0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Religie
  3. Cărţi: Creştinism
  4. Cartea tainelor lui Enoh
Carte

Cartea tainelor lui Enoh

Cartea tainelor lui Enoh. Editura Herald
Detalii carte

Autor(i): * * *
Editura: Herald
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 224 (13x20 cm)
Preţ: 25,04 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Manuscrisele care ţin de „Cartea tainelor lui Enoh“ se împart în general, în două versiuni, una lungă şi una scurtă, care practic se completează reciproc (vezi explicaţia de la pag. 48).

În traducerea de faţă, s-a ţinut cont în primul rând de numerotarea şi traducerea (manuscriselor A, versiunea lungă şi respectiv scurtă) din ediţia lui F.I. Andersen („2 (Slavonie Apocalypse of) Enoh“, în The Old Testament Pseudepigra-pha, J. H. Charlesworth ed Doubleday & Co., New York, 1983) şi, în al doilea rând, de traducerea din ediţia R.H. Charles („The Book of the Secrets of Enoch“, în The Apocrypha and Pseudepigrapha ofthe Old Testament, Oxford, 1913, care reprezintă o traducere după manuscrisele A şi B).

Astfel, în versiunea românească, prima coloană (numerotată şi. aflată în partea stângă) reprezintă versiunea mai completă, în timp ce a doua coloană constituie versiunea comparativ incompletă, dar care, în anumite locuri, conţine fragmente suplimentare, neîntâlnite în versiunea lungă. În plus, pe parcursul textului, notele din ediţia Charles sunt tratate ca fiind implicite, în timp ce notele din Andersen sunt menţionate ca atare.