și de studii de caz din care se pot trage concluzii utile. Astfel, cei implicați în procesul educării unui copil vor înțelege mai bine diferența dintre cuvintele care stârnesc conflicte, și cele care construiesc un context pașnic, de cooperare. Și vor evita cuvintele care pun copilul în imposibilitatea de a gândi, învățând să le folosească, în mod eficient, pe cele care îi descătușează dorința firească de a învăța. Dacă vă doriți un copil cu o imagine de sine pozitivă, abilități puternice de comunicare, un simț dezvoltat al empatiei, cu un caracter puternic și stăpân pe propriile emoții, aceasta este cartea de care aveți nevoie.

Prima colaborare dintre cele două autoare s-a concretizat prin apariția cărții Liberated Parents, Liberated Children, în care își împărtășesc experiența acumulată în cei zece ani de practică alături de psihologul pentru copii Haim Ginott, în cadrul grupului de pregătire pentru părinți. Cartea a câștigat premiul Christopher, fiind considerat un „succes literar care promovează cele mai înalte valori ale spiritului uman“.

După publicarea cărții, ambele autoare au călătorit în toată lumea pentru a-și prezenta în fața părinților, a profesorilor și a tuturor persoanelor implicate în educarea copiilor cursurile și seminariile pline de umor și inspirație. Activitatea lor ulterioară în ceea ce privește preșcolarii, adolescenții și părinții a fost prezentată într-un documentar TV, transmis în serial de postul CBS.

Experiența acumulată a condus la apariția mai multor lucrări de mare succes, vândute în milioane de exemplare (una dintre acestea a intrat în topul de bestselleruri al publicației New York Times), și la susținerea de seminarii care le-au dat părinților ocazia de a exersa capacitățile de comunicare predate în fiecare dintre cărțile publicate de ele.

Lucrarea de față este câștigătoare a premiului de excelență pentru probleme familiale în procesul de educație, acordat de Child Magazine.

La elaborarea acestei cărți au mai participat Lisa Nyberg – profesoară la Brattain Elementary School din Springfield, Oregon, și Rosalyn Templeton – profesoară formatoare la Bradley University din Peoria, Illinois.

Cuprinsul cărţii: „Comunicarea eficientă cu copiii“

 • Mulțumiri
 • Cum s-a născut ideea de a scrie această carte
 • Cine este „eu“?
 • Cum să procedezi atunci când sentimentele împiedică procesul de învățare
 • Șapte metode de a-i atrage pe copii să coopereze
 • Capcanele pedepsirii: alternative care duc la autodisciplină
 • Să rezolvăm problemele împreună: șase măsuri care stimulează creativitatea și implicarea copiilor
 • Laude care nu umilesc, critici care nu jignesc
 • Cum să eliberezi un copil care s-a închistat într-un rol
 • Parteneriatul părinte-profesor
 • Talismanul