0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Dezvoltare personală
 3. Cărți: Creșterea copiilor
 4. Învățături spirituale pentru familia ta
Carte

Învățături spirituale pentru familia ta

Coperta cărții: Învățături spirituale pentru familia ta – Cultivă liderul din copilul tău de la editura Vidia.
Cartea: Învățături spirituale pentru familia ta – Cultivă liderul din copilul tău
Autor: Robin S. Sharma
Editura: Vidia
Cumpăr

Cultivă liderul din copilul tău

Autor(i): Robin S. Sharma
Editura: Vidia
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 204 (13x20 cm)
ISBN:9786069247792
Preţ: 37,19 Lei
Disponibilitate: în stoc

Un lider de familie desăvârșit (un părinte a cărui autoritate este respectată și totodată al cărui comportament este o dovadă de iubire) este stăpân pe sine.

Învață atitudinea cu care devii un lider de familie desăvârșit și eliberează potențialul maxim al copilului tău!

Tu faci greșelile acestea în educația copilului tău?

 • Îl ameninți cu pedeapsa sperând să-i corectezi comportamentul;
 • Ai o atitudine critică atunci când greșește;
 • Țipi la el și-l jignești;
 • Nu îi acorzi atenție atunci când solicită răspunsuri sau are nevoie de aprobare;
 • Uiți să te joci cu el lăsând asta doar pe seama lui;

Orice părinte poate greși în educația copilului său, dar repetarea greșelilor înseamnă indiferență și marchează negativ formarea lui ca adolescent și mai târziu, ca adult.

Nesupunere, agresivitate, limbaj nepoliticos, lipsa de respect sau introvertire, timiditate excesivă, emotivitate exagerată, complexe de inferioritate și neputința de adaptare în colectiv.

Acestea sunt câteva dintre problemele majore cu care ajunge să se confrunte un părinte care ignoră rolul valorilor morale și educative.

Dacă îți dorești să fii un lider de familie desăvârșit și să inspiri copilului tău exemplul personal, află cum și ce trebuie să faci de la cea mai importantă autoritate în leadership și maestru motivațional – Robin Sharma. Țintește nu doar spre perfecționarea abilităților tale ca părinte, ci și spre îmbogățirea relației cu tine însuți.

Cartea e un model de educație sănătoasă pentru copilul tău și un ghid practic de împlinire personală.

Bestseller internațional – Învățături spirituale pentru Familia ta de la Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul - reprezintă ghidul liderului de familie, al părintelui model care reușește să construiască un cămin fericit pentru copilul său și să se bucure de o viață personală împlinită.

Cu o viziune pătrunzătoare și un entuziasm însuflețitor, Robin Sharma dezvăluie un sistem de tehnici simple, care își dovedesc eficiența odată puse în practică și care te ajută să inspiri copilului tău setea de înțelepciune, simțul responsabilității, încrederea în forțele proprii și tăria de caracter, în timp ce tu îți vei desăvârși abilitățile ca lider de familie și te vei simți tot mai împlinit și mai mulțumit de viața ta. Învățăturile cuprinse în paginile acestei cărți sunt grupate în 5 lecții importante din care vei învăța cum să:

 • Pui în valoare cele mai importante calități și cele mai elevate talente ale copilului tău;
 • Îți consolidezi relațiile cu cei dragi;
 • Îți inspiri copilul să aibă tărie de caracter și înțelepciune în gândire;
 • Îl înveți să-și construiască visuri ambițioase și să atingă adevăratul succes;
 • Readuci echilibrul în viața ta și să trăiești simplu, în pace și bucurie;
 • Să apreciezi ceea ce ai și să dobândești ceea îți dorești;
 • „O carte minunată care te va ajuta să devii un părinte mai bun și totodată o persoană mai fericită.“

(Richard Carlson, autorul bestsellerului „Nu-ți bate capul cu mărunțișuri“).

„Una dintre cele mai importante datorii ale tale, ca lider de familie, e să-i îndrumi pe copiii tăi să-și aprecieze abilitățile fundamentale sau, cum spuneau înțelepții, «punctele forte» și «adevăratele talente». Apoi trebuie să-i încurajezi să transforme acele scântei în focuri mistuitoare care să strălucească atât de tare încât să le vadă toată lumea.“

„Mulți părinți cred că dacă cedează de fiecare dată la cerințele copiilor și nu-i refuză niciodată, le arată cât de mult îi iubesc. Însă, asemenea părinți uită că micuții au nevoie de limite clare. Tânjesc după standarde solide care să le structureze existența. Deși poate că ei nu-ți spun asta, când părinți impun anumite limite și se asigura că regulile familiei sunt urmate întocmai, aceste limite îi fac pe copii să se simt iubiți. Dacă impui o doză rezonabilă de disciplină modelezi și caracterul copiilor, pentru că ei învață să facă distincția între ce e bine și ce e rău într-o anumită situație.“

„Da, scopul disciplinei e să-l ajuți pe copil să-și canalizeze energia într-un mod mai adecvat. Disciplinarea n-ar trebui să fie un mijloc prin care părinții să-și descarce frustrările. N-o folosi niciodată ca pe o metodă prin care să te eliberezi de stres pe copilul tău pentru că a făcut cine știe ce prostioară. Păstreaz-o și prețuiește-o ca pe un instrument cu ajutorul căruia modelezi caracterul copiilor tăi. Numai atunci va avea efectul scontat, iar ultima disciplină, a Patra Disciplină a Măreției Personale, e să dăruiești cu generozitate. Această lecție vorbește despre importanța de a-i învăța pe copiii tăi ce dar minunat este să dăruiești cu larghețe și din toată inima. Nu uita că mâna care dăruiește e mâna care primește, iar procesul de a primi începe cu acțiunea de a dărui. Cel sau cea care dăruiește cel mai mult va avea cel mai mult de câștigat. Asta e una dintre legile nemuritoare ale umanității pe care noi o uităm mult prea des. Învață-i pe Porter și pe Sarita că e important să-și ajute semenii și să aprecieze oamenii pentru valorile pe care le adăugă lumii. Fă un obicei din a dărui cadoul laudei unei persoane care-l merită și fă asta cât mai des. Când te duci în vizită cu copiii la prietenii tăi, du-le câte un cadou, astfel încât și copiii să-și însușească acest obicei. Nu trebuie să fie ceva pompos. Gestul contează. Poate să fie o floare abia culeasă din grădina ta sau o felicitare din hârtie colorată făcută de copii. Le poți dărui o îmbrățișare călduroasă sau un zâmbet larg. În curând și copiii vor învăța disciplina de a dărui. Vor descoperi ce bine se simt împărtășind lucruri cu ceilalți. Se vor conecta cu o parte mai nobilă din ei înșiși și vor evolua într-un mod minunat. De îndată ce vor descoperi cât de important e să fii bun și să dăruiești zilnic, vor învăța una dintre lecțiile esențiale ale vieții.“

Cuprinsul cărţii: „Învățături spirituale pentru familia ta“

 • Mulțumiri
 • Marea mea trezire
 • Cea mai îngrozitoare, dar benefică experiență din viața mea
 • Cadoul vieții
 • Un călugăr vine în vizită
 • Călătoria miraculoasă a marelui Julian Mantle
 • Prima lecție de desăvârșire a liderului de familie
 • A doua lecție de desăvârșire a liderului de familie
 • A treia lecție de desăvârșire a liderului de familie
 • A patra lecție de desăvârșire a liderului de familie
 • A cincea lecție de desăvârșire a liderului de familie