0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Creşterea copiilor
 4. Învăţături spirituale pentru familia ta
Carte

Învăţături spirituale pentru familia ta

Învăţături spirituale pentru familia ta. Editura Vidia
CumpărDetalii carte

Cultivă liderul din copilul tău

Autor(i): Robin S. Sharma
Editura: Vidia
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 204 (13x20 cm)
Preţ: 37,19 Lei
Disponibilitate: în stoc

Un lider de familie desăvârşit (un părinte a cărui autoritate este respectată şi totodată al cărui comportament este o dovadă de iubire) este stăpân pe sine.

Învaţă atitudinea cu care devii un lider de familie desăvârşit şi eliberează potenţialul maxim al copilului tău!

Tu faci greşelile acestea în educaţia copilului tău?

 • Îl ameninţi cu pedeapsa sperând să-i corectezi comportamentul;
 • Ai o atitudine critică atunci când greşeşte;
 • Ţipi la el şi-l jigneşti;
 • Nu îi acorzi atenţie atunci când solicită răspunsuri sau are nevoie de aprobare;
 • Uiţi să te joci cu el lăsând asta doar pe seama lui;
Orice părinte poate greşi în educaţia copilului său, dar repetarea greşelilor înseamnă indiferenţă şi marchează negativ formarea lui ca adolescent şi mai târziu, ca adult.

Nesupunere, agresivitate, limbaj nepoliticos, lipsa de respect sau introvertire, timiditate excesivă, emotivitate exagerată, complexe de inferioritate şi neputinţa de adaptare în colectiv.

Acestea sunt câteva dintre problemele majore cu care ajunge să se confrunte un părinte care ignoră rolul valorilor morale şi educative.

Dacă îţi doreşti să fii un lider de familie desăvârşit şi să inspiri copilului tău exemplul personal, află cum şi ce trebuie să faci de la cea mai importantă autoritate în leadership şi maestru motivaţional – Robin Sharma. Ţinteşte nu doar spre perfecţionarea abilităţilor tale ca părinte, ci şi spre îmbogăţirea relaţiei cu tine însuţi.

Cartea e un model de educaţie sănătoasă pentru copilul tău şi un ghid practic de împlinire personală.

Bestseller internaţional – Învăţături spirituale pentru Familia ta de la Călugărul care şi-a vândut Ferrari-ul - reprezintă ghidul liderului de familie, al părintelui model care reuşeşte să construiască un cămin fericit pentru copilul său şi să se bucure de o viaţă personală împlinită.

Cu o viziune pătrunzătoare şi un entuziasm însufleţitor, Robin Sharma dezvăluie un sistem de tehnici simple, care îşi dovedesc eficienţa odată puse în practică şi care te ajută să inspiri copilului tău setea de înţelepciune, simţul responsabilităţii, încrederea în forţele proprii şi tăria de caracter, în timp ce tu îţi vei desăvârşi abilităţile ca lider de familie şi te vei simţi tot mai împlinit şi mai mulţumit de viaţa ta. Învăţăturile cuprinse în paginile acestei cărţi sunt grupate în 5 lecţii importante din care vei învăţa cum să:

 • Pui în valoare cele mai importante calităţi şi cele mai elevate talente ale copilului tău;
 • Îţi consolidezi relaţiile cu cei dragi;
 • Îţi inspiri copilul să aibă tărie de caracter şi înţelepciune în gândire;
 • Îl înveţi să-şi construiască visuri ambiţioase şi să atingă adevăratul succes;
 • Readuci echilibrul în viaţa ta şi să trăieşti simplu, în pace şi bucurie;
 • Să apreciezi ceea ce ai şi să dobândeşti ceea îţi doreşti;
 • „O carte minunată care te va ajuta să devii un părinte mai bun şi totodată o persoană mai fericită.“ (Richard Carlson, autorul bestsellerului „Nu-ţi bate capul cu mărunţişuri“).

  „Una dintre cele mai importante datorii ale tale, ca lider de familie, e să-i îndrumi pe copiii tăi să-şi aprecieze abilităţile fundamentale sau, cum spuneau înţelepţii, «punctele forte» şi «adevăratele talente». Apoi trebuie să-i încurajezi să transforme acele scântei în focuri mistuitoare care să strălucească atât de tare încât să le vadă toată lumea.“

  „Mulţi părinţi cred că dacă cedează de fiecare dată la cerinţele copiilor şi nu-i refuză niciodată, le arată cât de mult îi iubesc. Însă, asemenea părinţi uită că micuţii au nevoie de limite clare. Tânjesc după standarde solide care să le structureze existenţa. Deşi poate că ei nu-ţi spun asta, când părinţi impun anumite limite şi se asigura că regulile familiei sunt urmate întocmai, aceste limite îi fac pe copii să se simt iubiţi. Dacă impui o doză rezonabilă de disciplină modelezi şi caracterul copiilor, pentru că ei învaţă să facă distincţia între ce e bine şi ce e rău într-o anumită situaţie.“

  „Da, scopul disciplinei e să-l ajuţi pe copil să-şi canalizeze energia într-un mod mai adecvat. Disciplinarea n-ar trebui să fie un mijloc prin care părinţii să-şi descarce frustrările. N-o folosi niciodată ca pe o metodă prin care să te eliberezi de stres pe copilul tău pentru că a făcut cine ştie ce prostioară. Păstreaz-o şi preţuieşte-o ca pe un instrument cu ajutorul căruia modelezi caracterul copiilor tăi. Numai atunci va avea efectul scontat, iar ultima disciplină, a Patra Disciplină a Măreţiei Personale, e să dăruieşti cu generozitate. Această lecţie vorbeşte despre importanţa de a-i învăţa pe copiii tăi ce dar minunat este să dăruieşti cu largheţe şi din toată inima. Nu uita că mâna care dăruieşte e mâna care primeşte, iar procesul de a primi începe cu acţiunea de a dărui. Cel sau cea care dăruieşte cel mai mult va avea cel mai mult de câştigat. Asta e una dintre legile nemuritoare ale umanităţii pe care noi o uităm mult prea des. Învaţă-i pe Porter şi pe Sarita că e important să-şi ajute semenii şi să aprecieze oamenii pentru valorile pe care le adăugă lumii. Fă un obicei din a dărui cadoul laudei unei persoane care-l merită şi fă asta cât mai des. Când te duci în vizită cu copiii la prietenii tăi, du-le câte un cadou, astfel încât şi copiii să-şi însuşească acest obicei. Nu trebuie să fie ceva pompos. Gestul contează. Poate să fie o floare abia culeasă din grădina ta sau o felicitare din hârtie colorată făcută de copii. Le poţi dărui o îmbrăţişare călduroasă sau un zâmbet larg. În curând şi copiii vor învăţa disciplina de a dărui. Vor descoperi ce bine se simt împărtăşind lucruri cu ceilalţi. Se vor conecta cu o parte mai nobilă din ei înşişi şi vor evolua într-un mod minunat. De îndată ce vor descoperi cât de important e să fii bun şi să dăruieşti zilnic, vor învăţa una dintre lecţiile esenţiale ale vieţii.“

  Cuprinsul cărţii: „Învăţături spirituale pentru familia ta“

  • Mulţumiri
  • Marea mea trezire
  • Cea mai îngrozitoare, dar benefică experienţă din viaţa mea
  • Cadoul vieţii
  • Un călugăr vine în vizită
  • Călătoria miraculoasă a marelui Julian Mantle
  • Prima lecţie de desăvârşire a liderului de familie
  • A doua lecţie de desăvârşire a liderului de familie
  • A treia lecţie de desăvârşire a liderului de familie
  • A patra lecţie de desăvârşire a liderului de familie
  • A cincea lecţie de desăvârşire a liderului de familie